Dine data, du er sjefen!

For å gjøre nettsiden vår så bra og nyttig som mulig, samler vi inn informasjon fra alle dere som besøker oss. Vi bruker denne informasjonen til å forbedre brukeropplevelsen og ved passende anledninger for reklame i sosiale medier.

Din informasjon er trygg hos oss. Mer informasjon om informasjonskapsler og behandling av dine personopplysninger, finner du under Vilkår for personvern og informasjonskapsler. Godtar du at vi henter inn statistikk og bruker informasjonskapsler?


Du kan alltid endre innstillingene dine ved å gå til innstillingene for informasjonskapsler nederst på siden.

Dine innstillinger for informasjonskapsler


Nødvendig for å kunne bevare nettsidens grunnleggende funksjoner, som å legge varer i handlekurven og betale for disse. De bidrar også til ivaretakelse av vår nettsides sikkerhet og drift i samsvar med gjeldende regler.

Disse informasjonskapslene gjør det mulig for oss å reklamere direkte til deg ved salg eller spesielle anledninger. Vi vil kun bruke denne funksjonen for å gi deg reklame i korte perioder eller ved salg. Ved å deaktivere disse informasjonskapslene kan det føre til at du ser annonser som ikke er like relevante for deg.

Frakt kr 89,- Fri frakt ved kjøp over 800,- Rask levering med Posten

Sunt godteri med gelatin og fermentert lemonade

Ingen rangeringer enda.

Sunt godteri med fermentert lemonade og gelatin

Lag disse syrlige og deilige gelegodisene når du vil kose deg med noe skikkelig deilig snadder, uten at du trenger å ha dårlig samvittighet. Disse er nemlig proppfulle av næringsrik gelatin og probiotisk lemonade. Sunt godteri med fermentert lemonade er superenkelt og veldig gøy å lage for hele familien.

sunt godteri gelatin lemonade

 

Dette trenger du for å lage sunt godteri med gelatin:

 

Gelatinpulver inneholder mye rent protein, så mye som 6-12 gram protein per spiseskje. Mange bruker gelatin som tilskudd for å få smidigere hud, sterkere negler og fyldigere hår. Andre mener også at de får mindre leddsmerter når de spiser mye gelatin i kosten, og bruker derfor ofte gelatin som et tilskudd i forbindelse med trening. Etter vår mening burde gelatin brukes i mat slik som gele, smoothie og sunt godteri som i denne oppskriften. Du kan også bruke gelatin som tykningsmiddel i rørte bær eller hjemmelaget syltetøy. I tillegg kan du tilsette gelatin i hjemmelaget iskrem for bedre konsistens, da trenger du også mindre søtning.

 

smelte gelatin sunt gelegodteri

 

Slik gjør du:

Ha litt av lemonaden (1-2 dl) i en liten kjele og ha i gelatinen, la dette svelle i 5-10 minutter. Deretter varmer du opp kjelen på svak varme under omrøring slik at gelatinen er smeltet og helt utrørt i lemonaden. Deretter kan du ha i litt uraffinert havsalt og . La blandingen få kjøle seg ned noen minutter. Dette gjør du for at blandingen må få en lavere tempereatur siden de neste ingrediensene; honning/lønnesirup og fermentert lemonade ikke tåler så høy varme (enzymer og probiotiske bakterier tåler ikke så godt temperaturer over ca 40C). Rør deretter inn resten av lemonaden og litt honning/lønnesirup (hvis du vil ha det søtere) deretter heller du blandingen over i fine silikonformer eller en liten form. La formene stå kjølig i noen timer slik at gelatinen stivner. Press forsiktig ut gelebitene fra formene (skjær opp i passende biter dersom du har brukt en form) og vips har du sunt godteri.

sunt godteri

Disse gelebitene passer like godt i barnebursdager som på venninnekvelder, og er noe du kan ha stående i kjøleskapet i tilfelle du vil kose deg med noe ekstra godt. Du kan oppbevare dette gelegodiset noen dager i kjøleskap. Hvis du klarer å spare det da! 😉

 

Foto: Sadie
Tekst: Kim

Likte du artikkelen vår? Legg igjen en ærlig stjernevurdering

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *