Dine data, du er sjefen!

For å gjøre nettsiden vår så bra og nyttig som mulig, samler vi inn informasjon fra alle dere som besøker oss. Vi bruker denne informasjonen til å forbedre brukeropplevelsen og ved passende anledninger for reklame i sosiale medier.

Din informasjon er trygg hos oss. Mer informasjon om informasjonskapsler og behandling av dine personopplysninger, finner du under Vilkår for personvern og informasjonskapsler. Godtar du at vi henter inn statistikk og bruker informasjonskapsler?


Du kan alltid endre innstillingene dine ved å gå til innstillingene for informasjonskapsler nederst på siden.

Dine innstillinger for informasjonskapsler


Nødvendig for å kunne bevare nettsidens grunnleggende funksjoner, som å legge varer i handlekurven og betale for disse. De bidrar også til ivaretakelse av vår nettsides sikkerhet og drift i samsvar med gjeldende regler.

Disse informasjonskapslene gjør det mulig for oss å reklamere direkte til deg ved salg eller spesielle anledninger. Vi vil kun bruke denne funksjonen for å gi deg reklame i korte perioder eller ved salg. Ved å deaktivere disse informasjonskapslene kan det føre til at du ser annonser som ikke er like relevante for deg.

Frakt kr 89,- Fri frakt ved kjøp over 800,- Rask levering med Posten

Hjemmelaget salsa: nydelig tillbehør til grillmaten!

 5/5 (3)

Hjemmelaget salsa tostadas

Det er få ting som passer så perfekt til grillet mat som det en god hjemmelaget salsa gjør. De friske og sterke smakene i denne salsaen får tennene til å løpe i vann. Her en en enkel oppskrift på en fermentert salsa som du kan ha med på neste grillfest.

Hjemmelaget salsa oppskrift

Dette trenger du:

 • 3  økologiske tomater
 • 2 økologiske løk
 • 1 stor bunt med økologisk koriander
 • 4-6 økologiske hvitløksfedd
 • 4 stk chili
 • saften fra 2 sitroner
 • en neve paprika
 • 4 spiseskjeer Vita Biosa (eller annen startkultur)
 • 0,6 dl vann
 • 1-2 teskjeer uraffinert havsalt
 • 1 teskje Fjellurt Pizzakrydder

Slik lager du fermentert salsa

Velg lokale og økologiske råvarer om du har mulighet. Kutt alle grønnsakene og urtene i passe store biter. Når du kutter sterk chili er det fornuftig å bruke engangshansker og i alle fall ikke tørke deg for mye i øynene etter å ha håndtert chili.

Hjemmelaget salsa paprika

Etter hvert som du kutter opp, putter du ingrediensene i et glass som passer til Pickl-it lokkene (feks Fidoglass).

Hjemmelaget salsa sitron juiceNår du har alle grønnsakene og urtene på plass, kan du tilsetter sitronsaft, salt, Vita Biosa, krydder og vannet. Bland godt med en tre/plastsleiv e.l. Press forsiktig alle ingrediensene ned i glasset slik at væsken dekker innholdet. Du trenger ikke å mose eller stampe for å få væsken ut fra grønnsakene.

Hjemmelaget salsa pickl-itSett på Pickl-it lokket og fyll vannlåsen med vann slik at trykket kan slippe ut uten at du får støv i grønnsakene. La deretter glasset stå i romtemperatur i 2-3 dager, slik at salsaen får fermentert godt. Deretter kan du oppbevare glasset i kjøleskap med vanlig lokk i opp til 5 uker

Fermentert salsaSalsa betyr saus og man kan skille mellom amerikansk og meksikansk salsa. Perfekt tilbehør til kjøtt, fingermat, saltmat eller snacks. I denne utgaven brukes koriander som i tillegg til å inneholde antioksidanter, visstnok har evnen til å rense organer for tungmetaller som har samlet seg opp? Denne fermenterte utgaven vil i tillegg inneholde melkesyrebakterier som er gull for førdøyelsen. Hvitløk, chili og hete krydder kan også styrke immunforsvaret. Uansett så smaker det helt fantastisk!

Hjemmelaget salsa tostadas økologisk

 

Foto: Sadie
Tekst: Kim

Likte du artikkelen vår? Legg igjen en ærlig stjernevurdering

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *