Hjemmelaget sjokoladenougat

Hjemmelaget nougat

I høst og vintermånedene er det utrolig koselig å sitte i sofaen med pledd og kose seg med hjemmelaget sjokolade. Denne nydelige nougaten har få ingredienser og er enkel å hive sammen slik at du har til lørdagskosen.

Det beste med med denne nougaten er at den er proppfull med deilig økologisk smør. Gult, naturlig og friskt økologisk smør har en fantastisk nydelig og god smak. I tillegg har kuene fått være ute på beite nesten hele sommeren og det er jo akkurat slik vi vil at de skal ha det.

Denne nougaten er kjempefin å la barna hjelpe til med, for det er veldig enkelt å lage og det blir garantert bakebolle og slikkepott som trengs å slikkes etterpå.

Dette trenger du til din hjemmelagde nougat

  • 250g mykt smør (Økologisk Rørossmør er perfekt)
  • 2-3 spiseskjeer honning (eller mer hvis du liker det enda litt søtere)
  • 2 dl økologisk kakaopulver
  • 1,5 dl nøttesmør
  • ½ ts vaniljepulver
  • 100 gram økologiske nøtter (hasselnøtter er kjempegodt)
  • 1/4 ts salt

hjemmelaget nougat ingredienser

Slik lager du nougat

Finn fram en bolle og bland sammen alle ingrediensene bortsett fra halvparten av nøttene. Rør til blandingen får en fin konsistens. Smak til med litt mer søtt og/eller salt så det smaker helt perfekt for deg og din familie.

I en form som tåler fryser, f.eks. en glassform, legger du bakepapir i bunn slik at det dekker hele bunnen og opp kantene. Hell hele blandingen over i formen og bre det helt ut i kantene.

Strø resten av nøttene på toppen av nougatblandingen og press litt ned slik at det fester seg godt.

Plasser deretter hele formen i fryseren, husk å la formen stå vannrett slik at nougaten stivner jevnt. La blandingen stå i fryseren i 2 timer til det har stivnet helt. Ta en kniv og kutt store terninger av nougaten og hiv i munnen og nyt.

Hvis du ikke spiser opp alt så kan du la resten stå i fryseren til du trenger det. Nougaten vil tine raskt i romtemperatur så du kan ikke ha det stående for lenge i varmen foran peisen.