Blogg

Økologisk kakao uten melk

5/5 (1)

Varm kakao er både godt og veldig koselig å hygge seg med. Dessverre tåler ikke alle kumelk like godt, eller av andre grunner ønsker ikke å drikke kumelk. Hvis du er en av disse er ikke noe problem, for du kan jo bare teste denne enkle oppskriften på kakao uten melk. Like godt og minst […]

Økologisk kokosmelk i smoothie

Ingen rangeringer enda.

Økologisk kokosmelk er glimrende å bruke i smoothie hvis du ønsker å holde deg unna melkeprodukter. Denne oppskriften er fin å bruke for å hjelpe deg med å få i deg gode fettsyrer, probiotiske bakterier, mineraler og andre nyttige næringstoffer. Denne smoothien passer perfekt etter trening som en skikkelig næringsbombe. Likte du artikkelen vår? Legg igjen […]

Økologisk tartar av lammehjerte a la puttanesca

Ingen rangeringer enda.

  Lammehjerte er noe av det møreste og beste kjøttstykket du kan lage mat av. I tillegg til å være veldig god på smak, er hjertet også proppfull av næringstoffer som både store og små trenger. Økologisk tartar av lammehjerte er helt fantastisk godt samtidig som det er veldig næringsrikt. Som en bonus er denne […]

Økologisk smoothie med omega-3

4.1/5 (7)

Det meste av maten og næringen vi spiser bør kanskje tygges? Noen ganger kan det være vanskelig å få i seg nok av det riktige. Derfor kan det av og til være fornuftig å lage en økologisk smoothie,  proppet med gode næringstoffer slik at blodsukkeret ikke kræsjer etter kort tid. Denne økologiske smoothien kan du lage når du har […]

Frilandsgris – Ærlige bønder med svin på skogen

5/5 (5)

Frilandsgris er svin som får være ute hele året, sommer som vinter, og grave i søla, spise røtter, insekter og annet knask. Frilandsgris får minimalt med soyabasert kraftfor, men heller mer kokte poteter, melk/myse, brød og frukt. Silja og Patrick fra Fossseheim gaard i Gausdal forer opp noe av Norges beste frilandsgris. Les om hvordan 2 […]

Hjemmelaget bacon av økologisk frilandsgris

4.9/5 (7)

Hjemmelaget bacon er noe av det aller beste som finnes og det gjør også nesten alle matretter mye bedre. Med litt øvelse blir du raskt veldig dyktig slik at du kan servere hjemmelaget bacon til venner og kjente, og nyte godt av den statusen dette medfører. I tillegg til den fantastiske smaken er det også […]

Kombuchaoppskrift – Lag din egen kombucha

4.9/5 (8)

Flere og flere har begitt seg ut på den spennende opplevelsen ved å brygge sin egen kombucha. Vi har selv drukket kombucha i noen år, både fordi det smaker godt og angivelig skal gjøre godt for kroppen. Vi syns det er et veldig godt alternativ til brus eller annen sukret drikke. Vi har sjelden en […]

Paleokosthold av Ivy fra Paleo in Melbourne

Ingen rangeringer enda.

  Jeg heter Ivy, og er en Oslo-jente bosatt i Melbourne, Australia, siden 2003. Jeg ankom som en internasjonal student og ble værende da jeg traff en australsk mann. Nå er vi gift og har 3 barn (du verden som tiden flyr!). Jeg har fulgt et paleokosthold siden 2011, og driver en populær nettside kalt […]

Kostholdskonferanse Oslo – vinn gratis billetter

Ingen rangeringer enda.

Kostreform arrangerer sin årlige kostholdskonferanse lørdag 7. februar på Høyres hus i Oslo. Det kommer til å være et fullpakket program med svært dyktige foredragsholdere hele dagen. Årets tema er fordøyelse og tarmhelse og hvordan dette kan påvirke helsen vår generelt. Vi kommer selvfølgelig til å være der hele dagen og vi storgleder oss!! Meld deg på […]

Melkesyregjæret kål med nydelig smak av Jul

5/5 (1)

      Nå nærmer julen seg med stormskritt! For noen uker siden kom vi over denne fantastisk fristende oppskriften på melkesyregjæret kål med julesmak. Vi måtte jo bare teste ut dette selv. Dette er i utgangspunktet en vanlig oppskrift på fermentert kål , bare at her har det blitt tilsatt masse norske tradisjonelle julekrydder. Hvis […]

Fermentert surkål med rosmarin og sitron

5/5 (1)

Denne smaksvarianten av fermentert surkål er veldig god og spennende. Denne surkålen er også veldig god til å bruke i salatdressing, bare bland med litt rømme og majones og blend i mixer. Fantastisk godt til grønne salater som hjertesalat og spinat. Vi hadde denne som tilbehør til thanksgiving kalkunen nå i helgen. Smakte helt fantastisk! Likte […]

Hvordan lage fermenterte grønnsaker i en fermenteringskrukke?

5/5 (5)

Flere og flere oppdager den positive effekten fermentert mat kan ha på både fordøyelsen og helsen. For nybegynnere fungerer det helt utmerket å bruke syltetøysglass slik som Norgesglass til å fermentere grønnsaker. Etterhvert som man lager mer fermenterte grønnsaker vil de aller fleste synes at det er enklere å lage større porsjoner samt at det […]