Hjemmelaget laktosefri is med jordbær og basilikum

I sommervarmen er det få ting som er like deilig som å avkjøle seg med en deilig hjemmelaget is på pinne. Både store og små synes det er gøy å lage isen selv. Prøv denne laktosefrie isen vi har kost oss med i helgen. Jordbær passer perfekt sammen med basilikum og er en vinner hos store og små

Å lage hjemmelaget mat er gøy, og gir en fin mestringsfølelse. I tillegg har du mulighet til å lage mat helt uten unødvendige tilsetningstoffer slik ferdiglaget mat ofte må ha i seg.

I denne lekende lette oppskriften på hjemmelaget is har vi brukt kefir av kokosmelk som base og fylt på med deilige økologiske jordbær som vi har vært å plukket på gården i sommerværet. Vi har tilsatt litt sunt og godt omega-3 fett fra Omega cure og eggeplommer.

Ingredienser til hjemmelaget laktosefri is:

  • 1 liter kefir av kokosmelk (du kan godt bruke melkekefir istedet)
  • 250 gram økologiske jordbær
  • 5 eggeplommer
  • 3 spiseskjeer Omega Cure
  • 10-15 blader basilikum
  • 50 gram ekstra jordbær til «jordbærbiter i formen»

Du trenger også blender eller kjøkkenmaskin til å blande ingrediensene. Ispinneformer får du kjøpt hos f.eks. Panduro, Clas Ohlson eller Søstrene Grene.

Slik lager du hjemmelaget is på pinne:

Kjør alle ingrediensene (bortsett fra de ekstra jordbærene) i en blender eller kjøkkenmaskin helt til det får en tykk og fin konsistens. Hell gjerne i glass og drikk som smoothie mens du fortsetter. Del deretter opp de ekstra jordbærene i biter og legg i bunn av ispinneformen. Hell iskremrøren over i formene du har hatt jordbærbiter i, stikk deretter ispinnen i formen og plasser i fryseren. Pass på at ispinneformene står trygt og stødig slik at iskremrøren ikke renner ut.

La det stå slik i noen timer til det er helt gjennomfrossent. Dra forsiktig ut isen fra isformen.

Disse kan du nyte i det fine været hele sommern. Hvis det er såkalt dårlig vær (regn og sånn) så kan denne isen kunne løfte humøret.

Hjemmelaget laktosefri is

TIPS: Visste du at du kan ha med deg denne isen på stranda? Alt du trenger gjøre er å ha dem i en glassboks som du har i wonderbaggen. En Wonderbag fungerer akkurat som en kjølebag og hjelper deg med å kommer fram til stranden uten at isen smelter. Stine og Veronika, jentene fra Bare Bra Barnemat, bruker ofte wonderbag til ha med iskrem til stranden eller parken.