Denne varme epledesserten er utrolig smakfull og tilfredsstillende for smaksløkene, og sunn nok til at den kan nytes som frokost eller lunsj. Lukten når du åpner kjelen etter at den har stått i wonderbaggen er helt himmelsk.
Denne superenkle og digge desserten kan dessuten enkelt gjøres vegansk ved å bruke kokosolje og servere med melkefri yoghurt eller is. Vi anbefaler at du bruker litt faste epler, for best resultat.
Ingredienser du trenger:
- 3 gala epler (eller andre søte og aromatiske epler)
- 1 dl eplejuice
Rå granola
- 2 ss valnøtter
- 1 dl revet kokos
- 0,5 l havregryn
- 6 dadler uten sten
- 1/4 ts kanel
Lønnesirup-saus
- 0,5 dl lønnesirup
- 1 ss smør/kokosolje
Slik lager du langkokte epler med granola i wonderbag:
Vask eplene og fjern forsikig kjernehusene.
Hakk og bland ingrediensene til granolaen i en blender eller food processor til det er blandet godt. Men ikke la det ble helt finmost.
Putt granolaen inni eplene og legg i en stor kjele.
Sett kjelen på stekeplaten på høy varme og tilsett eple juicen.
Sett på lokk og kok opp. Sett kjelen i wonderbaggen på et kjøkkenhåndkle eller gryteunderlag så unngår du å få søl fra gryten i wonderbagen. La gryten stå i wonderbaggen i 2-3 timer.
Før servering blander du lønnesirup og smør i en liten kjele til det er varmt og heller over eplene. Smaker nydelig med yoghurt, eller eventuelt litt vaniljeis til dessert!
Porsjoner: 3
Vanskelighetsgrad: Enkel
Forberedelesestid: 10 min
Tid på kokeplate: 10 min
Tid i wonderbag; 2-3 timer
Lyst til å komme hjem til ferdig middag?
Få gratis ebok med masse deilige oppskrifter, lure tips og triks for Wonderbag. Du får også svar på de oftest stilte spørsmålene om Wonderbag. Få tilgang til eboken her: https://naturligliv.no/side/ebok-wonderbag/