Dine data, du er sjefen!

For å gjøre nettsiden vår så bra og nyttig som mulig, samler vi inn informasjon fra alle dere som besøker oss. Vi bruker denne informasjonen til å forbedre brukeropplevelsen og ved passende anledninger for reklame i sosiale medier.

Din informasjon er trygg hos oss. Mer informasjon om informasjonskapsler og behandling av dine personopplysninger, finner du under Vilkår for personvern og informasjonskapsler. Godtar du at vi henter inn statistikk og bruker informasjonskapsler?


Du kan alltid endre innstillingene dine ved å gå til innstillingene for informasjonskapsler nederst på siden.

Dine innstillinger for informasjonskapsler


Nødvendig for å kunne bevare nettsidens grunnleggende funksjoner, som å legge varer i handlekurven og betale for disse. De bidrar også til ivaretakelse av vår nettsides sikkerhet og drift i samsvar med gjeldende regler.

Disse informasjonskapslene gjør det mulig for oss å reklamere direkte til deg ved salg eller spesielle anledninger. Vi vil kun bruke denne funksjonen for å gi deg reklame i korte perioder eller ved salg. Ved å deaktivere disse informasjonskapslene kan det føre til at du ser annonser som ikke er like relevante for deg.

Fri frakt ved kjøp over 800,- Rask levering med Posten

Nydelig hønsefrikassé med rotgrønnsaker

5/5 (2)

Hønsefrikassé er norsk tradisjonskost på sitt beste. Det smaker kjempegodt, er enkelt å lage og blir raskt en favoritt hos store og små. Høne er en billig og smakfull kilde til proteiner. Har du en husøkonom i magen, er det god grunn til å rope et ekstra hurra! Her kan vi love mye god mat for pengene.

Vi utførte nylig et aldri så lite eksperiment – hvor mange middager klarer vi å kna ut av to høner? Første rett ut var tradisjonell hønsefrikassé.

Koker du opp et par høner, har du et ypperlig utgangspunkt for flere gode middager. Om du har et ønske om å pøse på med mer grønnsaker og mindre kjøtt enn det vi gjør, er det bare å justere i oppskriften etter eget ønske. Ingen grunn til å lure, brett opp ermene og sett i gang! Hønsefrikassé here we come!

Hønsefrikassé til fire

Husk at du kan bruke våre grønnsaksanbefalinger som et utgangspunkt. Her kan du fint variere mellom de rotgrønnsakene du får tak i. Både persillerot, kålrot og pastinakk er fine å bruke.

Ingredienser
  • Kjøtt fra ½ – 1 høne
  • 1 løk
  • 4 gulrøtter
  • 1 sellerirot
  • 1 purre
  • 1 eple
  • 2 dl frosne erter
  • 4 ss hvetemel  (Dette gir en tykk saus,  vil du ha den tynnere så reduser mengde mel).
  • 1 dl fløte
  • 1 liter hønsekraft

Serveres med kokte poteter eller ris.

Slik gjør du
  1. Finhakk løken og del resten av grønnsakene i terninger eller staver. Spar litt av purren til serveringen.
  2. Fres løken i litt smør.
  3. Hell over ca 8 dl hønsekraft, og kok opp.
  4. Rist sammen hvetemel og ca 2 dl kald kraft i et glass. Hell dette opp i den kokende krafta mens du rører godt med en visp slik at det ikke klumper seg.
  5. Tilsett grønnsakene og la sausen med grønnsakene koke på svak varme i 10-15 minutter.
  6. Tilsett hønsekjøttet og la det det varmes opp.
  7. Serveres med kokte poteter og et dryss av purre.
  8. Nyt!

Tips! Lag dobbel porsjon. Frys ned eller spar til en annen dag.

Tips! Vil du ikke bruke hvetemel, funker maisstivelse også godt.

Porsjoner: 2-10
Vanskelighetsgrad: Middels
Forberedelsestid: 20 min
Tid på komfyren: 25 min

Likte du artikkelen vår? Legg igjen en ærlig stjernevurdering

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *