Dine data, du er sjefen!

For å gjøre nettsiden vår så bra og nyttig som mulig, samler vi inn informasjon fra alle dere som besøker oss. Vi bruker denne informasjonen til å forbedre brukeropplevelsen og ved passende anledninger for reklame i sosiale medier.

Din informasjon er trygg hos oss. Mer informasjon om informasjonskapsler og behandling av dine personopplysninger, finner du under Vilkår for personvern og informasjonskapsler. Godtar du at vi henter inn statistikk og bruker informasjonskapsler?


Du kan alltid endre innstillingene dine ved å gå til innstillingene for informasjonskapsler nederst på siden.

Dine innstillinger for informasjonskapsler


Nødvendig for å kunne bevare nettsidens grunnleggende funksjoner, som å legge varer i handlekurven og betale for disse. De bidrar også til ivaretakelse av vår nettsides sikkerhet og drift i samsvar med gjeldende regler.

Disse informasjonskapslene gjør det mulig for oss å reklamere direkte til deg ved salg eller spesielle anledninger. Vi vil kun bruke denne funksjonen for å gi deg reklame i korte perioder eller ved salg. Ved å deaktivere disse informasjonskapslene kan det føre til at du ser annonser som ikke er like relevante for deg.

Frakt kr 89,- Fri frakt ved kjøp over 800,- Rask levering med Posten

Kristine spiste seg symptomfri fra ADHD, eksem og allergi

Ingen rangeringer enda.

Spiste seg frisk fra ADHD

Kristine var sterkt plaget av ADHD og eksem under hele oppveksten, og var allergisk mot det meste av mat. Da hun var 19 endret hun kostholdet, etter kun 4 uker følte hun seg bedre. Idag er Kristine symptomfri og kan spiste nesten all mat hun vil, les hvordan hun gourmetmat ga ny giv i livet.

Kristine var allergisk mot fisk, skalldyr, egg, nøtter, gjær, grønnsaker og all frukt unntatt banan og bær – det var med andre ord ikke så mye igjen på matfatet. Hun var sterkt preget av atopisk eksem, ADHD, irritabel tarm og ekstrem pollenallergi – bare for å nevne noen plager. Reaksjonene på mat var til tider så ekstreme at hun kun levde på riskaker med ost og til slutt ble Kristine så dårlig at hun tenkte det var like greit å ikke spise.

frisk fra adhdNår vi møter Kristine i dag er det lite som tyder på at dette kan ha vært hennes hverdag, med unntak av at hun ikke kan spise gluten eller melkeprodukter. Som var omtrentlig den eneste maten hun tidligere trodde hun kunne spise!

Helsereisen til Kristine startet for alvor da hun kuttet ut gluten og melkeprodukter, etter god hjelp fra ernæringsrådgiver.  Noen måneder senere kunne hun spise sitt første eple! Det var en lykkens dag som Kristine sent vil glemme.

I dag spiser hun det meste, er ei frisk og matglad jente, med en livsenergi som man skal lete lenge etter! Og i fellesskap med datteren Sigrid deler de den samme appetitten på mat og nysgjerrigheten på livet.

Nå går kostholdet til familien i gourmetmat og datteren, på 2 år spiser måltider som ville gjort selv Hellstrøm misunnelig!

Hun spiste seg symptomfri fra ADHD med gourmet mat!

Kostholdet på hjemmebane er ganske enkelt, siden hele familien spiser det samme.  Sigrid tåler mer mat enn moren og kan spise melkeprodukter. Men spiser hun prosessert mat får hun lett eksem og mageproblemer.  Kristine er litt bekymret.

-Jeg er redd at dersom hun får “vanlig” norsk kosthold, ville hun vært like syk som jeg var.

Mange forbinder gjerne et kosthold som er litt utenom det “vanlige” for veldig restriktivt og lite varierende.  Vi spurte derfor Kristine om restriksjoner.biff tartar

-Hun spiser alt! Bortsett fra kaker… Det vil hun ikke ha!

Da Sigrid fylte 2 år, kjørte Kristine på med en skikkelig bursdagsfeiring for datteren. Da kunne hun boltre seg med så mye kaker og is hun bare ville. Det var paleo versjon av alt, men det var godt søtet. Hun ble kjempe gira, glad  og ropte: ”Kake! Is!” – Så tok hun en bit av hver og tittet på moren sin og spurte ”Oliven?”  Hun fikk da så mye oliven hun ville ha istedenfor!

 Koser seg stadig vekk

spiste seg frisk Kristine er opptatt av at Sigrid skal få oppleve ekte matglede og gode matvaner, og det virker ikke som at det skorter på noen av delene.

– Vi koser oss med kaker, sjokolade frukt og bær. Jeg synes generelt at Sigrid spiser sinnssykt mye bra mat! Hun spiser gourmetmat hver eneste dag! Dette er jo et luksusliv, spør du meg.  Vaktelegg, bacon fra Grøstad gris og økologiske rødbeter til frokost. Det er jo ikke annet enn superkos dette.

Jeg klarer ikke se problemstillingen, vi koser oss jo hele tiden! All maten jeg lager er dødsgod, jeg spiser aldri noe som er sånn halvgreit.

Sigrid spiser kaker og sjokolade om hun vil ha det, jeg også spiser sånt. Det er bare laget med riktige ingredienser.

Nei, ingen restriksjoner. Jeg teller ikke karbohydrater eller kalorier. Bare spiser ordentlig mat som vokser eller løper ute.

Lettere å være familie og med enkelt matbudsjett

Et kosthold som baserer seg på naturlige råvarer kommer med noen klare fordeler for hele familien forteller Kristine ivrig.

kristine spiste seg frisk– Stabilt humør! Sigrid har jevnt blodsukker, så vi merker ikke noe til ”meltdowns”. Jeg har også stabilt humør – da blir det lettere å være familie. Og så er vi ikke syke da! Vi har i grunn ingen sykedager.

Matbudsjettet har familien ikke et stort fokus på, de er mest opptatt av å velge kvalitetsmat som gir god næring. Ikke minst smaker det bedre!  Som Kristine selv presiserte så spiser hun aldri noe som er sånn halvgreit.  Og om matbudsjettet sier hun:

– Mat i Norge er veldig billig! Vi bruker helst penger på kvalitetsmat. Vi har ikke noe matbudsjett, men vi kjøper lite av annet. Vi kjøper brukte klær og ting – vi kjøper generelt så lite som mulig.

Kristine lager også egen hudpleie og føler ikke for å bruke så mye sminke. Nå har de blitt andelsbønder og gleder seg til å se hvordan det går med avlingen.  Fra høsten er planen å kjøpe inn hele dyr av type storfe og svin fra skikkelige produsenter.   Da blir det satt av et par dager for å kutte opp kjøtt og lagre det i fryseren.

Matlaging som noe sosialt

Matlagingen har blitt til noe sosialt og Sigrid hjelper til hver dag. Knekke egg står høyt på lista over aktiviteter som hun helst vil gjøre. Da er det enda godt at familien bruker mye egg.  Hun fikk sin egen kokkekniv da hun var 18 måneder gammel. Så hun lager mat med mamma. Rører, kutter og steker kjøttdeig.

–Det er definitivt kos! Avslutter Kristine.

 

Tekst: Åse-Line
Bilder: May Langhelle / Kristine

Likte du artikkelen vår? Legg igjen en ærlig stjernevurdering

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *