Dine data, du er sjefen!

For å gjøre nettsiden vår så bra og nyttig som mulig, samler vi inn informasjon fra alle dere som besøker oss. Vi bruker denne informasjonen til å forbedre brukeropplevelsen og ved passende anledninger for reklame i sosiale medier.

Din informasjon er trygg hos oss. Mer informasjon om informasjonskapsler og behandling av dine personopplysninger, finner du under Vilkår for personvern og informasjonskapsler. Godtar du at vi henter inn statistikk og bruker informasjonskapsler?


Du kan alltid endre innstillingene dine ved å gå til innstillingene for informasjonskapsler nederst på siden.

Dine innstillinger for informasjonskapsler


Nødvendig for å kunne bevare nettsidens grunnleggende funksjoner, som å legge varer i handlekurven og betale for disse. De bidrar også til ivaretakelse av vår nettsides sikkerhet og drift i samsvar med gjeldende regler.

Disse informasjonskapslene gjør det mulig for oss å reklamere direkte til deg ved salg eller spesielle anledninger. Vi vil kun bruke denne funksjonen for å gi deg reklame i korte perioder eller ved salg. Ved å deaktivere disse informasjonskapslene kan det føre til at du ser annonser som ikke er like relevante for deg.

Frakt kr 89,- Fri frakt ved kjøp over 800,- Rask levering med Posten

Melkekefirkorn – Hvordan aktivere dehydrerte kefirkorn

5/5 (4)

melkekefirkorn

Melkekefir er en deilig probiotisk drikke som fermenteres ved hjelp av en startkultur som kalles kefirkorn. For å bruke kefirkornene er de nødt til å aktiveres slik at de er så potente som mulig før du skal bruke dem til å lage kefiren. Her er en enkel oppskrift på hvordan du skal aktivere Cultures for Health melkekefirkorn.

Kefirkorn

Ingredienser:

  • Økologisk helmelk (pasteurisert)
  • Melkekefirkorn (startkultur)

Helseeffekter:

Kefir kan ha veldig mange positive effekter på helsen, og det er ikke bare godt for magen. I følge denne artikkelen fra Matmerk ser det faktisk ut til at kefir kan gjøre det enklere å slutte med nikotin. Hvis du er nysgjerrig på andre helseeffekter hjemmelaget kefir kan ha er det lurt å ta en titt på denne artikkelen

 

Slik aktiverer du dine melkekefirkorn:

Dehydrert kefirkorn

Når mottar en pakke med melkekefirkorn fra Cultures for Health, vil pakken innehold en liten pose med tørkede økologiske melkekefirkorn og litt melkepulver.

Aktivering av kefirkorn

Finn fram et lite syltetøysglass som feks Norges glass og hell hele posens innhold oppi glasset.

aktivering av kefirkorn økologisk melk

Hell ca 1 dl pasteuristert helmelk i glasset. Bruk aller helst økologisk melk hvis du har dette tilgjengelig, slik at du får best resultat.

aktivering av melkekefirkorn

Melkekefirkornene vil flyte i toppen av melken.

aktivering av økologisk melkekefirkorn

Sett lokket løst på glasset slik at det ikke dannes trykk. Dette kan du enten gjøre ved at gummistrikken på lokket fjernes, alternativt kan du legge et klede eller kaffefilter over åpningen på glasset (festet med en strikk eller snøre). På denne måten skapes det ikke trykk under fermenteringsprosessen.

La glasset stå med melkekefirkorn og melk i romtemperatur i et døgn. Hvis melken ikke har tyknet siler du ut melken i en plastsil og gjentar prosessen til melken har tyknet. Dette kan ta flere dager, opp til en ukes tid.

aktivering av økologiske kefirkorn

Når melken har tyknet til kefir vil du kunne se dette ved at melken drypper mye saktere gjennom silen.

Kefirkorn:

Kefirkornene ser ut om klaser av slimete risengrynsgrøt og består av flere forskjellige typer bakterier og gjærfamilier som lever i en symbiose. Kefirkornene spiser, eller fermenterer, næringsstoffer i melken og gjør slik at melken tykner. I fermenteringsprosessen produserer kefirkornene syre (mens den spiser opp melkesukkeret; laktose), samtidig som at det blir dannet masse gunstige probiotiske bakterier og gjær. Det er viktig at du ikke lar kefirkornene komme i kontakt med metall, da dette kan forstyrre bakteriene og gjæren i kefirkornene.

økolgisk kefirkorn

Når melkekefirkornene er ferdig aktivert vil de være seige hvite klumper. Disse kan du nå bruke til å lage hjemmelaget kefir av økologisk melk

 

Foto: Sadie
Tekst: Kim

Likte du artikkelen vår? Legg igjen en ærlig stjernevurdering

    1. Hei Andreas,

      Vi har dessverre ikke melkekefirkorn tilgjengelig i nettbutikken akkurat nå. Vi håper å få dette inn på lager igjen snart, men produsenten vår har litt problemer med å dekke etterspørselen vår. 🙂

      Hilsen Therese

    1. Hei Wenche,

      Vi har dessverre ikke melkekefirkorn tilgjengelig i nettbutikken for øyeblikket. Vi håper å få det inn på lager igjen snart 🙂
      Meld deg gjerne på vår liste for å motta epost når det kommer på lager igjen 🙂

      Hilsen Therese

  1. Kan disse melkekefirkornene aktiveres ved å kun bruke økologisk soyamelk og ikke dette melkepulveret? (vil ha det plantebasert..)
    Og er kornene melkefrie i seg selv?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *