Her har vi laget en deilig gryterett med saftig lettkrydret lam, tomat og løk med en mild smak av karri. Oppskriften er inspirert av marrokanske gryteretter som tradisjonelt sett lages i leirgryter kalt tagine. Ved å langtidskoke gryteretten i Wonderbag kan du få frem den samme deilige smaken.
Lam er skikkelig undervurdert. Det er en Norsk nasjonalskatt som smaker fantastisk. Støtt den Norske bonden og velg mer lammekjøtt. Denne retten er perfekt til å lage opp i større porsjoner og fryse ned for senere anledninger.
Ingredienser du trenger:
- 2 ss olje
- 2 løk (hakket)
- 4 fedd hvitløk (krystet)
- 2 ss karri
- 2 ts malt spisskummen
- 1/2 ss malt koriander
- 600 g lammekjøtt (i biter)
- 9 små poteter (delt i to)
- 2 kuber lammebuljong
- 1 ss salt
- 2 ss brunt sukker
- 2 ts svart pepper
- 1 ss tørkede urter
Slik lager du lettkrydret lammegryte i wonderbag:
Varm oljen i en middels stor gryte og brun løk og hvitløk.
Tilsett karri, spisskummen og koriander og stek i 1 minutt.
Tilsett lammekjøttet og stek i 5 minutter mens du rører.
Tilsett resten av ingrediensene, kok opp og la det syde videre i 25 minutter. Sett på lokket og la det syde i 5 minutter til.
Plasser kjelen i wonderbaggen på et kjøkkenhåndkle eller gryteunderlag så unngår du å få søl fra gryten i wonderbagen. La gryten stå i wonderbaggen i 4 timer.
Server gjerne sammen med ris, couscous eller søtpotetmos. Velbekomme!
Porsjoner: 4-6
Vanskelighetsgrad: Middels
Forberedelesestid: 15 min
Tid på kokeplate: 40 min
Tid i wonderbag: 4 timer
Lyst til å komme hjem til ferdig middag?
Få gratis ebok med masse deilige oppskrifter, lure tips og triks for Wonderbag. Du får også svar på de oftest stilte spørsmålene om Wonderbag. Få tilgang til eboken her: https://naturligliv.no/side/ebok-wonderbag/