Sett med vaskenøtter, gallesåpe og blekepulver, 115 g, Tierra Verde

Vanlig pris: kr 79,00

Tilbud: kr 49,00

På lager

Såpenøtter for hånd- og klesvask. En helt naturlig såpe som ikke irriterer huden. Kalles naturvasking.
Pakken inneholder såpenøtter, vaskepose, gallesåpe og blekepulver.

Detaljer

Hva er det, hvordan det fungerer
Såpenøttene kommer fra foten av Himalaya i Nord-India og brukes av de lokale innbyggerne til vask og kroppsrensing.

Når nøttene er fuktet i vann, utskilles den naturlige saponinen og virker som såpe. Dette er den mest kostnadseffektive metoden for vasking – i forhold til klesvasking, miljøet og helsen vår. Såpen etterlater ikke kjemiske rester i klærne.

Les mer
Naturlig saponin irriterer ikke huden, noe som er spesielt godt for allergier og eksem. Visste du at huden på små barn er opptil syv ganger mer permeabel enn den voksne huden? Såpen forårsaker heller ikke fargebleking..

Hva det brukes til
Såpenøttene er for alle typer klesvask – spesielt barneklær og bleier, de fineste undertøyene (ull, silke) og funksjonelle tekstiler. Du kan vaske de i vaskemaskin eller for hånd.

Bruk
Dosering for 4-5 kg klesvask:
Ved mykt vann i opptil 60 grader må du bruke 12 g (1 spiseskje) og 15 g (1,5 spiseskje) i hardt vann.
Ved vann over 60 grader må du bruke 15 g (1,5 spiseskje) og 18 g (2 spiseskjeer) i hardt vann.

Ha det riktige antall nøtter i klutposen og legg til vasken i vaskemaskinens trommel. Viktig at posen lukkes skikkelig slik at ikke innholdet kommer ut, da dette kan ødelegge klærne. Det er ikke nødvendig å bruke et mykgjøringsmiddel siden såpe-saponin mykner vann.

Såpenøttene inneholder ikke blekemiddel.. Derfor, når du vasker en hvit klesvask, er det anbefalt å legge et blekemiddelpulver og Puer’s flekkfjerner til vaskemiddeldosen.

Vasking av svært skittent tøy
Det er lurt å legge svært skittent tøy i en bøtte med varmt vann kvelden før vaskingen og la det stå til over natten. Fjern flekker med gallesåpe.

Håndvask
Legg nøttene i en vannflaske (glass) med varmt vann. La det stå over natta. Når du rister glasset om morgenen, kan du se hvordan saponin virker i vannet. Hell vannet i en bolle eller vask i et vaskebad. Såpekstraktet varer ved romtemperatur en dag. Har du det i kjøleskapet varer det i omtrent tre dager.

Såpenøttene har en søt lukt, men det påvirker ikke den endelige lukten på klesvasken.

Hvor lenge varer nøttene?

Nøttene kan brukes 2 til 3 ganger hvis vaske-temperaturen ikke er høyere enn 60 grader.

Nøtter som ikke lenger er i varmt vann, og ikke slipper ut saponiner, skal plasseres i komposten.

Ved langvarig oppbevaring tørker såpenøttene gradvis ut og blir mørkere. Saponinen forsvinner imidlertid ikke fra dem, den trenger bare litt mer tid før den begynner å løsne i vannet.

Hvordan kan såpe være økologisk / etisk når den importeres fra India?

For tiden kjenner vi ikke til en mer miljøvennlig kilde til naturlig plantevaskemiddel enn såpeskall. Trærne til disse nøttene vokser vilt i indiske skoger. Frukt av Sapindus mukorossi inneholder naturlig saponin i høye konsentrasjoner.

Nøttene høstes av indiske kvinner, for hvem dette arbeidet er en kilde til inntekt og uavhengighet.

Hvorfor en ikke anbefaler bruk av mykgjøringsmiddel ved bruk av såpenøttersåpenøtter?
Såpenøtter er det mest naturlige vaskemiddelet. Saponinen de inneholder i motsetning til såpe, løser seg selv i hardt vann. Derfor anbefaler vi at du justerer vannhardheten på maskinen.

ingredienser: Såpenøtter*., 100% sodium percarbonate, gallesåpe (> 30 % sodium soap (palm oil-free) ; < 5 % glycerine, parfums (which contain d-limonene, benzyl salicilate, citronellol, geraniol,), gall enzymes).

Din epost

Skriv din egen omtale

Hvordan vurderer du dette produktet?

  • Pris

  • Verdi

  • Kvalitet

×

Here comes ajax response.title

Here comes ajax response.message