Dine data, du er sjefen!

For å gjøre nettsiden vår så bra og nyttig som mulig, samler vi inn informasjon fra alle dere som besøker oss. Vi bruker denne informasjonen til å forbedre brukeropplevelsen og ved passende anledninger for reklame i sosiale medier.

Din informasjon er trygg hos oss. Mer informasjon om informasjonskapsler og behandling av dine personopplysninger, finner du under Vilkår for personvern og informasjonskapsler. Godtar du at vi henter inn statistikk og bruker informasjonskapsler?


Du kan alltid endre innstillingene dine ved å gå til innstillingene for informasjonskapsler nederst på siden.

Dine innstillinger for informasjonskapsler


Nødvendig for å kunne bevare nettsidens grunnleggende funksjoner, som å legge varer i handlekurven og betale for disse. De bidrar også til ivaretakelse av vår nettsides sikkerhet og drift i samsvar med gjeldende regler.

Disse informasjonskapslene gjør det mulig for oss å reklamere direkte til deg ved salg eller spesielle anledninger. Vi vil kun bruke denne funksjonen for å gi deg reklame i korte perioder eller ved salg. Ved å deaktivere disse informasjonskapslene kan det føre til at du ser annonser som ikke er like relevante for deg.

Frakt kr 89,- Fri frakt ved kjøp over 800,- Rask levering med Posten

Økologisk tartar av lammehjerte a la puttanesca

Ingen rangeringer enda.

 

økologisk tartar

Lammehjerte er noe av det møreste og beste kjøttstykket du kan lage mat av. I tillegg til å være veldig god på smak, er hjertet også proppfull av næringstoffer som både store og små trenger. Økologisk tartar av lammehjerte er helt fantastisk godt samtidig som det er veldig næringsrikt. Som en bonus er denne retten i tilegg veldig rask å sette sammen når du har litt dårlig tid.

Økologisk tartar lammehjerter oppskrift

Denne retten er like god som den er lett, og den tar nesten ikke noe tid  å lage. Middag som både er raskt og enkelt, og i tillegg supersunn,  betyr at du  kan ha mer tid til andre ting som feks å være sammen med familien. Lammehjerter får du veldig lett fra din nærmeste slakter, bor du på østlandet har du mulighet til å kjøpe dette fra Duggurd sitt kjøttabonnement. Velger du kjøttpakken Oddemann, får du hjemkjørt de gode innmatsbitene som bla lammehjerter en gang i måneden.

Lammehjertet er magert og proteinrikt. Det er proppet med næringstoffer som Folat, B-vitaminer bla B12, jern, selen, sink, fosfor, selen og kalium. Hjertet er også en veldig god kilde til CoQ10.

Oppskrift på økologisk tartar av lammehjerte:

 

Gravide anbefales å ikke spise rått kjøtt. Rå eggeplomme skal være trygt å spise i Norge. Er du i utlandet gjelder andre forholdsregler. Uansett er det fornuftig å bruke rene økologiske egg fra produsenter du stoler på.  Se Matportalens informasjon om rå egg. Se også Matportalens informasjon om rå egg til barn og gravide.

Slik gjør du:

Skjær et snitt halveis gjennom hjertet fra basen til apexen, slik at du får åpnet hjertet og at du ser inn i hjertekamrene. Deretter skyller du hjertet for eventuelle koagulerte blodrester.

tartar økologisk rense hjerte

Bruk en tynn skarp kniv til å skjære bort senene som fester hjerteklaffene og det seige bindevevet rundt basen av hjertet.

Se videoen for å se hvordan du enkelt fjerner sener, de tykkeste blodårene og bindevevet rundt.

økologisk tartar renset lammehjerte

Skjær bort det hvite fettlaget som er på utsiden av hjertene (dette fettet er ikke så godt når det ikke er stekt).

tartar økologisk lammehjerte kutting

Deretter skjærer du tynne skiver i kjøttet og hakker kjøttet i så små biter som du selv ønsker. Siden hjertet er så mørt går det fint å ha litt grovhakket tartar.

økologisk tartar lammehjerte kjøttdeig

Når du har hakket fint nok, blander du inn en god klunk olivenolje og former kjøttet til en burger. Deretter lager du en liten fordypning i midten og strøsle lett med uraffinert salt, økologisk biffkrydder og pepper. Legg en (eller flere) rå eggeplomme i fordypningen i kjøttet og server med, kapers, løk, fermenterte grønnsaker som feks økologisk kimchi eller sylteagurker. Er du tøff (det er du), så strør du på en spiseskje grovhakket ansjos.

Hvis du tilsetter ansjos, får denne retten suffixen «puttanesca» etter seg.
Navnet puttanesca har jo en morsom bakhistorie (selv om, som med de fleste historiene, det finnes flere versjoner). Det dukket opp på 50/60-tallet i horestrøket i Napoli (puttana er hore på godt italiensk), og det sies at det fikk navnet sitt fordi det var et fantastisk smakfull saus som man kunne lage bare med ting man hadde i skapet midt på natta, det vil si at det var lett for de arbeidende kvinnene å røske sammen et smakfult måltid uten å måtte handle fersk mat. Ansjos var jo noe som alltid var tilgjengelig i skapet.

økologisk tartar lammehjerte puttanesca

Økologisk tartar er skikkelig kosemat som du kan unne deg når du fortjener noe ekstra godt.

 

Tekst: Kim
Foto: Sadie

Likte du artikkelen vår? Legg igjen en ærlig stjernevurdering

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *