Stifado er en klassisk gresk gryterett hvor du kan bruke det kjøttet du har tilgjengelig. Gryteretten langkokes så kjøttet blir skikkelig mørt og godt.
Noen har kanskje vært heldige og fått smakt en skikkelig god stifado på en liten familiedreven taverna på ferie i Hellas? Dette er en skikkelig enkel oppskrift som lar deg hente frem gode ferieminner.
Ingredienser du trenger:
- 4 ss mel
- 1 ts paprikakrydder
- 1 ts salt
- 1 ts oregano
- 2 ss olje
- 1 kg storfekjøtt, kuttet i biter (du kan også bruke lammekjøtt eller geit/kje hvis du foretrekker det)
- 6 perleløk (eller 1 vanlig)
- 2 ss tomatpuré
- 2 fedd hvitløk, finhakket eller most
- 1 kanelstang
- 1 ss soyasaus
- 2,5 dl storfekraft
- 1 ss brunt sukker
- 2 laurbærblader
- 3 hele nellik
- 2 gulrøtter, skrelt og delt opp
- 1 ts rødvinseddik
- 4 ss druejuice
Slik lager du stifado i wonderbag
Bland mel, salt, paprikakrydder og oregano i en bolle.
Kutt kjøttet i store biter og dekk med melblandingen.
Varm olje i en gryte og brun kjøttet. Ta deretter kjøttet ut av gryten og sett til siden.
Tilsett evt mer olje hvis nødvendig og stek løken i den samme gryta, til den er lett gylden.
Bland alle andre ingrediensene bortsett fra gulrøtter i restene av melblandingen og tilsett i gryta med løken.
Rør godt og la koke i 2 minutter.
Tilsett det brunede kjøttet og gulrøttene
Sett på lokket og kok opp. Skru ned varmen og la syde videre i 30 min, rør rundt iblant.
Sett gryten i Wonderbag på et lite kjøkkenhåndkle eller gryteunderlag slik at du unngår søl i wonderbaggen. La stå i minst 4 timer eller over natten.
Serveres med potetmos eller ris og en tradisjonell gresk salat.
Porsjoner: 4-6
Vanskelighetsgrad: Enkel
Forberedelsestid: 15 min
Tid på kokeplate: 35 min
Tid i wonderbag: 4-8 timer