Blogg

Paleo: Sara Lossius om Paleoliv

Ingen rangeringer enda.

Ukens gjesteinnlegg er fra Sara Lossius som står bak bloggen www.paleoliv.no, norges første blogg om paleo. Vi har alle fulgt Sara i bloggverdenen  og på instagram. Sara var hjemme hos Kim og Therese på lammepartering ifjor høst, og vi fikk alle møte henne igjen på boklanseringen av En hyllest til lammet i april i år. […]

Nydelige økologiske squashboller

Ingen rangeringer enda.

Økologiske squashboller er for meg virkelig noe helt spesielt. For ca 10 år siden på en ferie i Kardamili i Hellas hadde jeg mitt første møte med denne fantastiske retten. Jeg ble umiddelbart hektet og husker at jeg spiste det hver eneste dag resten av ferien. Heldigvis fikk jeg sneket med meg oppskriften fra den […]

Gjesteblogger: Ida Marie Holm om sin reise mot bedre helse

5/5 (1)

Ida er en jente som vi, Therese og Kim, ble kjent med for ganske nøyaktig et år siden. Vi møtte henne på forsommeren i 2013 da hun skulle hente kefirkorn fra oss. Utenfor døren sto en smilende, men veldig blek jente. Ida fikk kefirkornene og fikk startet å lage kefir. Det skulle vise seg at […]

Hvordan lage økologisk rosevann

5/5 (2)

Økologisk rosevann har tradisjonelt blitt brukt i både hudpleie og matlaging i flere hundre år. Rosevann har en betennelsesdempende effekt og  vil derfor virke roende på irritert hud. I tillegg virker det fuktgivende, så det er veldig fint for tørr hud også. Dessuten gir det en fantastisk smak på desserter eller i mat.   Da jeg kom […]

Hvordan lage hylleblomstsaft

5/5 (4)

  Jeg har alltid vært veldig glad i den søte smaken og lukten av hylleblomst, det får meg med en gang til å tenke på varme sommerdager. Men ofte er hylleblomstsaften man kjøper helt ihjelsøtet og da smaker den fort syntetisk. I år bestemte jeg meg for å lage min egen. Denne er helt usøtet, […]

Prinsessegele

Ingen rangeringer enda.

Ifjor sommer var Vibeke blant annet på Trøndersk Matfestival, hvor hun fant en produsent som laget den nydeligste gele av rosevann med mer. Fargen var herlig rosa og navnet Prinsessegele kunne vel ikke ha passet bedre. Da det  glasset med Prinsessegele kjøpt i Trondheim ble tomt, bestemte hun seg for å lage en lignende versjon. Hovedingrediensen er rosevann, dette […]

Nå kan vi endelig tilby magasinet Ren Mat i nettbutikken vår.

Ingen rangeringer enda.

Både Therese og Kim er økoambassadører for organisasjonen Oikos Økologisk Norge og har selv abonnert på Ren Mat i snart 2 år. Nå har vi fått muligheten til å formidle medlemsmagasinet til Oikos; Ren Mat i vår nettbutikk. Magasinet Ren Mat utgis 4 ganger i året, en utgave for hver årstid; vinter, vår, sommer og høst. I […]

Gjesteblogger: Melissa Thelwall Bjargo om Den Naturlige Veien

Ingen rangeringer enda.

Da jeg ble forespurt av Kim om et bidrag til Naturlig Liv tenkte jeg umiddelbart på temaet ”Det naturlige”. Det høres kanskje banalt ut, men det er virkelig noe jeg brenner for å formidle. Vi lever i en tid hvor vitenskapen dominerer og hjelpemidlene skal gjøre livet enklere. Spesielt når det gjelder kroppen, skal du […]

Gjesteblogger: Gry Hammer om sine Fra jord til bord spekepølser

Ingen rangeringer enda.

Vi er stolte over å ha Gry sine spekepølser for salg i nettbutikken, for dette må uten tvil være ikke bare de beste – men også de mest næringsrike snabbene med den ærligste og beste ingredienslista man kan oppdrive i Norges land. Vi vet at pølsene allerede har fått en stor gruppe trofaste tilhengere og […]

Vaniljepudding med god samvittighet!

Ingen rangeringer enda.

Puddinger er ofte en favoritt blant både store og små. Og også en fin måte å få i seg litt gelatin på! Gelatin og eggeplommer er en god match mtp mer optimalt opptak av næringsstoffer. Denne desserten er enkel å lage, man trenger ikke mange (eller sære) ingredienser og resultatet blir veldig godt. Her kan […]

Gjesteblogger: Gry Hammer om sine bøker Fra jord til bord, Sunt snop og snacks + Fermentert mat og drikke.

Ingen rangeringer enda.

I dag er det kraftmamma og vår gode venn Gry Hammer som skriver litt på bloggen vår! Gry har skrevet hele 3 bøker om tradisjonsmat og vi er veldig stolte over å ha disse i nettbutikken vår. I disse bøkene tar hun grunnleggende for seg alt fra fermentering av grønnsaker, surdeigsbakst, kraftkoking til sunnere alternativer […]