Noe av det beste som finnes, er en varm viltgryte som har stått og saktekokt i flere timer, mens du selv har vært ute i flere timer og kost deg i finværet. Det er veldig godt og hvis du unngår unødvendige tilsetningstoffer blir det også veldig sunt. Lag denne viltgryta i wonderbaggen, så blir det mye enklere samtidig som du sparer masse strøm.
Dette trenger du til til 4 personer:
En wonderbag i den fargen du selv ønsker (klikk for å kjøpe)
- 1/2 kg rein-, hjort eller elgskav
- noen baconskiver (da blir jo alt bedre)
- 2 gule løk, grovhakket
- 1 purre grovhakket
- 2 persillerøtter, grovhakket
- 2 ss smør
- 2-300gr sopp, gjerne skogssopp eller champignon
- 1-1/2 liter kjøttkraft
- 2 dl fløte (helst økologisk)
- ca 1 ts uraffinert havsalt
- nykvernet pepper
- noen einebær
- noen never tyttebær
Slik lager du viltgryte i wonderbag:
Når du lager viltgryte er det best (syns vi) å skjære kjøttet i tynne flak. Bruk elg, rein, hjort eller annet vilt. Det er lettest å skave opp kjøttet når det er halvfrossent.
Brun smør i en gryte. Ha i kjøttet og brun det, hiv i bacon og løk og surr. Brun soppen litt. Dryss på salt og pepper, og ha ev. i noen grovknuste einebær. Ha i resten av de grovhakkede grønnsakene. Tilsett kjøttkraften og fløte, og la gryta få et rask oppkok, sett deretter gryta i Wonderbag. La gryta stå i Wonderbag i minst 1 time, men gjerne flere timer (3-12 timer avhengig av hvor stor porsjon du lager). Smak til med salt og pepper.
Server kokt ris eller kokte poteter til. Tyttebær setter en ekstra spiss på retten.
Hvis du vil lage denne viltgryta på en skikkelig funky måte, som du sannsynligvis aldri har gjort tidligere, kan du se Christopher Sjuve sin oppskiftvideo med viltgryteoppskriften som skal være verdens beste nord for ekvator.
Lyst til å komme hjem til ferdig middag?
Få gratis ebok med masse deilige oppskrifter, lure tips og triks for Wonderbag. Du får også svar på de oftest stilte spørsmålene om Wonderbag. Få tilgang til eboken her: https://naturligliv.no/side/ebok-wonderbag/