Oikos Økologisk Norge arrangerte i samarbeid med flere andre organisasjoner, en debatt om hvor sunn økologisk mat faktisk er. Debatten Baserte seg på 3 studier som nylig er publisert. Klinisk ernbæringsfysiolog Inge Lindseth har skrevet en kommentar til presentasjonen til Vitenskapskommiteens leder, Jan Alexander og deres rapport. Likte du artikkelen vår? Legg igjen en ærlig stjernevurdering […]
Blogg
Vi er tilhengere av naturlig mat og livstil, og det er overlege og forfatter Berit Nordstrand også. Hun holder fantastiske engasjerende foredrag om hvordan du enkelt kan lage deilig mat som gir deg mer nytelse, mere overskudd og bedre fysisk og psykisk helse. Vi ønsker at du skal oppleve det enorme potensialet for helse og nytelse […]
Vi er så heldige at Elisabeth Aas-Jacobsen, en av gründerene bak bbhugme, har skrevet en liten tekst om deres meget funksjonelle svangerskapspute. Vi har kjent Elisabeth i flere år gjennom vårt fagmiljø. bbhugme er en multifunksjonell svangerskapspute som Elisabeth og de andre gründerne fikk finansiert og realisert ved hjelp av en meget suksessfull crowdfunding-kampanje tidligere […]
Vi har fått inn det nye nummeret av magasinet Ren Mat som er fullstappet med informasjon om økologisk og bærekraftig matproduksjon. Etter vår mening er denne utgaven definitivt en av de aller beste som Ren Mat hittil har publisert, da det inneholder flere fantastiske artikler om bla fermentering, innmat og beitedrift som er noen av grunnpillarene […]
Økologisk kimchi er fermenterte grønnsaksrett/tilbehør og er Koreas nasjonalrett. Det finnes flere hundre forskjellige kimchi-oppskrifter med forskjellige grønnsaker. Basisen pleier å være kinakål med hvitløk, chilli og reddiker. Vi har laget økologisk kimchi fra Toten og derfor byttet ut kinakålen med økologisk kål fra Balke Gård. Likte du artikkelen vår? Legg igjen en ærlig stjernevurdering Stjerner
Økologisk saft er både gøy og enkelt å lage. Sunt er det også. Har du plukket eller skal du plukke bær? Da er dette en enkel oppskrift som sikrer at du kan kjenne smaken av sommer gjennom hele året (bare du lager nok…). Denne kan du også bruke som saus til martssne eller i rødvinsgele. […]
Under ukens opphold på Småbruket på Toten, fikk vi testet ut flere tradisjonelle oppskrifter. Da vi fant oppskrift på økologisk martssne fant vi raskt ut at dette var noe vi måtte prøve. Vi lager kefir på upasteurisert melk rett fra tanken ukentlig. Kefir lages ved å tilsette kefirkorn (en bakteriekultur) i melk og la dette […]
Vi har laget økologisk rødvinsgele! Kim og Therese har hatt late dager på Småbruket på Toten en uke i sommer. Med store mengder bær og ferske egg rett fra hønene daglig. Da smaker det ekstra godt med tradisjonelle oppskrifter som feks økologisk rødvinsgelé i så fantastiske omgivelser. Gelé er populært både blant store og små, denne gangen […]
Naturkildens Vibeke har blitt intervjuet om produksjonen av økologisk deodorant og resultatet kan du se i denne månedens utgave av Tara Frisk (nr 5 2014 er i salg frem til 8.september). Vibeke startet produksjon av økologiske og naturlige hudprodukter for nesten 2 år siden. Både hudkremen og deodoranten har blitt svært godt mottatt av våre kunder og vi […]
Vi greier ikke helt å bestemme oss for hva vi skal kalle disse knasende godsakene, knekkebrød eller kjeks. Fungerer like bra til begge formål, så vi kaller de like gjerne økologisk frokostkjeks! Barna spiser de mer enn gjerne både til frokost og kvelds, toppet med deilig smør og godt pålegg. De får også med […]
Ukens gjesteinnlegg er fra Sara Lossius som står bak bloggen www.paleoliv.no, norges første blogg om paleo. Vi har alle fulgt Sara i bloggverdenen og på instagram. Sara var hjemme hos Kim og Therese på lammepartering ifjor høst, og vi fikk alle møte henne igjen på boklanseringen av En hyllest til lammet i april i år. […]
Økologiske squashboller er for meg virkelig noe helt spesielt. For ca 10 år siden på en ferie i Kardamili i Hellas hadde jeg mitt første møte med denne fantastiske retten. Jeg ble umiddelbart hektet og husker at jeg spiste det hver eneste dag resten av ferien. Heldigvis fikk jeg sneket med meg oppskriften fra den […]