Dine data, du er sjefen!

For å gjøre nettsiden vår så bra og nyttig som mulig, samler vi inn informasjon fra alle dere som besøker oss. Vi bruker denne informasjonen til å forbedre brukeropplevelsen og ved passende anledninger for reklame i sosiale medier.

Din informasjon er trygg hos oss. Mer informasjon om informasjonskapsler og behandling av dine personopplysninger, finner du under Vilkår for personvern og informasjonskapsler. Godtar du at vi henter inn statistikk og bruker informasjonskapsler?


Du kan alltid endre innstillingene dine ved å gå til innstillingene for informasjonskapsler nederst på siden.

Dine innstillinger for informasjonskapsler


Nødvendig for å kunne bevare nettsidens grunnleggende funksjoner, som å legge varer i handlekurven og betale for disse. De bidrar også til ivaretakelse av vår nettsides sikkerhet og drift i samsvar med gjeldende regler.

Disse informasjonskapslene gjør det mulig for oss å reklamere direkte til deg ved salg eller spesielle anledninger. Vi vil kun bruke denne funksjonen for å gi deg reklame i korte perioder eller ved salg. Ved å deaktivere disse informasjonskapslene kan det føre til at du ser annonser som ikke er like relevante for deg.

Gresk stifado i Wonderbag

5/5 (2)

gresk stifado i wonderbag

Stifado er en klassisk gresk gryterett hvor du kan bruke det kjøttet du har tilgjengelig. Gryteretten langkokes så kjøttet blir skikkelig mørt og godt.

Noen har kanskje vært heldige og fått smakt en skikkelig god stifado på en liten familiedreven taverna på ferie i Hellas? Dette er en skikkelig enkel oppskrift som lar deg hente frem gode ferieminner.

Ingredienser du trenger:

  • 4 ss mel
  • 1 ts paprikakrydder
  • 1 ts salt
  • 1 ts oregano
  • 2 ss olje
  • 1 kg storfekjøtt, kuttet i biter (du kan også bruke lammekjøtt eller geit/kje hvis du foretrekker det)
  • 6 perleløk (eller 1 vanlig)
  • 2 ss tomatpuré
  • 2 fedd hvitløk, finhakket eller most
  • 1 kanelstang
  • 1 ss soyasaus
  • 2,5 dl storfekraft
  • 1 ss brunt sukker
  • 2 laurbærblader
  • 3 hele nellik
  • 2 gulrøtter, skrelt og delt opp
  • 1 ts rødvinseddik
  • 4 ss druejuice

Slik lager du stifado i wonderbag

Bland mel, salt, paprikakrydder og oregano i en bolle.

Kutt kjøttet i store biter og dekk med melblandingen.

Varm olje i en gryte og brun kjøttet. Ta deretter kjøttet ut av gryten og sett til siden.

Tilsett evt mer olje hvis nødvendig og stek løken i den samme gryta, til den er lett gylden.

Bland alle andre ingrediensene bortsett fra gulrøtter i restene av melblandingen og tilsett i gryta med løken.

Rør godt og la koke i 2 minutter.

Tilsett det brunede kjøttet og gulrøttene

Sett på lokket og kok opp. Skru ned varmen og la syde videre i 30 min, rør rundt iblant.

Sett gryten i Wonderbag på et lite kjøkkenhåndkle eller gryteunderlag slik at du unngår søl i wonderbaggen. La stå i minst 4 timer eller over natten.

Serveres med potetmos eller ris og en tradisjonell gresk salat.

 

Porsjoner: 4-6
Vanskelighetsgrad: Enkel
Forberedelsestid: 15 min
Tid på kokeplate: 35 min
Tid i wonderbag: 4-8 timer

 

Likte du artikkelen vår? Legg igjen en ærlig stjernevurdering

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *