Pilaff er en tradisjonell sør-asiatisk risrett som kan serveres alene eller som tilbehør til kjøtt eller grønnsaker. Denne er skikkelig kremete og veldig god. Mettende og superenkelt!
Ingredienser du trenger:
- 500ml basmatiris
- 3,5 ss smør
- 1 løk (skivet tynt)
- 400 g portobello sopp
- 2 fedd hvitløk (hakket)
- 3 ss hakket persille
- 7,5 dl grønnsakskraft
- 2,5 dl fløte
- 2 ts salt
- 1,25 dl vårløk (hakket)
- parmesan
Slik lager du kremet sopp pilaff i Wonderbag:
Hell ris i en middels stor bolle og skyll flere ganger i rikelig med vann, til vannet er helt klart. Hell av vannet ved hjelp av en sil.
Smelt smør i en middels stor gryte, tilsett løk og hvitløk og stek i 3-4 minutter.
Tilsett sopp og stek i 5-6 minutter, til de er lett brunet.
Tilsett ris og fress til risen er godt dekket av smøret og riskornene begynner å bli gjennomsiktige.
Tilsett persille, grønnsakskraft og fløte og kok opp.
Sett på lokket og la det koke i 15 minutter. Sett kjelen i wonderbaggen på et kjøkkenhåndkle eller gryteunderlag så unngår du å få søl fra gryten i wonderbagen. La gryten stå i wonderbaggen i 1 time eller lenger. Risen blir ikke overkokt, så den kan trygt stå lengre.
Rør inn vårløk og server med parmesanost.
Porsjoner: 4-6
Vanskelighetsgrad: Enkel
Forberedelesestid: 10 min
Tid på kokeplate: 25 min
Tid i wonderbag: 1 time