Meksikansk frokost-burrito er et skikkelig smakfult og mettende måltid som virkelig kan anbefales. Passer supert både som frokost og lunsj og kan gjerne lages dagen i forveien.
Denne nydelige frokost-burritoen får deg godt i gang om morgenen og holder deg mett lenge. Fylt med smakfullt krydder, bønner og mye snakker, nytes best wrappet i tortilla.
Ingredienser du trenger:
- 8 poteter
- 1 gul løk
- 2 fedd hvitløk
- 2 ts olivenolje
- 1 ss chipotle chilipulver
- 1 ts spisskummen
- 2 ts tørket oregano
- 1 ts paprikapulver
- salt og pepper
- vann
- 1 boks svarte bønner
- 1 avokado
- 1 tomat
- fersk koriander
- Store tortilla-lomper
Slik lager du frokost-burrito i wonderbag:
Skyll og kutt potetene i fire. Jo større biter jo fastere vil potetene være.
Kutt opp løk og hvitløk.
Varm opp olivenolje i en stor kjele på middels varme. Tilsett løk og stek på middels varme til lett gylden.
Tilsett hvitløk og stek til du kjenner hvitløkslukten godt.
Tilsett poteter og øk temperaturen til middels høy. Stek i noen minutter til potetene er lett brunet.
Skyll og tilsett svarte bønner og rør jevnlig, mens det steker et par minutter til.
Tilsett alle krydrene og bland godt.
Tilsett nok van til å dekke 1/2 -3/4 av potetene. Tilsett mer krydder hvis du synes det trengs.
Sett på lokk og kok opp. Sett kjelen i wonderbaggen på et kjøkkenhåndkle eller gryteunderlag så unngår du å få søl fra gryten i wonderbagen. La gryten stå i wonderbaggen i 5 timer.
Kutt opp tomat og avokado, server med tortilla-lomper.
Porsjoner: 4-6
Vanskelighetsgrad: Enkel
Forberedelesestid: 15 min
Tid på kokeplate: 15 min
Tid i wonderbag; 5 timer
Lyst til å komme hjem til ferdig middag?
Få gratis ebok med masse deilige oppskrifter, lure tips og triks for Wonderbag. Du får også svar på de oftest stilte spørsmålene om Wonderbag. Få tilgang til eboken her: https://naturligliv.no/side/ebok-wonderbag/