Det beste sommerminnet er å løpe barbeint i grønt gress med en nydelig hjemmelaget is på pinne i hånden. Hvem glemmer ikke følelsen av å slurpe i seg den kalde saften som smelter og renner ned på hånden (og helt ned til albuen)? Vi har gjenskapt den beste saftisen, i tillegg har vi gjort den ekstra bra for magen ved å tilsette probiotiske bakterier.
Økologiske bær er proppfulle av sunne viktige antioksidanter som gjør kroppen godt uten de unødvendige ingrediensene som sprøytede bærene kommer med. Den norske bærsesongen er veldig kort, og den økologiske sesongen er nok enda kortere, så her er det bare å hive seg rundt og lage masse deilig is. Du kan sile bort frøene for å gjøre isen enda mer barnevennlig.
I den isoppskriften har vi brukt både blåbær og bringebær, som begge rager høyt når det gjelder antioksidantinnhold.
Dette trenger du for å lage hjemmelaget is på pinne:
Gir ca 6 ispinner
- 2,5 dl blåbær
- 2,5 dl bringebær
- 2,5 dl vannkefir/kombucha/jun (alternativt nypresset juice og Vita Biosa)
- 1 ts vanilljepulver
- 1 ss gelatin
- 1 ss honning eller lønnesirup
Slik gjør du:
La gelatinen svelle i en liten dæsj kaldt vann, noen minutter før du varmer opp gelatinen i en 1/2 dl kokende vann og rører til gelatinen er smeltet. Deretter har du alle ingrediensene i en blender og mikser det til det har en fin konsistens.
Hell deretter bærsmoothien i små kopper. (de må være videre i åpingen enn i bunnen). Deretter setter du en liten skje i midten av hver av koppene slik at du får en ispinne. Kutt et lite snitt i et matpapir slik at du får tredd håndtaket på skjeen gjennom som vist på bildet under. Fest matpapiret med strikk slik at du ikke får noe støv i den hjemmelagde isen i tillegg til at det holder skjeen midt i isenn. Plasser i fryseren til det er helt frossent.
Når dere skal kose dere med hjemmelaget is er deretter bare å ta ut ønsket antall fra fryseren, holde koppen under litt varmt vann slik at isen slipper lett. Mmmmm nam
Foto: Sadie
Tekst: Kim