Dine data, du er sjefen!

For å gjøre nettsiden vår så bra og nyttig som mulig, samler vi inn informasjon fra alle dere som besøker oss. Vi bruker denne informasjonen til å forbedre brukeropplevelsen og ved passende anledninger for reklame i sosiale medier.

Din informasjon er trygg hos oss. Mer informasjon om informasjonskapsler og behandling av dine personopplysninger, finner du under Vilkår for personvern og informasjonskapsler. Godtar du at vi henter inn statistikk og bruker informasjonskapsler?


Du kan alltid endre innstillingene dine ved å gå til innstillingene for informasjonskapsler nederst på siden.

Dine innstillinger for informasjonskapsler


Nødvendig for å kunne bevare nettsidens grunnleggende funksjoner, som å legge varer i handlekurven og betale for disse. De bidrar også til ivaretakelse av vår nettsides sikkerhet og drift i samsvar med gjeldende regler.

Disse informasjonskapslene gjør det mulig for oss å reklamere direkte til deg ved salg eller spesielle anledninger. Vi vil kun bruke denne funksjonen for å gi deg reklame i korte perioder eller ved salg. Ved å deaktivere disse informasjonskapslene kan det føre til at du ser annonser som ikke er like relevante for deg.

Frakt kr 89,- Fri frakt ved kjøp over 800,- Rask levering med Posten

Sniktitt på «Sunnheten på bordet»

 5/5 (1)

Sunnheten på Bordet Naturlig Liv

«Det er underlig at den opprinnelige maten har fått betegnelsen økologisk. Hvorfor kan ikke mat uten gift og kunstige tilsetningsstoffer bare kalles mat?» Niels Christian Geelmuyden og René Zografos.

Vi har lagt vår elsk på boka «Sunnheten på bordet», en bok skrevet av to forfattere med kjærlighet til naturlig, ren og ekte mat. Med grundige beskrivelser av maten som brukes i oppskriftene er boka både inspirerende og lærerik. Siden vi er selverklærte «blodfans» har forfatterne gitt oss tillatelse til å gi dere en smakebit på en matvarebeskrivelse og en oppskrift på thaigryte som kan lages i Wonderbag. Ønsker du deg boka, finner du den her.

Kokosmelk

Kokosmelk, gjerne brukt som kallenavn på den væsken som er inni fullmodne kokosnøtter, regnes som en god kilde til magnesium, fosfor, kalium, jern og folat. Kokosmelk i butikken er som regel hvitere enn væsken i nøtten fordi den blir iblandet det hvite kjøttet fra nøtten. Meningen om fettinnholdet i kokosmelk er delte. Noen påpeker at kokosmelk inneholder like mye mettet fett som matfløte og lettrømme. Andre fremhever at kokosmelk inneholder helsegunstig laurinsyre. Uenigheten har trolig sin årsak i at de første studiene baserte seg på raffinert og hydrogenisert kokosfett med transfett. Resultatet blir et ganske annet hvos man bruker uraffinert og økologisk kokosolje. Tilhengere av kokosmelk og kokosolje fremhever at 70 prosent av fettsyrene er mellomlange. De avgir hurtig energi og lagres i liten grad som fett. Laurinsyre og nedbrytningsproduktet monolaurin har i undersøkelser vist seg å motvirke bakterier, sopp, virus og infeksjoner. Uoppvarmet kokosfett har i dyrestudier vist seg å kunne forebygge hjerte- og karsykdommer. […]

Konvensjonelle kokosdyrkere har lov til å bruke hundrevis av ulike sprøytemidler, men skallet på kokosnøttet motvirker at innholdet blir forurenset. Ettersom kokosdyrkere blant annet bruker sprøytemiddelgruppen noenikotinoider, som settes i forbindelse med den globale bidøden, er det imidlertid god grunn til å velge økologisk kokosmelk og kokosmel.

Thaigryte med kanel og svinefilet

Sunnheten på bordet

4 personer

1 hel indrefilet av svin, i terninger
3/4 ts kanel
2 ss kokosfett/olje til steking
1 squash, i terninger
ca. 150 g aspargesbønner (1 pakke)
2 paprika, i biter
1/2 brokkoli, i biter
1 gulrot, i små terninger
2 stilker stangselleri, i biter
1/2 chili, finhakket
4 fedd hvitløk, finhakket
1 ss frisk koriander, finhakket
1 boks kokosmelk
1 dl vann
1 boks hakkede tomater (400 g)
1/4 kajennepepper
1/2 ts salt, smak til

Ha kokosfett i en stor gryte og tilsett svinekjøttet. La kjøttet brune et par minutter. Tilsett de øvrige ingrediensene og la småkoke i cirka 45 minutter.

Tips: Kok opp og plasser gryta i Wonderbag i mellom 2-6 timer. Jo lenger gryta står, jo mørere blir kjøttet. Har du noen ekstra kraftbein, gir dette gryta en ekstra god smak.

Tusen takk til Niels Christian Geelmuyden og René Zografos for at vi fikk dele et utdrag fra en råvaretekst og oppskrift!

Vil du lese mer av boka og få flere deilige oppskrifter, kjøp boka her!
D
u finner også flere oppskrifter på bloggen til, Réne 🙂

Tekst: Niels Christian Geelmuyden (råvaretekst), René Zografos (oppskrift), med noen små innhopp fra Åse-Line

Bilder: Studio Dreyer (bildet av Niels Christian og René). René Zografos (matbilde).

Likte du artikkelen vår? Legg igjen en ærlig stjernevurdering

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *