Dine data, du er sjefen!

For å gjøre nettsiden vår så bra og nyttig som mulig, samler vi inn informasjon fra alle dere som besøker oss. Vi bruker denne informasjonen til å forbedre brukeropplevelsen og ved passende anledninger for reklame i sosiale medier.

Din informasjon er trygg hos oss. Mer informasjon om informasjonskapsler og behandling av dine personopplysninger, finner du under Vilkår for personvern og informasjonskapsler. Godtar du at vi henter inn statistikk og bruker informasjonskapsler?


Du kan alltid endre innstillingene dine ved å gå til innstillingene for informasjonskapsler nederst på siden.

Dine innstillinger for informasjonskapsler


Nødvendig for å kunne bevare nettsidens grunnleggende funksjoner, som å legge varer i handlekurven og betale for disse. De bidrar også til ivaretakelse av vår nettsides sikkerhet og drift i samsvar med gjeldende regler.

Disse informasjonskapslene gjør det mulig for oss å reklamere direkte til deg ved salg eller spesielle anledninger. Vi vil kun bruke denne funksjonen for å gi deg reklame i korte perioder eller ved salg. Ved å deaktivere disse informasjonskapslene kan det føre til at du ser annonser som ikke er like relevante for deg.

Frakt kr 89,- Fri frakt ved kjøp over 800,- Rask levering med Posten

Nydelig hjemmelaget chai te

 5/5 (1)

masala chai te

Ofte er chai-te fra kafeer ekstremt søte, men det er faktisk super-enkelt å lage selv. Det er også utrolig hyggelig å gi bort (eller få) hjemmelaget chai hvis du blander krydrene og putter i et fint glass.

Chai te er egentlig litt smør på flesk siden chai rett og slett betyr «te». Denne deilige krydrede drikken vi vanligvis kaller chai te her i Norge bør egentlig kalles masala chai. Krydderblandingen varier nok litt, men det er noen krydder som absolutt må være med for å gi den deilige sammensatte smaken av masala chai (kardemomme, kanelstang, fenikkel, ingefær og pepper)! Grønne kardemommepods er noe som ihvertfall går igjen og det er ikke så rart med den fantastiske smaken det gir. Kanelstang gir en deilig søthet og varme til drikken, mens fenikkel gir en mild lakrisaktig smak. Ingefær gir en deilig friskhet, og pepper gir et ekstra lite kick. Smaken blir enda bedre etter vår mening når man tilsetter koriander, nellik og stjerneanis i tillegg.

Hjemmelaget chai blanding

 • 12 grønne kardemomme pods
 • 1/2 ts hele røde pepperkorn
 • 1/2 ts hele svarte pepperkorn
 • 1 ss fenikkelfrø
 • 1/2 ts korianderfrø
 • 1/2 ts nellikspiker
 • 5 stjerneanis
 • 1 kanelstang
 • 3 ss oppkuttet kandisert ingefær eller tørket
 • 1 dl løs svart te

Forvarm ovnen til 175°C

Bruk en skarp kniv og del kardemommepodsene i to. Putt i en ildfast form sammen med pepper, fenikkel, koriander, nellik, stjerneanis og kanel. Rist i ovnen i ca 5 min eller til du kjenner duften av krydrene forsterkes. Ta ut av ovnen og la det avkjøles.

Knus deretter krydrene lett med en kjevle eller morter.

Bland krydrene med kandisert ingefær og svart te i en bolle.

Putt blandingen i et fint glass. Dersom du skal gi bort i gave er det ekstra hyggelig med en gjenbrukbar tepose eller en stor tesil og bryggeinstrukser!

krydder til masala chai te

Slik brygger du chai

Til en porsjon trenger du:

 • 2dl vann
 • 1dl melk
 • 1ss chai krydder mix i en tepose/tesil
 • litt sukker eller honning

Kok opp vannet og tilsett teposen/tesilen. Skru av varmen og la det brygge i ca 5 min. Tilsett melken og varm opp. Ta ut teposen/tesilen, tilsett søtning og nyt!

Likte du artikkelen vår? Legg igjen en ærlig stjernevurdering

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.