Dine data, du er sjefen!

For å gjøre nettsiden vår så bra og nyttig som mulig, samler vi inn informasjon fra alle dere som besøker oss. Vi bruker denne informasjonen til å forbedre brukeropplevelsen og ved passende anledninger for reklame i sosiale medier.

Din informasjon er trygg hos oss. Mer informasjon om informasjonskapsler og behandling av dine personopplysninger, finner du under Vilkår for personvern og informasjonskapsler. Godtar du at vi henter inn statistikk og bruker informasjonskapsler?


Du kan alltid endre innstillingene dine ved å gå til innstillingene for informasjonskapsler nederst på siden.

Dine innstillinger for informasjonskapsler


Nødvendig for å kunne bevare nettsidens grunnleggende funksjoner, som å legge varer i handlekurven og betale for disse. De bidrar også til ivaretakelse av vår nettsides sikkerhet og drift i samsvar med gjeldende regler.

Disse informasjonskapslene gjør det mulig for oss å reklamere direkte til deg ved salg eller spesielle anledninger. Vi vil kun bruke denne funksjonen for å gi deg reklame i korte perioder eller ved salg. Ved å deaktivere disse informasjonskapslene kan det føre til at du ser annonser som ikke er like relevante for deg.

Frakt kr 89,- Fri frakt ved kjøp over 800,- Rask levering med Posten

Hjemmelaget laktosefri is med jordbær og basilikum

Ingen rangeringer enda.

I sommervarmen er det få ting som er like deilig som å avkjøle seg med en deilig hjemmelaget is på pinne. Både store og små synes det er gøy å lage isen selv. Prøv denne laktosefrie isen vi har kost oss med i helgen. Jordbær passer perfekt sammen med basilikum og er en vinner hos store og små

Å lage hjemmelaget mat er gøy, og gir en fin mestringsfølelse. I tillegg har du mulighet til å lage mat helt uten unødvendige tilsetningstoffer slik ferdiglaget mat ofte må ha i seg.

I denne lekende lette oppskriften på hjemmelaget is har vi brukt kefir av kokosmelk som base og fylt på med deilige økologiske jordbær som vi har vært å plukket på gården i sommerværet. Vi har tilsatt litt sunt og godt omega-3 fett fra Omega cure og eggeplommer.

Ingredienser til hjemmelaget laktosefri is:

  • 1 liter kefir av kokosmelk (du kan godt bruke melkekefir istedet)
  • 250 gram økologiske jordbær
  • 5 eggeplommer
  • 3 spiseskjeer Omega Cure
  • 10-15 blader basilikum
  • 50 gram ekstra jordbær til «jordbærbiter i formen»

Du trenger også blender eller kjøkkenmaskin til å blande ingrediensene. Ispinneformer får du kjøpt hos f.eks. Panduro, Clas Ohlson eller Søstrene Grene.

Slik lager du hjemmelaget is på pinne:

Kjør alle ingrediensene (bortsett fra de ekstra jordbærene) i en blender eller kjøkkenmaskin helt til det får en tykk og fin konsistens. Hell gjerne i glass og drikk som smoothie mens du fortsetter. Del deretter opp de ekstra jordbærene i biter og legg i bunn av ispinneformen. Hell iskremrøren over i formene du har hatt jordbærbiter i, stikk deretter ispinnen i formen og plasser i fryseren. Pass på at ispinneformene står trygt og stødig slik at iskremrøren ikke renner ut.

La det stå slik i noen timer til det er helt gjennomfrossent. Dra forsiktig ut isen fra isformen.

Disse kan du nyte i det fine været hele sommern. Hvis det er såkalt dårlig vær (regn og sånn) så kan denne isen kunne løfte humøret.

Hjemmelaget laktosefri is

TIPS: Visste du at du kan ha med deg denne isen på stranda? Alt du trenger gjøre er å ha dem i en glassboks som du har i wonderbaggen. En Wonderbag fungerer akkurat som en kjølebag og hjelper deg med å kommer fram til stranden uten at isen smelter. Stine og Veronika, jentene fra Bare Bra Barnemat, bruker ofte wonderbag til ha med iskrem til stranden eller parken.

Likte du artikkelen vår? Legg igjen en ærlig stjernevurdering

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *