Dette er tradisjonsrik irsk pub-mat på sitt beste. Alkoholen fordamper og du sitter igjen med en utrolig fyldig smak, med mørt storfekjøtt og søte gulrøtter. Smaker ekstra godt med litt brød med skikkelig sprø skorpe.
Ingredienser du trenger:
- 900 g storfekjøtt uten ben (stykningsdeler fra skulder eller lår fungerer best)
- salt og pepper
- 2 ss mel
- 2 ss olivenolje
- 1 løk (hakket)
- 4 fedd hvitløk (hakket)
- 2 ts timian
- 2 ss brunt sukker
- 3,5 dl stout øl
- 1,25 dl rødvin
- 1,7 dl tomatpuré
- 3 storfe-buljongterninger
- 0,5 kg gulrøtter, skivet
- 0,5 kg poteter (kuttet i biter)
Slik lager du irsk storfegryte med stout i Wonderbag:
Rull storfekjøttet i salt, pepper og mel til godt dekket.
Varm olje i en gryte, stek kjøttet og ta til siden.
Bland løk, hvitløk, 1/2 ts salt, timian og sukker, i gryten og stek i 5 minutter.
Hell rødvinen og halvparten av ølet i gryten og skrap bunnen forsiktig med en tresleiv for å fjerne eventuelle rester av storfekjøttet.
Tilsett resten av ølet, tomatpuré og buljongterninger i gryten og kok opp. Rør inn kjøttet, gulrøttene og potetene. La koke i 20 minutte uten lokk for å fordampe alkoholen.
Sett på lokk og plasser gryten i wonderbagen på et kjøkkenhåndkle eller gryteunderlag så unngår du å få søl fra gryten i wonderbagen. La gryten stå i wonderbagen i 3 timer.
For å tykne gryteretten litt ekstra kan du tilsette 1 ss mel blandet i kaldt vann til gryten og røre godt.
Serveres med brød med sprø skorpe.
Porsjoner: 6-8
Vanskelighetsgrad: Middels
Forberedelesestid: 15 min
Tid på kokeplate: 30 min
Tid i wonderbag; 3 timer
Wonderbag kan du kjøpe i nettbutikken vår her
Lyst til å komme hjem til ferdig middag?
Få gratis ebok med masse deilige oppskrifter, lure tips og triks for Wonderbag. Du får også svar på de oftest stilte spørsmålene om Wonderbag. Få tilgang til eboken her: https://naturligliv.no/side/ebok-wonderbag/