Dette er et skikkelig godt og mettende måltid som passer for hele familien. Denne lasagnen er også så enkel å lage at du kan lage den på en hverdag. Restene er også skikkelig digge!
Du kan gjerne variere retten med andre grønnsaker du liker. Vi synes denne smaker aller best med hjemmelaget tomatsaus i, men du kan kjøpe ferdig hvis du vil spare tid. Her får du oppskriften vi har brukt ihvertfall. Dette er ca trippel porsjon av hva du trenger til lasagnen så perfekt å fryse ned til neste gang.
Ingrediensene du trenger:
- 2 ss olivenolje
- 300 g frossen spinat (tint og presset for å fjerne ekstra væske)
- 400 g artisjokkhjerter (hakket)
- 300 g sopp
- 1,5 dl svarte oliven (skivet)
- 2,5 dl ricotta ost
- 1,5 dl revet parmesan
- 7 dl tomatsaus
- 6 lasagneplater
- 3,5 dl revet mozzerella
- salt og pepper
Slik lager du spinat og ricotta lasagne i Wonderbag:
Stek sopp i 1 ss olivenolje til den har blitt myk og sett til side. Bland spinat, artisjokkhjerter, sopp, oliven, ricotta og parmesan i en bolle.
Smør ca 1,75 dl tomatsaus i bunnen av en gryte. Topp med 2 lasagneplater (brekk de opp i passende biter), 1,75 dl tomatsaus, halvparten av spinatblandingen og 1 dl mozzarella, og gjenta.
Avslutt med resten av lasagneplatene, tomatsausen, mozzarellaen og parmesanen. Kok opp og la koke i 15-20 minutter.
Sett kjelen i wonderbaggen på et kjøkkenhåndkle eller gryteunderlag så unngår du å få søl fra gryten i wonderbagen. La gryten stå i wonderbaggen i 2,5-3 timer.
Du kan avslutte med å sette kjelen uten lokk i forvarmet stekeovn i noen minutter dersom du vil ha litt farge på osten.
Porsjoner: 4
Vanskelighetsgrad: Enkel
Forberedelesestid: 15 min
Tid på kokeplate: 20 min
Tid i wonderbag: 2,5-3 timer
Lyst til å komme hjem til ferdig middag?
Få gratis ebok med masse deilige oppskrifter, lure tips og triks for Wonderbag. Du får også svar på de oftest stilte spørsmålene om Wonderbag. Få tilgang til eboken her: https://naturligliv.no/side/ebok-wonderbag/