Pilaff er en tradisjonell sør-asiatisk risrett som kan serveres alene eller som tilbehør til kjøtt eller grønnsaker. Denne er skikkelig kremete og veldig god. Mettende og superenkelt!
Ingredienser du trenger:
- 500ml basmatiris
- 3,5 ss smør
- 1 løk (skivet tynt)
- 400 g portobello sopp
- 2 fedd hvitløk (hakket)
- 3 ss hakket persille
- 7,5 dl grønnsakskraft
- 2,5 dl fløte
- 2 ts salt
- 1,25 dl vårløk (hakket)
- parmesan
Slik lager du kremet sopp pilaff i Wonderbag:
Hell ris i en middels stor bolle og skyll flere ganger i rikelig med vann, til vannet er helt klart. Hell av vannet ved hjelp av en sil.
Smelt smør i en middels stor gryte, tilsett løk og hvitløk og stek i 3-4 minutter.
Tilsett sopp og stek i 5-6 minutter, til de er lett brunet.
Tilsett ris og fress til risen er godt dekket av smøret og riskornene begynner å bli gjennomsiktige.
Tilsett persille, grønnsakskraft og fløte og kok opp.
Sett på lokket og la det koke i 15 minutter. Sett kjelen i wonderbaggen på et kjøkkenhåndkle eller gryteunderlag så unngår du å få søl fra gryten i wonderbagen. La gryten stå i wonderbaggen i 1 time eller lenger. Risen blir ikke overkokt, så den kan trygt stå lengre.
Rør inn vårløk og server med parmesanost.
Porsjoner: 4-6
Vanskelighetsgrad: Enkel
Forberedelesestid: 10 min
Tid på kokeplate: 25 min
Tid i wonderbag: 1 time
Lyst til å komme hjem til ferdig middag?
Få gratis ebok med masse deilige oppskrifter, lure tips og triks for Wonderbag. Du får også svar på de oftest stilte spørsmålene om Wonderbag. Få tilgang til eboken her: https://naturligliv.no/side/ebok-wonderbag/