Vannkefir startkultur Gry Hammer

kr 299,00
Utsolgt

Lag din egen vannkefir med startkultur fra Gry Hammer..

Før du setter i gang, anbefaler vi at du aktiverer vannkefirkornene.

Aktivering tar 3-4 dager med rehydrering/aktivering av vannkefir korene i vann og sukker før vanlig bruk.
Fermenteres på benken i romtemperatur 20-30°C

Slik aktiverer du vannkefirkorn:

Lag sukkervannet: Varm opp 1 dl vann og hell i et glass. Løs opp ½ dl rapadurasukker i vannet. Tilsett 5-7 dl lunkent vann. Totale vannmengden bør være 7-9 dl. Temperaturen bør være 20-30°C
Tøm hele pakken med dehydrert vannkefir i sukkervannet
Dekk til glasset med beeswax, pickl-it eller et klede og fest med en gummistrikk. La glasset stå i romtemperatur 20-30°C i 3-4 dager
Etter 4 dager bør kefirkornene være tykke og gjennomsiktige. Nå er de klare til å produsere vannkefir. Sil av kefirkornene og tøm ut vannet.

Etter at vannkefirkornene er aktivert kan du lage vannkefir

Slik lager du vannkefir:
Lag sukkervannet: se over
Tilsett vannkefirkorn i glasset
Ha gjerne i økologiske rosiner og en halv økologisk sitron (veldig viktig at det er økologisk)
Dekk til glasset med pick-it, beeswax eller et klede, fest med en strikk
La glasset med kefirkorn stå i romtemperatur i 1-2 døgn
Når fermenteringen er ferdig lager du en ny porsjon med sukkervann

Detaljer

Gjør det enkelt å komme i gang med vannkefir startkultur fra Gry Hammer. Lag nydelig fermentert drikke eller bruk det i hjemmelaget smågodt for en syrlig og god smak.

Din epost

Skriv din egen omtale

Hvordan vurderer du dette produktet?

  • Pris

  • Verdi

  • Kvalitet

×

Here comes ajax response.title

Here comes ajax response.message