Dine data, du er sjefen!

For å gjøre nettsiden vår så bra og nyttig som mulig, samler vi inn informasjon fra alle dere som besøker oss. Vi bruker denne informasjonen til å forbedre brukeropplevelsen og ved passende anledninger for reklame i sosiale medier.

Din informasjon er trygg hos oss. Mer informasjon om informasjonskapsler og behandling av dine personopplysninger, finner du under Vilkår for personvern og informasjonskapsler. Godtar du at vi henter inn statistikk og bruker informasjonskapsler?


Du kan alltid endre innstillingene dine ved å gå til innstillingene for informasjonskapsler nederst på siden.

Dine innstillinger for informasjonskapsler


Nødvendig for å kunne bevare nettsidens grunnleggende funksjoner, som å legge varer i handlekurven og betale for disse. De bidrar også til ivaretakelse av vår nettsides sikkerhet og drift i samsvar med gjeldende regler.

Disse informasjonskapslene gjør det mulig for oss å reklamere direkte til deg ved salg eller spesielle anledninger. Vi vil kun bruke denne funksjonen for å gi deg reklame i korte perioder eller ved salg. Ved å deaktivere disse informasjonskapslene kan det føre til at du ser annonser som ikke er like relevante for deg.

Frakt kr 89,- Fri frakt ved kjøp over 800,- Rask levering med Posten

Kjempegod hjemmelaget yoghurt i Wonderbag

5/5 (3)

Hjemmelaget yoghurt er utrolig godt og fungerer like godt som en deilig rask frokost eller som en supersunn dessert. Det kan være litt skremmende å prøve seg på nye boblende oppskrifter, men følger du denne enkle oppskriften vil du klare dette lett som en plett og få nydelig yoghurt hver dag.

Denne metoden på å lage yoghurt er like enkel som den er god. Dette er en utrolig lettvint variant som fungerer godt i en travel hverdag. Denne opskriften på hjemmelaget yoghurt brukes av både A-Magasin skribent Henrik Henriksen og økobonden Else Skålvoll Thorenfeldt fra Korsvold gård (i tillegg til oss selv da).

Dette trenger du av ingredienser

hjemmelaget yoghurt med økologisk melk

Slik lager du hjemmelaget yoghurt

yoghurtstarter til hjemmelaget yoghurt med le creuset gryte

  • Varm opp to liter melk til 80ºC, (Bruk et digitalt termometer slik at melken ikke blir for varm, da vil det fort kunne bli kokt melk smak på yoghurten). Hell gjerne en liten skvett vann i gryta før melken, så svir ikke melken seg så lett.
  • La melken kjøle seg ned til 40ºC og tilsett en pose av yoghurtstarteren din (eller 2-4 teskjeer ferdig økologisk yoghurt) og bland det godt inn. (ekstra yoghurtstarterposer legger du i fryseren som reserve)
  • Plasser gryten, med lokk på, med melk og yoghurtstarter i wonderbagen og knyt godt sammen.  La melken stå over natten, eller i ca 12 timer, før du åpner wonderbagen. Da skal yoghurten din ha syrnet ferdig.
  • La gryten avkjøle seg litt før du plasserer i kjøleskapet i 6 timer så yoghurten får tyknet godt. Da er den ferdig. Når yoghurten er helt kald og «satt seg» kan du røre den sammen slik at den blir helt glatt og får en jevn konsisens.

Server yoghurten som dessert, frokost eller et raskt og godt mellommåltid. Tilsett gjerne noen spiseskjeer granola og pynt gjerne med bær eller friske urter på toppen.

hjemmelgaet yoghurt i et glass med granola, solbær og mynte

Tips til god konsistens på yoghurten din

  • Hvis du ønsker litt fetere yoghurt kan du ha i mer fløte.
  • Hvis du ønsker en tykkere konsistens slik gresk yoghurt er, må du sile yoghurten i en tynnmasket sil eller kaffefilter. Når du siler yoghurten vil mysen renne ut og du sitter igjen med en yoghurt som er god og tykk. Den silte mysen kan du bruke senere som starter i fermentering av grønnsaker om du vil.
  • Ønsker du en mer flytende konsistens, til f.eks. drikkeyoghurt, varmer du bare opp melken til 74ºC.
  • Pass på at du ikke spiser opp all yoghurten, men tar vare på noen skjeer slik at du har til starter til neste yoghurtporsjon. Er du nøye med ta vare på startkulturen din kan du lage yoghurt så lenge du vil, av den starteren du har nå.

en blå wonderbag med et glass hjemmelaget yoghurt pyntet med økologisk Lykkemat-granola, solbær og mynteblad

Husk at den aller beste kvaliteten på yoghurt får du når du har de aller beste råvarene. Får du tilfeldigvis tak i noen liter nydelig melk rett fra tanken fra en støl eller en økologisk gård, må du ikke nøle med å bruke det til yoghurt. Du trenger ikke være engstelig for at melken er «rå» når du kjøper den, for den skal du jo varme opp til 80 grader slik at den blir pasteurisert. Får du ikke tak i slik melk anbefaler vi den økologiske helmelken fra Rørosmeieriet.

turkis le creusetgryte med en blå wonderbag og et glass hjemmelaget yoghurt pyntet med solbær, granola og mynteblad.

Ikke glem å sette av litt yoghurt til neste gang du skal lage yoghurt. Når det smaker så godt, er det fort gjort å spise opp alt på en gang.

 

Lykke til

Likte du artikkelen vår? Legg igjen en ærlig stjernevurdering

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *