Dine data, du er sjefen!

For å gjøre nettsiden vår så bra og nyttig som mulig, samler vi inn informasjon fra alle dere som besøker oss. Vi bruker denne informasjonen til å forbedre brukeropplevelsen og ved passende anledninger for reklame i sosiale medier.

Din informasjon er trygg hos oss. Mer informasjon om informasjonskapsler og behandling av dine personopplysninger, finner du under Vilkår for personvern og informasjonskapsler. Godtar du at vi henter inn statistikk og bruker informasjonskapsler?


Du kan alltid endre innstillingene dine ved å gå til innstillingene for informasjonskapsler nederst på siden.

Dine innstillinger for informasjonskapsler


Nødvendig for å kunne bevare nettsidens grunnleggende funksjoner, som å legge varer i handlekurven og betale for disse. De bidrar også til ivaretakelse av vår nettsides sikkerhet og drift i samsvar med gjeldende regler.

Disse informasjonskapslene gjør det mulig for oss å reklamere direkte til deg ved salg eller spesielle anledninger. Vi vil kun bruke denne funksjonen for å gi deg reklame i korte perioder eller ved salg. Ved å deaktivere disse informasjonskapslene kan det føre til at du ser annonser som ikke er like relevante for deg.

Frakt kr 89,- Fri frakt ved kjøp over 800,- Rask levering med Posten

Hjemmelaget leverpostei uten melk og gluten

 5/5 (7)

Hjemmelaget leverpostei

Hjemmelaget leverpostei er både sunt og godt. Ved hjelp av gode friske råvarer og en hemmelig familieoppskrift (som vi har stjålet til oss og deler med deg nå) har du alt som trengs for å lage verdens beste leverpostei som passer like godt til frokost som middag. Denne oppskriften er dessuten helt uten melk og gluten.

hjemmelaget leverpostein oppskrift

Dette trenger du:

 • 400g lever av økologisk gris (evt av lam eller kalv)
 • 300g spekk av økologisk gris (evt smør, ghee eller annet fett du tåler og liker)
 • 1 økologisk egg
 • 1 liten gul løk (hakket)
 • 1 ss økologisk tomatpure
 • 3-4 stk ansjos
 • 2-3 ts malt muskat
 • 2-3 ts malt nellik
 • 2 ts malt allehånde
 • 1 ts uraffinert havsalt
 • 1-2 ts hel sort pepper (avhengig av smak)
 • 1 knivsodd økologisk cayennepepper

Slik lager du hjemmelaget leverpostei (verdens beste faktisk etter vår mening!).

spekk leverpostei     spekk til hjemmelaget leverpostei

Hvis du har fått tak i spekk med svoren på, skjærer du bort svoren med en skarp kniv. Svoren kan du fryse ned til senere slik at du kan lage chicharones  av (du finner oppskrift på chicharones i boka til Taco Republica). Deretter kverner du både lever og spekk i kjøttkverna. Hvis du vil, kan du gjerne bytte ut litt av leveren med feks lunge, hjerte, tunge eller annen innmat for å variere litt.

blanding av leverpostei ingredienser

Deretter har du alle ingrediensene i en foodprosessor og kjør dette i ett minutt eller to til det er en helt fin masse. Hvis du bruker hele pepperkorn er det lurt å blande litt ekstra godt slik at noen av pepperkornene blir knust.

Innmat er ekstremt næringsrikt og er i følge Lise von Krogh hos Bramat, veldig lurt å spise for de som har næringsmangler. Feks inneholder lever mye folat som er veldig viktig for kvinner som planlegger å bli eller som nylig har blitt gravide. Som en ekstra bonus inneholder lever mye jern, B12, A-vitamin og en rekke mineraler.

 

leverpostei i vannbadHa leverpostei-deigen i ildfaste former og stekes i vannbad i 65-70 min på 170 grader på nest nederste hylle.

Vi pleier å lage store posjoner med leverpostei-deig, som vi fryser ned (rå) i mindre former. På denne måten kan vi ta opp en form dagen før vi ønsker å ha hjemmelaget leverpostei til middag eller frokost. Da kan vi nyte helt nystekt og lun hjemmelaget leverpostei på veldig kort tid! Den fryste leverpostei-deigen stekes på samme måte etter at den er tint.
Økologisk hjemmelaget leverposteiVår absolutte favoritt er å servere lun hjemmelaget leverpostei med saltbakte rødbeter, fermentert kål, stekt løk, sprøstekt hjemmelaget bacon og noen gode klatter upasteurisert fjellsmør til. Hvis du ønsker, kan du selvsagt også ha leverposteien på surdeigsbrød. Bare vær klar over at den ikke er like enkel å smøre, slik som den industrielle leverposteien er.

Velbekomme!

Tekst: Kim
Foto: Sadie

Likte du artikkelen vår? Legg igjen en ærlig stjernevurdering

 1. Nydelig leverpostei ! Har laget i to omganger – og den slår alt du får kjøpt i butikken. Nå er det på’n igjen 🙂

  1. Tusen takk for kjempekoselig kommentar! Den er virkelig god, og spesielt nydelig når den er helt nystekt!
   Ønsker deg en strålende sommer

   Hilsen Therese

  1. Det bør gå helt fint! Jeg foretrekker å fryse rå leverpostei for da er det så enkelt å fikse nystekt leverpostei til helgefrokosten 🙂

   Håper det smaker 🙂

   Hilsen Therese

 2. Hei, jeg ønsker å lage denne, men skal erstatte spekk med meierismør. Lurer derfor på hvor mye meierismør som skal brukes?

  1. Hei,

   Da kan du bare bytte ut mengden spekk med lik mengde meierismør.
   Håper det smaker!

   Hilsen Therese

  1. Hei Liv,

   Jeg har aldri forsøkt å lage leverpostei uten egg så er litt usikker på hva det best kan byttes ut med. Men kanskje bedre å teste en oppskrift som er uten egg først og så kan du eksperimentere deg frem etterhvert. Hører gjerne fra deg hvis du finner en god erstatning for egg i leverposteien vår!

   Denne så jo også veldig god ut: https://naturligkosthold.no/hjemmelaget-ovnsbakt-leverpostei/

   Lykke til!
   Hilsen Therese

  1. Hei Erlend,

   Det kommer litt an på hvor du bor i landet, men det er noen små uavhengige butikker rundt omkring som tar inn økologisk innmat. Ellers kan du jo eventuelt høre med en økologisk bonde i nærheten av deg. 🙂 Det ser ut til å ha blitt litt vanskeligere å få tak i økologisk lammelever fra de større slakteriene, men bør fremdeles være mulig fra litt større dyr.

   Hilsen Therese

  2. Snakk med et jegerlag. De fleste legger igjen mye næringsrik innmaten i skogen når de skyter dyr. Forkastelig oppførsel spør du meg. Men der kan du få deg gratis innmat.

 3. Hei, ser det går an å fryse, men hvor lenge er anbefalt? Har en liten på 6 mnd som jeg ønsker å lage denne til. Takk for svar!

 4. Lagde denne med elglever og spekk/hjerte fra gris. Den ble så god at det er vanskelig å ikke spise for mye. Det kan fort bli for mye vitamin A..

  Jeg lagde 16 kg leverpostei så nå blir det leverpostei i julegave til alle jeg kjenmer.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *