Vi elsker kokosbollekake! Det må være en av tidenes enkleste og diggeste oppskrifter. Luftig, lett og helt nydelig på smak. Som en ekstra bonus kan den hjelpe deg med å utnytte hele egget hvis du bruker mye eggeplommer.
Kokosbollekake kan serveres til enhver anledning, bursdag, 17-mai eller som en nydelig dessert etter et godt måltid.
Tips: Du kan gjerne fryse ned eggehviter du har til overs og samle opp til du har nok. Da holder de seg i flere måneder!
Ingredienser:
6 eggehviter
4 dl rårørsukker
2,5 ss gelatin
1 dl vann
75 g mørk kokesjokolade
2 ss smør
Fremgangsmåte:
- Bland inn ca 0,5 dl vann med gelatinet. La svelle i minst 10 minutter.
- Stivpisk sukker og eggehviter med en kjøkkenmaskin. Beregn ca 20 minutter.
- Bland inn gelatinblandingen i 0,5 dl kokende vann mens du rører rundt.
- Når sukkeret og eggehvitene er stivpisket, hell gelatin i en tynn stråle mens du pisker.
- Bruk en rund kakeform som du setter direkte på et kakefat og hell i marengsen.
- Plasser kaken i kjølesskapet til den har stivnet. Anbefaler at den står over natten, minimim 4 timer.
- Smelt sjokolade med smør i et vannbad. Avkjøl noe før du heller den over kaken.
- Avslutt med å strø kokosmasse på kaka.
- Sett kaken kjølig til sjokoladen har stivnet.
Tips: Strø litt kokosmasse i bunnen av springformen før du heller i marengsen. Om du ønsker ekstra sjokolade, kan du også ha et tynt lag med det på bunnen.
Server kokosbollekaken sammen med fristende bær eller frukt.