Du trenger ikke å gå på indisk restaurant for å nyte skikkelig god indisk mat. Med Wonderbag kan maten godgjøre seg mens du finner på helt andre ting. Denne oppskriften kan trygt anbefales!
Ingredienser du trenger:
- 4 røde chili
- 2 løk (skivet)
- 4 fedd hvitløk (hakket)
- 8 store plommetomater (delt i fire)
- 1 bunt fersk koriander
- 10 kyllinglår (med skinn)
- 4 ss olivenolje
- 2 ts garam masala
- 1 ss spisskummen
- 1 ss malt koriander
- 1 ss malt paprika
- 1 ss sennespfrø
- 3 ss brunt sukker
- 2 ss hvitvinseddik
- 2 ts salt
- 2 ts grov svart pepper
- 2,5 dl vann
- 2,5 dl yoghurt
- 2 ss fersk mynte
Slik lager du indisk krydret kylling i Wonderbag:
Del chiliene i to på langs (fjern frøene hvis du ikke vil ha det så sterkt), skrell og skjær løk i tynne skiver og hakk opp hvitløksfeddene. Del plommetomatene i fire og plukk korianderbladene av stilkene.
Gni inn kyllinglårene med olivenolje, garam masala, malt paprika, malt koriander og spisskummen og legg i en stor gryte.
Hell litt ekstra olje og stek på middels varme i 10-15 minutter eller til de har fått fin gylden farge.
Tilsett sennepsfrø, chili, løk og hvitløk. Stek i 5 minutter til, mens du rører jevnlig. Tilsett tomat, sukker, salt, pepper, vann og hvitvinseddik.
Kok opp, sett på lokk og skru ned varmen. La syde i 20 minutter til. Sett gryten i wonderbaggen på et kjøkkenhåndkle eller gryteunderlag så unngår du å få søl fra gryten i wonderbagen. La gryten stå i wonderbaggen i 4 timer.
Rør inn koriander og server med ris eller couscous, yoghurt med mynte og en frisk salat.
Porsjoner: 4-6
Vanskelighetsgrad: Middels
Forberedelesestid: 1o min
Tid på kokeplate: 35 min
Tid i wonderbag: 4 timer
Lyst til å komme hjem til ferdig middag?
Få gratis ebok med masse deilige oppskrifter, lure tips og triks for Wonderbag. Du får også svar på de oftest stilte spørsmålene om Wonderbag. Få tilgang til eboken her: https://naturligliv.no/side/ebok-wonderbag/
Helt ærlig- dette ble SKIKKELIG godt! Så mye smak, så mørt kjøtt. Dette er Ja men en enkel måte å lage herlig mat på!