Økologisk rosevann har tradisjonelt blitt brukt i både hudpleie og matlaging i flere hundre år. Rosevann har en betennelsesdempende effekt og vil derfor virke roende på irritert hud. I tillegg virker det fuktgivende, så det er veldig fint for tørr hud også. Dessuten gir det en fantastisk smak på desserter eller i mat. Da jeg kom […]
Blogg
Jeg har alltid vært veldig glad i den søte smaken og lukten av hylleblomst, det får meg med en gang til å tenke på varme sommerdager. Men ofte er hylleblomstsaften man kjøper helt ihjelsøtet og da smaker den fort syntetisk. I år bestemte jeg meg for å lage min egen. Denne er helt usøtet, […]
Ifjor sommer var Vibeke blant annet på Trøndersk Matfestival, hvor hun fant en produsent som laget den nydeligste gele av rosevann med mer. Fargen var herlig rosa og navnet Prinsessegele kunne vel ikke ha passet bedre. Da det glasset med Prinsessegele kjøpt i Trondheim ble tomt, bestemte hun seg for å lage en lignende versjon. Hovedingrediensen er rosevann, dette […]
Både Therese og Kim er økoambassadører for organisasjonen Oikos Økologisk Norge og har selv abonnert på Ren Mat i snart 2 år. Nå har vi fått muligheten til å formidle medlemsmagasinet til Oikos; Ren Mat i vår nettbutikk. Magasinet Ren Mat utgis 4 ganger i året, en utgave for hver årstid; vinter, vår, sommer og høst. I […]
Da jeg ble forespurt av Kim om et bidrag til Naturlig Liv tenkte jeg umiddelbart på temaet ”Det naturlige”. Det høres kanskje banalt ut, men det er virkelig noe jeg brenner for å formidle. Vi lever i en tid hvor vitenskapen dominerer og hjelpemidlene skal gjøre livet enklere. Spesielt når det gjelder kroppen, skal du […]
Vi er stolte over å ha Gry sine spekepølser for salg i nettbutikken, for dette må uten tvil være ikke bare de beste – men også de mest næringsrike snabbene med den ærligste og beste ingredienslista man kan oppdrive i Norges land. Vi vet at pølsene allerede har fått en stor gruppe trofaste tilhengere og […]
Puddinger er ofte en favoritt blant både store og små. Og også en fin måte å få i seg litt gelatin på! Gelatin og eggeplommer er en god match mtp mer optimalt opptak av næringsstoffer. Denne desserten er enkel å lage, man trenger ikke mange (eller sære) ingredienser og resultatet blir veldig godt. Her kan […]
I dag er det kraftmamma og vår gode venn Gry Hammer som skriver litt på bloggen vår! Gry har skrevet hele 3 bøker om tradisjonsmat og vi er veldig stolte over å ha disse i nettbutikken vår. I disse bøkene tar hun grunnleggende for seg alt fra fermentering av grønnsaker, surdeigsbakst, kraftkoking til sunnere alternativer […]
Rune Kalf-Hansen har klart å lage en kokebok som virkelig treffer blink hos oss. Dette er en kokebok for de som ønsker å spise kjøtt, men samtidig bidra til bedre dyrevelferd og miljø. Forfatteren har inkludert oppskrifter fra hele lammet. Du vil finne oppskrifter på de «bedre» stykkene som fileter og steker men også de ikke […]
Hurra, da har endelig disse fantastiske smørklokkene kommet inn på lager. De første vil sendes ut allerede idag til de heldige som har forhåndsbestilt! For dere andre som ikke har sikret dere smørklokke ennå, så bør dere hive dere rundt nå!!! (Det er nemlig begrenset antall vi har kjøpt inn!) Likte du artikkelen vår? Legg igjen […]
I tillegg til å være opptatt av naturlig mat, er vi svært opptatt av helse og livsstil generelt – dette betyr at vi ønsker at det meste vi har rundt oss skal være miljøvennlig, giftfritt, praktisk og økonomisk. Vi vil derfor sette av litt plass til å skrive litt mer om et av produktene […]
Her kommer en aldri så liten oppskrift på økologiske kokosbiter, og det passer jo fint nå som det nærmer seg helg? Gelegodis som dette er en super måte å få i barna (og seg selv) gelatin på, samtidig som det smaker godt og fint kan erstatte annen type godteri. Sitron og kokosmelk er en kjempegod kombinasjon! […]