Dine data, du er sjefen!

For å gjøre nettsiden vår så bra og nyttig som mulig, samler vi inn informasjon fra alle dere som besøker oss. Vi bruker denne informasjonen til å forbedre brukeropplevelsen og ved passende anledninger for reklame i sosiale medier.

Din informasjon er trygg hos oss. Mer informasjon om informasjonskapsler og behandling av dine personopplysninger, finner du under Vilkår for personvern og informasjonskapsler. Godtar du at vi henter inn statistikk og bruker informasjonskapsler?


Du kan alltid endre innstillingene dine ved å gå til innstillingene for informasjonskapsler nederst på siden.

Dine innstillinger for informasjonskapsler


Nødvendig for å kunne bevare nettsidens grunnleggende funksjoner, som å legge varer i handlekurven og betale for disse. De bidrar også til ivaretakelse av vår nettsides sikkerhet og drift i samsvar med gjeldende regler.

Disse informasjonskapslene gjør det mulig for oss å reklamere direkte til deg ved salg eller spesielle anledninger. Vi vil kun bruke denne funksjonen for å gi deg reklame i korte perioder eller ved salg. Ved å deaktivere disse informasjonskapslene kan det føre til at du ser annonser som ikke er like relevante for deg.

Frakt kr 89,- Fri frakt ved kjøp over 800,- Rask levering med Posten

Slik lager du hønsekraft i Wonderbag

5/5 (7)

Koker du kraft på et par høner, så har du utgangspunkt for flere deilige middager. Høne er en billig delikatesse og god proteinkilde. Dessverre er høne en glemt matvare for mange. Vi mener det er på høy tid å få høna tilbake på middagsbordet. Derfor har vi utført et aldri så lite eksperiment, hvor mange middager er det mulig å kna ut av to høner?

Koker du opp et par høner, viser det seg at du et ypperlig utgangspunkt for flere gode middager. Ved å få høna tilbake på middagsbordet, er du ikke bare med på å spise opp av tilgjengelige ressurser, her det samtidig mye å spare og nyte. Prosjektet vårt ga 10 porsjoner, fordelt på fem ulike middagsretter. Og da hadde vi fremdeles rester igjen! Du kan selv velge om du vil lage en større porsjon med en rett, eller om du vil følge denne oppskriften og lage flere ulike middager basert på samme grunnoppskrift.

Her er det bare å leke med maten!

Slik lager du hønsekraft i Wonderbag

 • 2 små høner på ca 1 kg hver.
 • 2 ts salt
 • 10 hele pepperkorn
 • 2 laurbærblad
 • Gryte på 5-6 liter. En tykk gryte holder bedre på varmen enn en tynn.

Slik gjør du

 • Legg hønene i gryta. Tilsett salt, pepper, laurbærblad og det grønne fra purren.
 • Kok opp alt i gryta, og la den trekke på svak til middels varme i 30-60 min. La innholdet blir helt gjennomvarmt.
 • Skum av underveis. Sett på lokket og la den stå litt. Pakk gryta inn i Wonderbagen og snør godt igjen.
 • La den stå i  der 5-10 timer (avhengig av størrelsen på gryta).
 • Gi den så et nytt oppkok på komfyren og la gryta på nytt bli gjennomvarm, ca 30 minutter.
 • Putt gryta tilbake i Wonderbagen og la den stå i nye 5-10 timer. Sil kraften og plukk kjøttet av høna når den har blir kald nok.
 • Nå har du hønsekjøtt til flere deilige middager på lur – lekende lett!

Tips: For enda bedre kraft: Sjekk kjøleskapet for halvvisne grønnsaker som løk, gulrøtter, purre etc. Grovhakk og legg i kjelen sammen med hønene. Fyll opp med vann så det dekker hønene godt.

Koker du hønsekraft i Wonderbag er det viktig å fylle gryta godt opp, slik at den holder på varmen. Dersom du koker den på plata, la den stå å syde på lav varme. Alternativt kan du la den stå i ovenen på 60-90 grader.

Når du er ferdig, frys gjerne ned kraft og kjøtt i passelige porsjoner til senere middager.

Nybegynner med Wonderbag? Eller ønsker å lære mer om hvordan den fungerer, les mer her om hvordan du bruker en Wonderbag.

Vil du lære mer om hvorfor

Porsjoner: 4-10
Vanskelighetsgrad: Middels
Forberedelsestid: 10 min
Tid på komfyren:  30-60 min
Tid i wonderbag: 7-15 timer

 

Likte du artikkelen vår? Legg igjen en ærlig stjernevurdering

 1. Flott initiativ å bruke mer høne! God mat, og viktig å følge opp «FBI redder høna»:)
  Og så er jo wonderbag både energisparende og enkelt:)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *