Denne veganske curryen er superenkel å lage og anbefales virkelig. Den er proppet med god smak og holder deg mett lenge. Smaker ekstra godt med naan brød, ris og sambal oelek hvis du liker det litt ekstra sterkt.
Ingredienser du trenger:
- 2 ss smør (eller olje)
- 1 løk (finhakket)
- 2 fedd hvitløk (krystet)
- 1 ss sennepsfrø
- 8 karriblader
- 1 ts chiliflak
- 2 ss karrikrydder
- 4 store poteter (skrelt og kuttet i store biter)
- 375 ml linser
- 250 g sopp (skivet)
- 800 g hakkete tomater
- 3 dl vann
- 3 ss brunt sukker
- 2 ts salt
- 1 buljongterning
- 1 ts svart pepper
- 500 ml babyspinat
- 4 ss hakket koriander
Slik lager du potet, linse og spinatcurry i Wonderbag:
Varm smør eller olje i en middels stor gryte med hakket løk og hvitløk og stek til det er mykt.
Tilsett karriblader, chiliflak, sennepsfrø, karripulver og stek i 2 minutter til.
Tilsett resten av ingrediensene unntatt spinat og koriander.
Kok opp, sett på lokk og la det syde i 15 minutter.
Sett kjelen i wonderbaggen på et kjøkkenhåndkle eller gryteunderlag så unngår du å få søl fra gryten i wonderbagen. La gryten stå i wonderbaggen i 3 timer.
Åpne opp gryten og rør inn babyspinat og koriander. Server med ris, naan brød og sambal oelek.
Porsjoner: 4
Vanskelighetsgrad: Enkel
Forberedelesestid: 10 min
Tid på kokeplate: 30 min
Tid i wonderbag; 3 timer
Lyst til å komme hjem til ferdig middag?
Få gratis ebok med masse deilige oppskrifter, lure tips og triks for Wonderbag. Du får også svar på de oftest stilte spørsmålene om Wonderbag. Få tilgang til eboken her: https://naturligliv.no/side/ebok-wonderbag/