Dine data, du er sjefen!

For å gjøre nettsiden vår så bra og nyttig som mulig, samler vi inn informasjon fra alle dere som besøker oss. Vi bruker denne informasjonen til å forbedre brukeropplevelsen og ved passende anledninger for reklame i sosiale medier.

Din informasjon er trygg hos oss. Mer informasjon om informasjonskapsler og behandling av dine personopplysninger, finner du under Vilkår for personvern og informasjonskapsler. Godtar du at vi henter inn statistikk og bruker informasjonskapsler?


Du kan alltid endre innstillingene dine ved å gå til innstillingene for informasjonskapsler nederst på siden.

Dine innstillinger for informasjonskapsler


Nødvendig for å kunne bevare nettsidens grunnleggende funksjoner, som å legge varer i handlekurven og betale for disse. De bidrar også til ivaretakelse av vår nettsides sikkerhet og drift i samsvar med gjeldende regler.

Disse informasjonskapslene gjør det mulig for oss å reklamere direkte til deg ved salg eller spesielle anledninger. Vi vil kun bruke denne funksjonen for å gi deg reklame i korte perioder eller ved salg. Ved å deaktivere disse informasjonskapslene kan det føre til at du ser annonser som ikke er like relevante for deg.

Frakt kr 89,- Fri frakt ved kjøp over 800,- Rask levering med Posten

Lammehjerte, taco med langstekte hjerter

Ingen rangeringer enda.

økologisk taco med lammehjerte

Lammehjerte er noe av det møreste og beste kjøttstykket du kan lage mat av. I tillegg til på være veldig god på smak, er hjertet også proppfull av næringstoffer som både små og store trenger. I de siste årene har bruken av innmatstykkene blitt mer og mer poplulær. Her er en veldig enkel oppskrift på taco av lammehjerte som er ufattelig enkel og helt perfekt for å motvirke den beryktede tidsklemma.

Denne retten er like god som den er lett, og med litt planlegging tar denne fredagstacoen veldig kort tid å lage. Lammehjerter får du tak i hos nærmeste slakter ellers kan du enkelt få hjemkjørt hjerter fra gressbeitende dyr hvis du har et kjøttabonnement hos Duggurd.

Lammehjerte:

Kjøttet på lammehjerter er magert og proteinrikt. Det er proppet med næringstoffer som folat, b-vitaminer bla B12, jern, selen, sink, fosfor, selen og kalium. Hjertet er også en veldig god kilde til CoQ10.

oppskrift på taco med økologisk lammehjerte

Oppskrift på Taco med langstekt Lammehjerte:

  • helt lammehjerte ca 1-2 per person
  • tortilla lefser (ferdig laget fra Taco Reuplica)
  • fermentert salsa
  • økologisk koriander
  • økologisk løk
  • økologisk rømme
  • økologisk biffkrydder
  • Uraffiner havsalt

Slik gjør du:

økologisk lammehjerte

Skjær et snitt halveis gjennom hjertet fra basen til apexen, slik at du får åpnet hjertet slik at du ser inn i hjertekamrene. Deretter skyller du hjertet for eventuelle koagulerte blodrester.

rensing av lammehjerter

Bruk en tynn skarp kniv til å skjære bort hjerteklaffene, sener og det seige bindeveve rundt basen av hjertet. La det hvite fettlaget som er utenpå hjertene være (dette blir kjempegodt etter å ha langstekt det)

rense økologisk lammehjerte

De største blodårene kutter du bort.

rensing av økologisk lammehjerte

Fjern sener med den tynne skarpe kniven.

rensede økologiske lammehjerter

Legg deretter lammehjertene i en leirgryte (husk å vanne ut leirgryta først) eller en ildfastform med lokk. Strø på litt økologisk biffkrydder og litt uraffinert havsalt. Sett ovnen på 110 grader og la lammehjertene få gode 5-6 timer, eller så lenge du er på jobb.

langstekte økologiske lammehjerter

Ta ut lammehjertene og la de hvile seg litt på benken mens du steker tortillalefsene. Du får kjøpt rå tortillas hos Taco Republica, Norges beste tacorestaurant.  Disse tortillaene er laget av skikkelig maismel uten noe tull.

steke tortillas

Tortillalefsene steker du i en tørr stekepanne, bruk helst en jernpanne.

Legg de ferdigstekte tortillaen på en tallerken og pakk inn i ett kjøkkenhåndkle mens du steker ferdig alle.

lammehjerter le creuset

Skjær hjertene i tynne skiver og legg på tallerken.

taco med lammehjerte og fermentert salsa

Legg en tortilla på tallerken, legg noen skiver lammehjerte på tortillaen, deretter tar du på noen teskjeer med fermentert salsa.

økologisk taco lammehjerter sambal oelek

Til slutt har du en skvis limesaft og kanskje noen friske urter. Som tilbehør har du økologisk rømme, litt guacemole, rå løk og fermentert salsa eller chilli pasta.

økologisk hjemmelaget taco lammehjerter

 

Dette er skikkelig digg mat som kommer til å grise masse. Slafs!!

 

Bruk gjerne taggene #naturligliv og @naturligliv når du lager denne oppskriften.  🙂

 

 

Foto: Sadie
Tekst: Kim

 

Likte du artikkelen vår? Legg igjen en ærlig stjernevurdering

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *