Dine data, du er sjefen!

For å gjøre nettsiden vår så bra og nyttig som mulig, samler vi inn informasjon fra alle dere som besøker oss. Vi bruker denne informasjonen til å forbedre brukeropplevelsen og ved passende anledninger for reklame i sosiale medier.

Din informasjon er trygg hos oss. Mer informasjon om informasjonskapsler og behandling av dine personopplysninger, finner du under Vilkår for personvern og informasjonskapsler. Godtar du at vi henter inn statistikk og bruker informasjonskapsler?


Du kan alltid endre innstillingene dine ved å gå til innstillingene for informasjonskapsler nederst på siden.

Dine innstillinger for informasjonskapsler


Nødvendig for å kunne bevare nettsidens grunnleggende funksjoner, som å legge varer i handlekurven og betale for disse. De bidrar også til ivaretakelse av vår nettsides sikkerhet og drift i samsvar med gjeldende regler.

Disse informasjonskapslene gjør det mulig for oss å reklamere direkte til deg ved salg eller spesielle anledninger. Vi vil kun bruke denne funksjonen for å gi deg reklame i korte perioder eller ved salg. Ved å deaktivere disse informasjonskapslene kan det føre til at du ser annonser som ikke er like relevante for deg.

Frakt kr 89,- Fri frakt ved kjøp over 800,- Rask levering med Posten

Økologisk smoothie med omega-3

 4.6/5 (14)

Økologisk smoothie

Det meste av maten og næringen vi spiser bør kanskje tygges? Noen ganger kan det være vanskelig å få i seg nok av det riktige. Derfor kan det av og til være fornuftig å lage en økologisk smoothie,  proppet med gode næringstoffer slik at blodsukkeret ikke kræsjer etter kort tid. Denne økologiske smoothien kan du lage når du har dårlig tid om morgenen eller rett etter trening som en skikkelig næringsbombe. Det kan være lurt å ha i ekstra med fett fra forskjellige kilder slik at det blir god variasjon i kosten. I tillegg til ekstra fett, kan du ha i ekstra probiotiske bakterier fra fermentert drikke feks vita biosa.

økologisk smoothie ingredienser

Denne smoothien er meget godt likt av barn, så hvis du har litt problemer med å få i barna næringsrike fettkilder som egg eller omega-3, kan det være fornuftig å prøve denne oppskriften på økologisk smoothie. Barnet ditt kommer til å digge den!

Bruk helst hjemmelaget økolgisk kefir slik at du får tilført kroppen mye probiotiske bakterier. Siden det ikke er alle som har tilgang til hjemmelaget kefir, kan du bruke  økologisk tjukkmjølk istedet. For å erstatte litt av de probiotiske bakteriene fra kefiren, er det litt vita biosa i denne oppskriften.

 

Oppskrift på økologisk smoothie:

Ingredienser:

  • 1/2 liter økologisk tjukkmjølk fra Rørosmeieriet (eller hjemmelaget kefir)
  • 3 økologiske eggeplommer
  • 1 spiseskje fersk omega-3 feks Omega cure
  • 1 spiseskje økologisk kokosolje
  • 1 ts økologisk vaniljepulver
  • en neve frosne økologiske bær
  • 1 spiseskje Vita biosa (eller annen fermentert drikke)
  • en halv klype Celtic uraffinert havsalt

 

økologisk smoothie eggeplomme

Eggeplommen skiller du lett fra hviten i hånden, ta gjerne vare på eggehviten for å bruke senere. Økologiske eggeplommer er proppfulle av næringstoffer som vitamin B6, B12, A, D, E, K, Folat og Omega 3 fettsyrer (pluss masse annet).

Hygiene: Rå eggeplomme skal være trygt å spise i Norge. Er du i utlandet gjelder andre forholdsregler. Uansett er det fornuftig å bruke rene økologiske egg fra produsenter du stoler på.  Se Matportalens informasjon om rå egg. Se også Matportalens informasjon om rå egg til barn og gravide.

 

økologisk smoothie omega cure

En spiseskje Omega Cure sikrer dagens inntak av de viktige omega 3 fettsyrene. Omega Cure er så fersk og god på smak at du kan bruke den i smoothie. Tenk det!

økologisk smoothie vita biosa

Vita Biosa er en fermentert økologisk drikk med flerspektrede probiotiske bakterier. En teskje eller to gjør underverker for magen og fordøyelsen.

økologisk smoothie omega cure

Hiv i en håndfull eller to med dine favorittbær (og disse er best økologiske), deretter en teskje økologisk vaniljepulver, en spiseskje kokosfett og en klype uraffinert havsalt. Uraffinert havsalt er viktig for å tilføre kroppen verdifulle mineraler.

Økologisk smoothie blender

Skru på blenderen og bland til alt er… ja smooooth.

Ha i glass og pynt med litt sitronmelisse eller annen pynt hvis du vil gjøre den litt mer fjong. Bruk gjerne med smoothie glassugerørene fra Strawesome.

Denne økologiske smoothien er som alle andre smoothies, bare med mer energi og probiotiske bakterier. Den kan tweekes og endres på så mye du måtte føle det riktig. Hvis det er problemer med feks melkeprodukter, kan det heller benyttes økologisk kokosmelk eller kefir laget av kokosmelk. Har du ikke vita biosa for hånden, går det ann å bruke annen fermentert drikke slik som vannkefir, kombucha eller jun.

Økologisk smoothie

Økologisk smoothie er godt etter yogatimen 🙂

 

Foto: Sadie
Tekst: Kim

 

Likte du artikkelen vår? Legg igjen en ærlig stjernevurdering

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *