Dine data, du er sjefen!

For å gjøre nettsiden vår så bra og nyttig som mulig, samler vi inn informasjon fra alle dere som besøker oss. Vi bruker denne informasjonen til å forbedre brukeropplevelsen og ved passende anledninger for reklame i sosiale medier.

Din informasjon er trygg hos oss. Mer informasjon om informasjonskapsler og behandling av dine personopplysninger, finner du under Vilkår for personvern og informasjonskapsler. Godtar du at vi henter inn statistikk og bruker informasjonskapsler?


Du kan alltid endre innstillingene dine ved å gå til innstillingene for informasjonskapsler nederst på siden.

Dine innstillinger for informasjonskapsler


Nødvendig for å kunne bevare nettsidens grunnleggende funksjoner, som å legge varer i handlekurven og betale for disse. De bidrar også til ivaretakelse av vår nettsides sikkerhet og drift i samsvar med gjeldende regler.

Disse informasjonskapslene gjør det mulig for oss å reklamere direkte til deg ved salg eller spesielle anledninger. Vi vil kun bruke denne funksjonen for å gi deg reklame i korte perioder eller ved salg. Ved å deaktivere disse informasjonskapslene kan det føre til at du ser annonser som ikke er like relevante for deg.

Frakt kr 89,- Fri frakt ved kjøp over 800,- Rask levering med Posten

Hvordan lage hylleblomstsaft

5/5 (4)

 

20140619_222831

Jeg har alltid vært veldig glad i den søte smaken og lukten av hylleblomst, det får meg med en gang til å tenke på varme sommerdager. Men ofte er hylleblomstsaften man kjøper helt ihjelsøtet og da smaker den fort syntetisk.

I år bestemte jeg meg for å lage min egen. Denne er helt usøtet, slik at man kan søte den selv. Jeg personlig synes den er søt nok uten noe ekstra. Saften jeg lager har relativt kort holdbarhet, da jeg ikke har tilsatt noe konserveringsmiddel. Men dette løses enkelt ved å fryse ned hylleblomstsaften i isbitterninger. Da kan du nyte den søte sommersmaken hele året.

 

20140620_010023

Slik gjorde jeg det:

Plukk hylleblomster (klipp av de store stilkene, disse gir besk smak på saften)

Kutt opp 2-3 økologiske sitroner i skiver

Kok opp vann og hell over blomster og sitron.

Tilsett evt søtning her (kanskje litt lønnesirup eller stevia?)

La dette avkjøles og la stå i kjøleskapet i et par dager.

Sil av blomstene og hell på flaske, eller i isbitformer.

 

Serveres kald, gjerne med isbiter og evt litt mynte. Så er det bare å nyte den søte smaken av sommer!

 

Hylleblomstsaft er også nydelig å bruke i vannkefir eller kombucha, men pass opp da dette gir ganske mye futt i flaskene. Anbefaler sterkt å bruke flasker som tåler trykk og å åpne over vasken dersom det har fått stå et par dager.

Likte du artikkelen vår? Legg igjen en ærlig stjernevurdering

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *