Dine data, du er sjefen!

For å gjøre nettsiden vår så bra og nyttig som mulig, samler vi inn informasjon fra alle dere som besøker oss. Vi bruker denne informasjonen til å forbedre brukeropplevelsen og ved passende anledninger for reklame i sosiale medier.

Din informasjon er trygg hos oss. Mer informasjon om informasjonskapsler og behandling av dine personopplysninger, finner du under Vilkår for personvern og informasjonskapsler. Godtar du at vi henter inn statistikk og bruker informasjonskapsler?


Du kan alltid endre innstillingene dine ved å gå til innstillingene for informasjonskapsler nederst på siden.

Dine innstillinger for informasjonskapsler


Nødvendig for å kunne bevare nettsidens grunnleggende funksjoner, som å legge varer i handlekurven og betale for disse. De bidrar også til ivaretakelse av vår nettsides sikkerhet og drift i samsvar med gjeldende regler.

Disse informasjonskapslene gjør det mulig for oss å reklamere direkte til deg ved salg eller spesielle anledninger. Vi vil kun bruke denne funksjonen for å gi deg reklame i korte perioder eller ved salg. Ved å deaktivere disse informasjonskapslene kan det føre til at du ser annonser som ikke er like relevante for deg.

Frakt kr 89,- Fri frakt ved kjøp over 800,- Rask levering med Posten

Hjemmelaget majones med sunne fettsyrer

Ingen rangeringer enda.

Hjemmelaget majones

En deilig frisk majones er utrolig godt til både skalldyr, kjøttretter og salater. Lager du hjemmelaget majones har du full kontroll på ingrediensene og du kan tilsette de smakene du selv liker. Ved å tilsette sunne omega 3 oljer får du en majones som smaker godt og samtidig er veldig sunn.oppskrift hjemmelaget majones

Dette trenger du til å lage hjemmelaget majones:

Majones blir til ved emulsjon: Majones lages ved at 2 væsker, olje og vann, som i utgangspunktet ikke lar seg blande blir pisket til en deilig tykk konsistens. Dette skjer ved at oljen blir pisket til bittebittesmå dråper og ved hjelp av en emulgator, lecitinet i eggeplommen, blir oljedråpene fordelt gjevn i vannet. For at emulsjonen skal gå best mulig er det viktig at alle ingrediensene er romtempererte og at du heller i olje sakte mens du pisker veldig hardt hele tiden.

Slik gjør du:

Ha eggeplommer, sitronsaft og sennep et høyt glass som passer til stavmikseren. Hell all oljen oppi og sett stavmikseren helt ned i glasset og bland på fullguffe uten å løfte stavmikseren. Når oljen begynner å emulgere nederst i glasset, kan du sakte løfte stavmikseren opp slik at mer av oljen blir emulgert til majones, helt til all oljen er forvandlet til deilig kremet hjemmelaget majones, mmmm. Deretter krydrer du med salt, pepper og andre krydder eller urter som du syns passer.

økologisk majones  hjemmelaget majones med omega 3  hjemmelaget majones stavmikser

Prøv deg frem med kombinasjoner av forsjellige urter:

  • hvitløk, basilikum og chili
  • estragon, hvitløk og chili
  • dill og hvitløk
  • kapers, parmesan og hvitløk

hjemmelaget majones omega cure

Slik redder du majonesen hvis den sprekker:

Majonesen kan sprekke hvis for mye olje tilføres i emulgeringsprosessen. Er uhellet er ute og majonesen sprekker, finnes det noen metoder du kan bruke  for å fikse den sprekte majonesen uten at du må kaste alt sammen.

Ha en romtemperert eggeplomme og litt vann eller sitronsaft i en ny beholder, ha i den sprekte majonesen dråpe for dråpe mens du pisker veldig hardt. Du kan helle i litt raskere etter hvert som sausen emulgerer. Noen foretrekker å bare bruke eggeplomme eller kun litt vann.


hjemmelaget sunn majones

 

Majones er som poteten og kan brukes som tilbehør til nesten all mat. Hva med hjemmelaget majones til rekene eller til grillmaten?

 

 

Foto: Sadie
Tekst: Kim

 

Likte du artikkelen vår? Legg igjen en ærlig stjernevurdering

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *