Blogg

Økologisk Kimchi fra Toten

Ingen rangeringer enda.

Økologisk kimchi er fermenterte grønnsaksrett/tilbehør og er Koreas nasjonalrett. Det finnes flere hundre forskjellige kimchi-oppskrifter med forskjellige grønnsaker. Basisen pleier å være kinakål med hvitløk, chilli og reddiker. Vi har laget økologisk kimchi fra Toten og derfor byttet ut kinakålen med økologisk kål fra Balke Gård. Likte du artikkelen vår? Legg igjen en ærlig stjernevurdering Stjerner

Økologisk saft av rips og solbær

5/5 (5)

Økologisk saft er både gøy og enkelt å lage. Sunt er det også. Har du plukket eller skal du plukke bær? Da er dette en enkel oppskrift som sikrer at du kan kjenne smaken av sommer gjennom hele året (bare du lager nok…). Denne kan du også bruke som saus til martssne eller i rødvinsgele. […]

Økologisk martssne kefir-dessert

Ingen rangeringer enda.

Under ukens opphold på Småbruket på Toten, fikk vi testet ut flere tradisjonelle oppskrifter. Da vi fant oppskrift på økologisk martssne fant vi raskt ut at dette var noe vi måtte prøve. Vi lager kefir på upasteurisert melk rett fra tanken ukentlig. Kefir lages ved å tilsette kefirkorn (en bakteriekultur) i melk og la dette […]

Økologisk rødvinsgelé

Ingen rangeringer enda.

Vi har laget økologisk rødvinsgele! Kim og Therese har hatt late dager på Småbruket på Toten en uke i sommer. Med store mengder bær og ferske egg rett fra hønene daglig. Da smaker det ekstra godt med tradisjonelle oppskrifter som feks økologisk rødvinsgelé i så fantastiske omgivelser. Gelé er populært både blant store og små, denne gangen […]

Vibeke om økologisk deodorant og hudkrem i Tara

Ingen rangeringer enda.

Naturkildens Vibeke har blitt intervjuet om produksjonen av økologisk deodorant og resultatet kan du se i denne månedens utgave av Tara Frisk (nr 5 2014 er i salg frem til 8.september). Vibeke startet produksjon av økologiske og naturlige hudprodukter for nesten 2 år siden. Både hudkremen og deodoranten har blitt svært godt mottatt av våre kunder og vi […]

Langtidshevet økologisk frokostkjeks

Ingen rangeringer enda.

  Vi greier ikke helt å bestemme oss for hva vi skal kalle disse knasende godsakene, knekkebrød eller kjeks. Fungerer like bra til begge formål, så vi kaller de like gjerne økologisk frokostkjeks! Barna spiser de mer enn gjerne både til frokost og kvelds, toppet med deilig smør og godt pålegg. De får også med […]

Paleo: Sara Lossius om Paleoliv

Ingen rangeringer enda.

Ukens gjesteinnlegg er fra Sara Lossius som står bak bloggen www.paleoliv.no, norges første blogg om paleo. Vi har alle fulgt Sara i bloggverdenen  og på instagram. Sara var hjemme hos Kim og Therese på lammepartering ifjor høst, og vi fikk alle møte henne igjen på boklanseringen av En hyllest til lammet i april i år. […]

Nydelige økologiske squashboller

Ingen rangeringer enda.

Økologiske squashboller er for meg virkelig noe helt spesielt. For ca 10 år siden på en ferie i Kardamili i Hellas hadde jeg mitt første møte med denne fantastiske retten. Jeg ble umiddelbart hektet og husker at jeg spiste det hver eneste dag resten av ferien. Heldigvis fikk jeg sneket med meg oppskriften fra den […]

Gjesteblogger: Ida Marie Holm om sin reise mot bedre helse

5/5 (1)

Ida er en jente som vi, Therese og Kim, ble kjent med for ganske nøyaktig et år siden. Vi møtte henne på forsommeren i 2013 da hun skulle hente kefirkorn fra oss. Utenfor døren sto en smilende, men veldig blek jente. Ida fikk kefirkornene og fikk startet å lage kefir. Det skulle vise seg at […]

Hvordan lage økologisk rosevann

5/5 (6)

Økologisk rosevann har tradisjonelt blitt brukt i både hudpleie og matlaging i flere hundre år. Rosevann har en betennelsesdempende effekt og  vil derfor virke roende på irritert hud. I tillegg virker det fuktgivende, så det er veldig fint for tørr hud også. Dessuten gir det en fantastisk smak på desserter eller i mat.   Da jeg kom […]

Hvordan lage hylleblomstsaft

5/5 (4)

  Jeg har alltid vært veldig glad i den søte smaken og lukten av hylleblomst, det får meg med en gang til å tenke på varme sommerdager. Men ofte er hylleblomstsaften man kjøper helt ihjelsøtet og da smaker den fort syntetisk. I år bestemte jeg meg for å lage min egen. Denne er helt usøtet, […]