Dine data, du er sjefen!

For å gjøre nettsiden vår så bra og nyttig som mulig, samler vi inn informasjon fra alle dere som besøker oss. Vi bruker denne informasjonen til å forbedre brukeropplevelsen og ved passende anledninger for reklame i sosiale medier.

Din informasjon er trygg hos oss. Mer informasjon om informasjonskapsler og behandling av dine personopplysninger, finner du under Vilkår for personvern og informasjonskapsler. Godtar du at vi henter inn statistikk og bruker informasjonskapsler?


Du kan alltid endre innstillingene dine ved å gå til innstillingene for informasjonskapsler nederst på siden.

Dine innstillinger for informasjonskapsler


Nødvendig for å kunne bevare nettsidens grunnleggende funksjoner, som å legge varer i handlekurven og betale for disse. De bidrar også til ivaretakelse av vår nettsides sikkerhet og drift i samsvar med gjeldende regler.

Disse informasjonskapslene gjør det mulig for oss å reklamere direkte til deg ved salg eller spesielle anledninger. Vi vil kun bruke denne funksjonen for å gi deg reklame i korte perioder eller ved salg. Ved å deaktivere disse informasjonskapslene kan det føre til at du ser annonser som ikke er like relevante for deg.

Frakt kr 89,- Fri frakt ved kjøp over 800,- Rask levering med Posten

Økologisk Kimchi fra Toten

5/5 (1)

økologisk kimchi

Økologisk kimchi er fermenterte grønnsaksrett/tilbehør og er Koreas nasjonalrett. Det finnes flere hundre forskjellige kimchi-oppskrifter med forskjellige grønnsaker. Basisen pleier å være kinakål med hvitløk, chilli og reddiker. Vi har laget økologisk kimchi fra Toten og derfor byttet ut kinakålen med økologisk kål fra Balke Gård.

Slik lager du økologisk kimchi

I fermenteringen av kimchi vil det som i andre melkesyregjærede grønnsaker også bli dannet flere melkesyrebakterier som kan være gunstige for fordøyelse og immunforsvar. I følge flere studier inneholder fermenterte grønnsaker bakterier som produserer enzymer som kan hjelpe fordøyelsen. Derfor kan det være lurt spise fermenterte grønnsaker til måltidene.

Det å lage økologisk  kimchi er superenkelt, det eneste man trenger er noen økologisk grønnsaker (det sier seg litt selv at hvis du skal få bakterier til å trives i blandingen er det fornuftig å ikke ha så mye plantevernmidler i), uraffinert havsalt og en krukke til å fermentere grønnsakene i.

Nylig var vi innom Balke gård på Toten og hentet med oss økologisk løk og økologisk kål som nettopp var blitt høstet fra jordet. Tilbake på småbruket vi lånte, høstet vi noen gulrøtter, vårløk og chili fra drivhuset. For noen uker siden fikk vi tilsendt helt fantastiske økologisk hvitløk fra Fogdegården Borten som vi også har brukt i kimchien. Økologisk ingefær er kjøpt på butikken og nepe høstet vi i forrige uke på andelsgården vår.

økologisk kimchi

Ingredienser:

  • 2 høstkål
  • 2 løk
  • 3 gulrøtter
  • 3 små chilli
  • 3 fed hvitløk
  • 1 tommelfingerstørrelse ingefær
  • 2 neper
  • 2 vårløk
  • 2-3 ss uraffinert Celtic havsalt

Økologisk Kimchi fermenteringskrukke

Framgangsmåte:

Vask alle grønnsaker og riv eller kutt dem i «passe» store biter og ha alt i en stor bolle eller rett i fermenteringskrukken hvis det er plass til det. Hiv på noen spiseskjeer uraffinert havsalt og bland godt og dekk til med et klede. Nå er det tid for å gjøre andre ting som feks ligge på sofaen en time eller mer. Etter en stund vil saltet trekke ut en god del av væsken fra grønnsakene. Kom tilbake etter en stund og stamp, masser og klem mer væske ut. Smak på grønnsakene at det smaker «passe» salt og godt nok krydret før du dytter grønnsakene godt ned i krukken, legger på vektstenen slik at væsken dekker grønnsakene. Hvis det ikke er nok væske til å dekke alt, kan du tilsette mer vann. Dekk til med et klede eller liknende og la det stå på kjøkkenbenken 5-7 dager eller mer hvis du foretrekker det mer syrlig. Dersom du bruker krukker med tett lokk, må du huske å åpne jevnlig for å slippe ut trykket som dannes. Ha deretter den ferdige kimchien på glass som du kan ha i kjøleskapet. Smaken vil videreutvikle seg etterhvert som tiden går. Økologisk kimchi passer som friskt og sterkt tilbehør til både kjøttretter og grønnsaksretter.

økologisk kimchi fermenteringskrukke

 

Funfact: når koreanere blir tatt bilde av, sier de ofte Kimchiiiii og lager peace tegn 🙂

 

Tekst: Kim
Foto: Therese

Likte du artikkelen vår? Legg igjen en ærlig stjernevurdering

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *