Dine data, du er sjefen!

For å gjøre nettsiden vår så bra og nyttig som mulig, samler vi inn informasjon fra alle dere som besøker oss. Vi bruker denne informasjonen til å forbedre brukeropplevelsen og ved passende anledninger for reklame i sosiale medier.

Din informasjon er trygg hos oss. Mer informasjon om informasjonskapsler og behandling av dine personopplysninger, finner du under Vilkår for personvern og informasjonskapsler. Godtar du at vi henter inn statistikk og bruker informasjonskapsler?


Du kan alltid endre innstillingene dine ved å gå til innstillingene for informasjonskapsler nederst på siden.

Dine innstillinger for informasjonskapsler


Nødvendig for å kunne bevare nettsidens grunnleggende funksjoner, som å legge varer i handlekurven og betale for disse. De bidrar også til ivaretakelse av vår nettsides sikkerhet og drift i samsvar med gjeldende regler.

Disse informasjonskapslene gjør det mulig for oss å reklamere direkte til deg ved salg eller spesielle anledninger. Vi vil kun bruke denne funksjonen for å gi deg reklame i korte perioder eller ved salg. Ved å deaktivere disse informasjonskapslene kan det føre til at du ser annonser som ikke er like relevante for deg.

Frakt kr 89,- Fri frakt ved kjøp over 800,- Rask levering med Posten

Nyt hjemmelaget limonade i sommervarmen!

3/5 (1)

Hjemmelaget limonade

Limonade er en forfriskende og deilig drikk som nytes aller best på varme sommerdager. Denne oppskriften på hjemmelaget limonade har vært vår favoritt de siste dagene i det fine været. I tillegg til å være veldig leskende, inneholder denne også masse probiotiske bakterier som er godt for magen.

hjemmelaget limonade oppskrift

Limonade er en av de virkelige gode klassikerne når det kommer til sommerdrikke. Limonade består i utgangspunktet kun av 3 ingredienser: vann, søtt og ferskpresset sitron. Ved å tilsette litt startkultur som vita biosa kan du la limonaden stå og fermentere på kjøkkenbenken noen dager slik at du får både en leskende drikke, men også en probiotisk drikk.

Siden sitroner naturlig nok inneholder en god del sitronsyre som hemmer dannelese av nyresten, er det også anbefalt å drikke litt hjemmelaget limonade hver dag for å forebygge dette. Fermentert limonade er noe av det beste som finnes på varme sommerdager og det er en kjempebonus at det er godt for kroppen og magen også.

 

Dette trenger du for å fermentere hjemmelaget limonade

Slik gjør du:

presse sitron til hjemmelaget limonade

Begynn med å skvise ut saften av 4 økologiske sitroner. En lurt knep er å rulle sitronene på benken før du deler dem slik at saften slipper lettere. Pass på at du ikke kaster skallene, for disse kan du bruke til andre ting feks rive skallet og tørke det så har du eget sitronkrydder til f. eks. sjokolade.

fermentere limonade i pickl-it      tilsette vita biosa i limonade før fermentering      fermentering i pickl-it  

I et Fidoglass, rører du ut honningen eller sukkeret i litt lunkent vann før du heller i den ferskpressede sitronsaften og deretter tilsetter Vita Biosa som starter. Sett på Pickl-it lokket og fyll vann i vannlåsen. La krukken stå og fermentere i 2-3 dager i romtemperatur. Deretter heller du den ferdig fermenterte limonaden på flasker og setter i kjøleskapet, klart til å bli servert.

fermentert limonade

Nyt gjerne hjemmelaget limonade mens dere slapper av i skyggen. Limonaden smaker ekstra godt med glassugerør fra Strawesome 😉

 

 

Foto: Sadie
Tekst: Kim

Likte du artikkelen vår? Legg igjen en ærlig stjernevurdering

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *