Blogg

Frilandsgris – Ærlige bønder med svin på skogen

5/5 (5)

Frilandsgris er svin som får være ute hele året, sommer som vinter, og grave i søla, spise røtter, insekter og annet knask. Frilandsgris får minimalt med soyabasert kraftfor, men heller mer kokte poteter, melk/myse, brød og frukt. Silja og Patrick fra Fossseheim gaard i Gausdal forer opp noe av Norges beste frilandsgris. Les om hvordan 2 […]

Hjemmelaget bacon av økologisk frilandsgris

5/5 (5)

Hjemmelaget bacon er noe av det aller beste som finnes og det gjør også nesten alle matretter mye bedre. Med litt øvelse blir du raskt veldig dyktig slik at du kan servere hjemmelaget bacon til venner og kjente, og nyte godt av den statusen dette medfører. I tillegg til den fantastiske smaken er det også […]

Kombuchaoppskrift – Lag din egen kombucha

4.7/5 (3)

Flere og flere har begitt seg ut på den spennende opplevelsen ved å brygge sin egen kombucha. Vi har selv drukket kombucha i noen år, både fordi det smaker godt og angivelig skal gjøre godt for kroppen. Vi syns det er et veldig godt alternativ til brus eller annen sukret drikke. Vi har sjelden en […]

Paleokosthold av Ivy fra Paleo in Melbourne

Ingen rangeringer enda.

  Jeg heter Ivy, og er en Oslo-jente bosatt i Melbourne, Australia, siden 2003. Jeg ankom som en internasjonal student og ble værende da jeg traff en australsk mann. Nå er vi gift og har 3 barn (du verden som tiden flyr!). Jeg har fulgt et paleokosthold siden 2011, og driver en populær nettside kalt […]

Kostholdskonferanse Oslo – vinn gratis billetter

Ingen rangeringer enda.

Kostreform arrangerer sin årlige kostholdskonferanse lørdag 7. februar på Høyres hus i Oslo. Det kommer til å være et fullpakket program med svært dyktige foredragsholdere hele dagen. Årets tema er fordøyelse og tarmhelse og hvordan dette kan påvirke helsen vår generelt. Vi kommer selvfølgelig til å være der hele dagen og vi storgleder oss!! Meld deg på […]

Melkesyregjæret kål med nydelig smak av Jul

5/5 (1)

      Nå nærmer julen seg med stormskritt! For noen uker siden kom vi over denne fantastisk fristende oppskriften på melkesyregjæret kål med julesmak. Vi måtte jo bare teste ut dette selv. Dette er i utgangspunktet en vanlig oppskrift på fermentert kål , bare at her har det blitt tilsatt masse norske tradisjonelle julekrydder. Hvis […]

Fermentert surkål med rosmarin og sitron

5/5 (1)

Denne smaksvarianten av fermentert surkål er veldig god og spennende. Denne surkålen er også veldig god til å bruke i salatdressing, bare bland med litt rømme og majones og blend i mixer. Fantastisk godt til grønne salater som hjertesalat og spinat. Vi hadde denne som tilbehør til thanksgiving kalkunen nå i helgen. Smakte helt fantastisk! Likte […]

Hvordan lage fermenterte grønnsaker i en fermenteringskrukke?

5/5 (5)

Flere og flere oppdager den positive effekten fermentert mat kan ha på både fordøyelsen og helsen. For nybegynnere fungerer det helt utmerket å bruke syltetøysglass slik som Norgesglass til å fermentere grønnsaker. Etterhvert som man lager mer fermenterte grønnsaker vil de aller fleste synes at det er enklere å lage større porsjoner samt at det […]

FODMAP: gjesteinnlegg av Ida Nyborg

Ingen rangeringer enda.

Les den spennende historien til Ida Nyborg. Hun forteller om sin helse og kostholdsreise, FODMAP og hennes matfilosofi. Dette er virkelig inspirerende og spennende lesning. Ida legger jevnlig ut fristende oppskrifter på bloggen sin og du kan også følge henne på instagram @nyborgida. Ida har tidligere gjesteblogget på bloggen til Sara på Paleoliv Likte du artikkelen […]

Hypnobirthing: Gjesteinnlegg av Siri Embla og Helene Habberstad

Ingen rangeringer enda.

Stadig flere benytter seg av hypnofødsel, det vil si bruk av puste- og avslapningsteknikker under fødsel. Det kan minne litt om å gå i en slags transe. Kraftmamma Vibeke benyttet seg av dette under sin siste fødsel. Hun beskrev hypnofødsel som «Et fantastisk flott verktøy å bruke i forbindelse med fødsel, det bidrar til at […]

Gladnyhet!!

Ingen rangeringer enda.

Vi ønsker Sadie velkommen inn på laget Vi er så heldige at vi har fått Sadie Lawler inn i Naturlig Liv AS. Vi har spennende planer foran oss nå i nær fremtid og Sadie kommer inn med helt uvurderlig kunnskap. Sadie (30) har lang erfaring fra tv- og filmbransjen i flere land. Hun vokste opp […]