Økologisk rosevann har tradisjonelt blitt brukt i både hudpleie og matlaging i flere hundre år. Rosevann har en betennelsesdempende effekt og vil derfor virke roende på irritert hud. I tillegg virker det fuktgivende, så det er veldig fint for tørr hud også. Dessuten gir det en fantastisk smak på desserter eller i mat.
Da jeg kom over masse velduftende nyperoser bare måtte jeg prøve selv!
Slik lager du økologisk rosevann:
- Plukk masse kronblader (rens de for insekter da dette kan sette en bismak på rosevannet)
- Kok opp vann og hell over til det så vidt dekker kronbladene.
- La dette avkjøle seg og la stå i kjøleskapet til dagen etter.
- Dagen etter siler du ut kronbladene og så er rosevannet klart til bruk.
Holdbarheten på rosevann er ca 1uke, dersom du tilsetter alkohol vil du kunne forlenge holdbarheten. Men alkohol virker uttørrende på huden, så det anbefales ikke dersom du skal bruke det i hudpleie. Jeg har valgt å fryse det ned i terningformer, da kan jeg lage rosegele, prinsessegele (se oppskrift her) eller i hudpleie.
God fornøyelse!
Kjøpte rosevann i Marocco . Effektivt å ta rundt øynene for menn og kvinner, når dagen er på