Dine data, du er sjefen!

For å gjøre nettsiden vår så bra og nyttig som mulig, samler vi inn informasjon fra alle dere som besøker oss. Vi bruker denne informasjonen til å forbedre brukeropplevelsen og ved passende anledninger for reklame i sosiale medier.

Din informasjon er trygg hos oss. Mer informasjon om informasjonskapsler og behandling av dine personopplysninger, finner du under Vilkår for personvern og informasjonskapsler. Godtar du at vi henter inn statistikk og bruker informasjonskapsler?


Du kan alltid endre innstillingene dine ved å gå til innstillingene for informasjonskapsler nederst på siden.

Dine innstillinger for informasjonskapsler


Nødvendig for å kunne bevare nettsidens grunnleggende funksjoner, som å legge varer i handlekurven og betale for disse. De bidrar også til ivaretakelse av vår nettsides sikkerhet og drift i samsvar med gjeldende regler.

Disse informasjonskapslene gjør det mulig for oss å reklamere direkte til deg ved salg eller spesielle anledninger. Vi vil kun bruke denne funksjonen for å gi deg reklame i korte perioder eller ved salg. Ved å deaktivere disse informasjonskapslene kan det føre til at du ser annonser som ikke er like relevante for deg.

Frakt kr 89,- Fri frakt ved kjøp over 800,- Rask levering med Posten

Sambal oelek, nydelig oppskrift på fermentert chilipasta.

Ingen rangeringer enda.

Sambal oelek

Fermentert chillipasta, eller sambal oelek som det også heter,  har en eksplosiv smak av varme, samtidig som den er stapfull av enzymer og gunstige probiotiske bakterer. Tradisjonelt ble all chillisaus konservert ved at de ble fermentert ved melkesyregjæring. Mange av de mest populære chillisausene er fortsatt fermentert, slik som feks Tabasco. Her er en veldig enkel oppskrift på fermentert chillisaus som du garantert kommer til å ose av. Litt utblandet kan barn også like denne.

 Slik lager du fermentert sambal oelek

Fremgangsmåten til å lage fermentert chillipasta er den samme som når du lager fermentert chillisaus.

Sambal Oelek Oppskrift

Dette trenger du:

  • 1 kg økologisk chilli
  • 4-6 hvitløk fedd
  • 1 spiseskje uraffinert havsalt
  • 2-3 spiseskjeer Vita Biosa som starter
  • 1 spiseskje økologisk sukker  (Valgfritt, men sukkeret reduseres i fermenteringen)
  • En skvett vann

Denne oppskriften blir best ved å tilsette litt starkultur, som feks Vita Biosa. Det går helt fint å bruke startkultur fra feks fermentert surkål eller kvass

Sambal Oelek Rense chili

Klipp av stilken på chillien, men la den grønne toppen bli igjen

Sambal Oelek økologisk chilli

Ha alle ingrediensene i en blender og mix til det er en fin blanding

sambal oelek fermentert chilli

 

Hell chilliblandingen i et stort glass du kan bruke til fermentering, legg på Pickl-it lokket og la det stå å i romtemperatur slik at fermenteringen kan begynne.

Sambal oelek fermentering

 

Sambal Oelek melkesyregjæring

 

Sambal oelek hjemmelaget

Etter at chillien har boblet og fermentert i en drøy ukes tid, heller du den fermenterte chilliblandingen i en fin sil, med en bolle under. Bruk en tresleiv til å presse chilliblandingen rundt i silen slik at fermentert chillisaus drypper ned i bollen.

Sambal oelek hjemmelaget chilipasta

Når du har fått presset det meste av den fermenterte chillisausen ut av blandingen, heller du chillisausen over på rene flasker. Den fermenterte chillisausen holder seg i flere måneder i kjøleskap.

I sikten vil du nå sitte igjen med en fermentert chillipasta, som du kan ha på glass og sette i kjøleskapet.

Sambal oelek probiotisk

 

 

Foto: Sadie

 

Likte du artikkelen vår? Legg igjen en ærlig stjernevurdering

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *