Dette er en liten vri på klassiske enchiladas som er gratinerte kjøttfylte tortillas. Denne gryteretten er en nydelig kremete versjon av enchiladas, og passer perfekt som en skikkelig kosemiddag.
Ingredienser du trenger:
- 2 ss olje
- 1 løk (hakket)
- 3 fedd hvitløk (hakket)
- 600 g kyllingkjøttdeig
- 125 g sopp (hakket)
- 1 ss paprikapulver
- 1 ss tørkede urter
- 1/2 ss tørket chili
- 1/2 ss chipotlekrydder
- 1 ss salt
- 1/2 ss svart pepper
- 375ml salsa
- 6 dl kyllingkraft
- 2,5 ss smør
- 5 ss mel
- 7,5 dl revet ost
- 12 mais tortilla (delt opp i fire)
Slik lager du kyllingenchilada-gryte i wonderbag:
I en middels stor gryte, varm opp oljen. Stek løk og hvitløk til lett gylden.
Tilsett kyllingkjøttdeig, sopp, paprika, urter, chili, chipotle, salt og pepper og stek til kjøttdeigen er gjennomstekt. Ta alt ut av kjelen og sett til siden.
I en liten kjele, smelt smør og tilsett mel og rør godt. Tilsett kyllingkraften litt av gangen og rør godt mellom hver runde, til all kraften er brukt opp.
I en stor bolle, bland kylling-suppen (kraften du nettopp har tyknet med smør og mel), salsaen og 3/4 av osten.
Plasser 1/4 av tortilla bitene i bunnen av kjelen, hell over 1/3 av kjøttet og 1/3 av salsablandingen. Gjenta to ganger til og topp med tortilla biter og resten av osten.
Sett gryten tilbake på platen på lav varme og la syde i 15 minutter under lokk. Sett kjelen i wonderbaggen på et kjøkkenhåndkle eller gryteunderlag så unngår du å få søl fra gryten i wonderbagen. La gryten stå i wonderbaggen i minst 2 timer.
Forvarm ovnen og sett gryten under grill for å få litt gylden farge på osten til slutt.
Server med hakket vårløk, rømme og salat.
Porsjoner: 4-6
Vanskelighetsgrad: Middels
Forberedelesestid: 20 min
Tid på kokeplate: 35 min
Tid i wonderbag: 2 timer
Lyst til å komme hjem til ferdig middag?
Få gratis ebok med masse deilige oppskrifter, lure tips og triks for Wonderbag. Du får også svar på de oftest stilte spørsmålene om Wonderbag. Få tilgang til eboken her: https://naturligliv.no/side/ebok-wonderbag/