Blogg

FODMAP: gjesteinnlegg av Ida Nyborg

Ingen rangeringer enda.

Les den spennende historien til Ida Nyborg. Hun forteller om sin helse og kostholdsreise, FODMAP og hennes matfilosofi. Dette er virkelig inspirerende og spennende lesning. Ida legger jevnlig ut fristende oppskrifter på bloggen sin og du kan også følge henne på instagram @nyborgida. Ida har tidligere gjesteblogget på bloggen til Sara på Paleoliv Likte du artikkelen […]

Hypnobirthing: Gjesteinnlegg av Siri Embla og Helene Habberstad

Ingen rangeringer enda.

Stadig flere benytter seg av hypnofødsel, det vil si bruk av puste- og avslapningsteknikker under fødsel. Det kan minne litt om å gå i en slags transe. Kraftmamma Vibeke benyttet seg av dette under sin siste fødsel. Hun beskrev hypnofødsel som «Et fantastisk flott verktøy å bruke i forbindelse med fødsel, det bidrar til at […]

Gladnyhet!!

Ingen rangeringer enda.

Vi ønsker Sadie velkommen inn på laget Vi er så heldige at vi har fått Sadie Lawler inn i Naturlig Liv AS. Vi har spennende planer foran oss nå i nær fremtid og Sadie kommer inn med helt uvurderlig kunnskap. Sadie (30) har lang erfaring fra tv- og filmbransjen i flere land. Hun vokste opp […]

Økologisk mat under svangerskapet: Økouka Debatt del 2

Ingen rangeringer enda.

Økologisk mat forebygger svangerskapsforgiftning. I forbindelse med ØKOUKA 2014 arrangerte Oikos et seminar med tittelen «Hvor sunn er økologisk mat»? Senior forsker dr. Anne Lise Brantsæter presenterte den norske mor og barn-undersøkelsen som så på sammenhengen mellom inntak av økologisk mat under svangerskapet og risiko for svangerskapsforgiftning. Studien ble publisert i British Medical Journal Open […]

Sunn økologisk mat? Økouka Debatt del 1

5/5 (1)

Oikos Økologisk Norge arrangerte i samarbeid med flere andre organisasjoner, en debatt om hvor sunn økologisk mat faktisk er. Debatten Baserte seg på 3 studier som nylig er publisert. Klinisk ernbæringsfysiolog Inge Lindseth har skrevet en kommentar til presentasjonen til Vitenskapskommiteens leder, Jan Alexander og deres rapport. Likte du artikkelen vår? Legg igjen en ærlig stjernevurdering […]

Berit Nordstrand holder foredrag om naturlig mat og livsstil

Ingen rangeringer enda.

Vi er tilhengere av naturlig mat og livstil, og det er overlege og forfatter Berit Nordstrand også. Hun holder fantastiske engasjerende foredrag om hvordan du enkelt kan lage deilig mat som gir deg mer nytelse, mere overskudd og bedre fysisk og psykisk helse. Vi ønsker at du skal oppleve det enorme potensialet for helse og nytelse […]

bbhugme: Kiropraktor Elisabeth Aas-Jakobsen

Ingen rangeringer enda.

Vi er så heldige at Elisabeth Aas-Jacobsen, en av gründerene bak bbhugme, har skrevet en liten tekst om deres meget funksjonelle svangerskapspute. Vi har kjent Elisabeth i flere år gjennom vårt fagmiljø. bbhugme er en multifunksjonell svangerskapspute som Elisabeth og de andre gründerne fikk finansiert og realisert ved hjelp av en meget suksessfull crowdfunding-kampanje tidligere […]

Ren Mat magasinet Høstutgaven 2014 ute nå!

Ingen rangeringer enda.

Vi har fått inn det nye nummeret av magasinet Ren Mat som er fullstappet med informasjon om økologisk og bærekraftig matproduksjon. Etter vår mening er denne utgaven definitivt en av de aller beste som Ren Mat hittil har publisert, da det inneholder flere fantastiske artikler om bla fermentering, innmat og beitedrift som er noen av grunnpillarene […]

Økologisk Kimchi fra Toten

Ingen rangeringer enda.

Økologisk kimchi er fermenterte grønnsaksrett/tilbehør og er Koreas nasjonalrett. Det finnes flere hundre forskjellige kimchi-oppskrifter med forskjellige grønnsaker. Basisen pleier å være kinakål med hvitløk, chilli og reddiker. Vi har laget økologisk kimchi fra Toten og derfor byttet ut kinakålen med økologisk kål fra Balke Gård. Likte du artikkelen vår? Legg igjen en ærlig stjernevurdering Stjerner

Økologisk saft av rips og solbær

5/5 (4)

Økologisk saft er både gøy og enkelt å lage. Sunt er det også. Har du plukket eller skal du plukke bær? Da er dette en enkel oppskrift som sikrer at du kan kjenne smaken av sommer gjennom hele året (bare du lager nok…). Denne kan du også bruke som saus til martssne eller i rødvinsgele. […]

Økologisk martssne kefir-dessert

Ingen rangeringer enda.

Under ukens opphold på Småbruket på Toten, fikk vi testet ut flere tradisjonelle oppskrifter. Da vi fant oppskrift på økologisk martssne fant vi raskt ut at dette var noe vi måtte prøve. Vi lager kefir på upasteurisert melk rett fra tanken ukentlig. Kefir lages ved å tilsette kefirkorn (en bakteriekultur) i melk og la dette […]