Dine data, du er sjefen!

For å gjøre nettsiden vår så bra og nyttig som mulig, samler vi inn informasjon fra alle dere som besøker oss. Vi bruker denne informasjonen til å forbedre brukeropplevelsen og ved passende anledninger for reklame i sosiale medier.

Din informasjon er trygg hos oss. Mer informasjon om informasjonskapsler og behandling av dine personopplysninger, finner du under Vilkår for personvern og informasjonskapsler. Godtar du at vi henter inn statistikk og bruker informasjonskapsler?


Du kan alltid endre innstillingene dine ved å gå til innstillingene for informasjonskapsler nederst på siden.

Dine innstillinger for informasjonskapsler


Nødvendig for å kunne bevare nettsidens grunnleggende funksjoner, som å legge varer i handlekurven og betale for disse. De bidrar også til ivaretakelse av vår nettsides sikkerhet og drift i samsvar med gjeldende regler.

Disse informasjonskapslene gjør det mulig for oss å reklamere direkte til deg ved salg eller spesielle anledninger. Vi vil kun bruke denne funksjonen for å gi deg reklame i korte perioder eller ved salg. Ved å deaktivere disse informasjonskapslene kan det føre til at du ser annonser som ikke er like relevante for deg.

Frakt kr 89,- Fri frakt ved kjøp over 800,- Rask levering med Posten

Økologiske blomster på Abildsø

Ingen rangeringer enda.

Blomsterhagen på abildsøIda Tindeskog er en av to blomsterbønder som har valgt å satse på økologiske blomster på Abildsø gård i Oslo. Vi er utrolig imponert over hva disse to gründerdamene har fått til! Les om hverdagen til Ida, som vi er overbevist om har verdens beste jobb!

Jeg står opp om morgenen. Spiser havregrøt med min lille familie og leverer minsten i barnehagen. Så begynner det: dagen – arbeidsdagen… Hva er mest fornuftig bruk av tiden? Hva står på vent i åkeren? Trenger vi å handle noe til verkstedet? Hva skal såes i drivhuset denne uken? Eller brenner det mest på kontoret? Oppgavene er mange og hverdagen er alt annet enn ensformig når vi følger blomstene våre hele veien fra frø til ferdige buketter. Måneder med stell og vanning og utplantning skal til før vi høster og binder. Vi er et lite, entusiastisk firma. Det er Anja Bruland som er mor til prosjektet og meg selv, i tillegg til littegrann hjelp her og der. Vi heter Blomsterhagen på Abildsø og det vi ønsker er ikke annet enn å levere sunne, friske, glade og økologiske snittblomster til folk i Oslo og utenfor. Økologiske blomster som har stått i en åker og følt på vær og vind. Som har blitt hjulpet frem av entusiastiske gartnerhender og som får komme til sin rett i en bursdagsbukett som skal gis bort i glede. I en siste verdig hilsen i form av en krans til en som har gått bort. Eller kanskje får blomstene hedersplassen i selveste brudebuketten til ei som skal holde gårdsbryllup? Blomster har en naturlig plass i store og små begivenheter.

økologisk blomst

Vi har valgt å dyrke økologisk blomster og til vår glede opptar det stadig flere at økologi er viktig selv om produktet ikke skal inn i munnen. At det er det som er fremtida i jordbruket. For blomstene i en vanlig blomsterbutikk er som regel importert over store avstander. Økologisk import er det ikke mulig å få tak i enda, så da får en både Co2 avtykk og sprøytemidler på kjøpet. Blomster er også selvfølgelig en ferskvare og derfor en god ide å handle kortreist. Da står de fint lenger. I tillegg er vi opptatt av en binderistil som er blomsterfremmende. Blomstene skal få spille hovedrollen hos oss og ikke bli tvunget inn i en kunstig eller tilgjort form. Vi vil frodighet, hage- og engaktige buketter og blomsterglede!

økologiske blomster

Så står vi der da i åkeren og det må da snart bli litt sommervarme for denne våren har vært både våt og kald nok. Anja reiser til en hestegård i nærheten og undersøker kvaliteten på gjødselen, mens jeg tar bambuspinner, tråd og målehjul fatt og begynner å måle opp noen av årets nye bed. En helt vanlig dag på jobben altså. Litt åkerarbeid, noen telefoner hit og dit og så en økt på verkstedet. Så når jeg tusler ned alleen på gården etter endt arbeidsdag og minsten nok er ganske henteklar på sin kant, da er nok listen over alt som skal gjøres nesten like lang som da vi startet, men når jeg snur meg og ser åkeren ligge der da tenker jeg at jammen er jeg heldig som har verdens beste jobb. Jeg har vært ute, jeg har jobbet med jorda, jeg har selv fått velge oppgavene mine. Heldig er jeg, heldig som får være blomsterbonde.

 

Mer info om Blomsterhagen på Abildsø:

Blomsterhagens åkerbutikk

Kurs

 

 

Tekst: Ida Tindeskog
Foto: Anja Bruland og Nina Ruud

Likte du artikkelen vår? Legg igjen en ærlig stjernevurdering

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *