Sticky pudding er en kjempegod tradisjonell engelsk dessert. Om du vil vinne over noens hjerte, server denne! Denne sjarmerer enhver i senk, den er også perfekt «comfort food» om daten ikke gikk etter planen.
Denne enkle versjonen som sticky pudding passer perfekt som dessert ved ulike hyggelige anledninger.
Ingredienser du trenger:
- 3,75 dl mel
- 2 1/4 ts bakepulver
- 1 ts salt
- 125 ml sukker
- 2 egg (vispet)
- 8 ss lys sirup (evt kan du smelte 8 ss sukker)
- 7 ss smør (frossent og revet)
- 6 ss melk
- Aluminiumsfolie og bakepapir
- smør til å smøre formen
Slik lager du sticky pudding i wonderbag:
Bland mel, bakepulver, salt og sukker i en stor bakebolle. Tilsett smøret og bland det inn i melet med fingrene dine.
Bland gradvis inn vispet egg og melk, til en tykk røre. Sett til siden.
Smør inn en glass- eller keramikk-bolle med smør (velg en bolle som passer inni kjelen din).
Hell 4 ss sirup i bollen og fordel det rundt.
Hell kakerøren i bollen. Dekk bollen med bakepapir og deretter aluminiumsfolie og tett godt.
Legg et gryteunderlag i silikon eller et brettet klede i bunnen av kjelen din og plasser bollen med pudding oppå. Fyll opp med nok vann til at det dekker halvveis opp på sidene av bollen.
Kok opp på høy varme i 30 minutter.
Sett kjelen i wonderbaggen på et kjøkkenhåndkle eller gryteunderlag så unngår du å få søl fra gryten i wonderbagen. La gryten stå i wonderbaggen i 2-3 timer.
Pakk ut og snu puddingen opp ned på et fat. Drypp resten av sirupen over puddingen.
Denne desserten smaker aller best rett ut av Wonderbag. Serveres gjerne med litt vanilje-is (evt med sjokoladebiter) eller vaniljesaus til.
Porsjoner: 6-8
Vanskelighetsgrad: Middels-vanskelig
Forberedelesestid: 15 min
Tid på kokeplate: 30 min
Tid i wonderbag: 2-3 timer
Lyst til å komme hjem til ferdig middag?
Få gratis ebok med masse deilige oppskrifter, lure tips og triks for Wonderbag. Du får også svar på de oftest stilte spørsmålene om Wonderbag. Få tilgang til eboken her: https://naturligliv.no/side/ebok-wonderbag/