Irsk lammegryte i wonderbag

irsk lammegryte i wonderbag

Lammekjøtt er for de fleste en selvsagt middagsgjest i påsken. Her får du en deilig oppskrift på tradisjonell irsk lammegryte som du kan teste ut, hvis du ønsker noe annet enn det tradisjonelle påskelammet.

Lammegryte er bare helt nydelig! Langkokt lam som er så mørt at det nesten bare faller fra hverandre er noe av det beste vi vet. Denne gryteretten er superenkel å lage og du trenger ikke tenke på annet tilbehør enn litt grovhakkete urter. Utrolig praktisk når du er på hytta (eller hjemme) og ønsker minst mulig oppvask.

Ingredienser du trenger:

  • 1,3 kg lammekoteletter
  • 4 gulrøtter
  • 4 løk
  • 1 ss smør, olje eller talg
  • 1,5 ts salt
  • 1 ts grovmalt svart pepper
  • 6 dl lammekraft
  • 4 store poteter, skrelt og delt i to
  • 1 ss grovhakket persille
  • 1 ss grovhakket gressløk
  • 1 ts grovhakket timian

Slik lager du irsk lammegryte i wonderbag

Brun lammekjøttet i en gryte i litt smør, du trenger ikke å fjerne bena. La fettet være på, det gir kjempegod smak! Skrell løk og gulrøtter og kutt opp i fire biter og stek. Sett kjøtt og grønnsaker til side.

Legg potetene med kuttsiden ned i bunnen av kjelen. Legg kjøtt, løk og gulrøtter på toppen.

Tilsett lammekraft og krydder.

Sett på lokket, og la gryten stå og syde i 30 min. Sett gryten i wonderbag på et lite kjøkkenhåndkle eller gryteunderlag så slipper du å få søl i wonderbaggen din. La stå i 4-6 timer.

Ta opp gryten og hell væsken over i en liten kjele, reduser med 1/3 og rør inn smør og de grovhakkede urtene. Hell halvparten over lammegryta, rør forsiktig og hell resten på toppen.

Så er det bare å sette gryten på bordet og nyte en deilig middag sammen med familien eller gode venner

 

Porsjoner: 4
Vanskelighetsgrad: Middels
Forberedelsestid: 10 min
Tid på kokeplate: 45 min
Tid i wonderbag: 4-6 timer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *