Dine data, du er sjefen!

For å gjøre nettsiden vår så bra og nyttig som mulig, samler vi inn informasjon fra alle dere som besøker oss. Vi bruker denne informasjonen til å forbedre brukeropplevelsen og ved passende anledninger for reklame i sosiale medier.

Din informasjon er trygg hos oss. Mer informasjon om informasjonskapsler og behandling av dine personopplysninger, finner du under Vilkår for personvern og informasjonskapsler. Godtar du at vi henter inn statistikk og bruker informasjonskapsler?


Du kan alltid endre innstillingene dine ved å gå til innstillingene for informasjonskapsler nederst på siden.

Dine innstillinger for informasjonskapsler


Nødvendig for å kunne bevare nettsidens grunnleggende funksjoner, som å legge varer i handlekurven og betale for disse. De bidrar også til ivaretakelse av vår nettsides sikkerhet og drift i samsvar med gjeldende regler.

Disse informasjonskapslene gjør det mulig for oss å reklamere direkte til deg ved salg eller spesielle anledninger. Vi vil kun bruke denne funksjonen for å gi deg reklame i korte perioder eller ved salg. Ved å deaktivere disse informasjonskapslene kan det føre til at du ser annonser som ikke er like relevante for deg.

Frakt kr 89,- Fri frakt ved kjøp over 800,- Rask levering med Posten

Hjemmelaget sjokoladenougat

Ingen rangeringer enda.

Hjemmelaget nougat

I høst og vintermånedene er det utrolig koselig å sitte i sofaen med pledd og kose seg med hjemmelaget sjokolade. Denne nydelige nougaten har få ingredienser og er enkel å hive sammen slik at du har til lørdagskosen.

Det beste med med denne nougaten er at den er proppfull med deilig økologisk smør. Gult, naturlig og friskt økologisk smør har en fantastisk nydelig og god smak. I tillegg har kuene fått være ute på beite nesten hele sommeren og det er jo akkurat slik vi vil at de skal ha det.

Denne nougaten er kjempefin å la barna hjelpe til med, for det er veldig enkelt å lage og det blir garantert bakebolle og slikkepott som trengs å slikkes etterpå.

Dette trenger du til din hjemmelagde nougat

  • 250g mykt smør (Økologisk Rørossmør er perfekt)
  • 2-3 spiseskjeer honning (eller mer hvis du liker det enda litt søtere)
  • 2 dl økologisk kakaopulver
  • 1,5 dl nøttesmør
  • ½ ts vaniljepulver
  • 100 gram økologiske nøtter (hasselnøtter er kjempegodt)
  • 1/4 ts salt

hjemmelaget nougat ingredienser

Slik lager du nougat

Finn fram en bolle og bland sammen alle ingrediensene bortsett fra halvparten av nøttene. Rør til blandingen får en fin konsistens. Smak til med litt mer søtt og/eller salt så det smaker helt perfekt for deg og din familie.

I en form som tåler fryser, f.eks. en glassform, legger du bakepapir i bunn slik at det dekker hele bunnen og opp kantene. Hell hele blandingen over i formen og bre det helt ut i kantene.

Strø resten av nøttene på toppen av nougatblandingen og press litt ned slik at det fester seg godt.

Plasser deretter hele formen i fryseren, husk å la formen stå vannrett slik at nougaten stivner jevnt. La blandingen stå i fryseren i 2 timer til det har stivnet helt. Ta en kniv og kutt store terninger av nougaten og hiv i munnen og nyt.

Hvis du ikke spiser opp alt så kan du la resten stå i fryseren til du trenger det. Nougaten vil tine raskt i romtemperatur så du kan ikke ha det stående for lenge i varmen foran peisen.

Likte du artikkelen vår? Legg igjen en ærlig stjernevurdering

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *