Havregrøt er en super start på dagen eller som en deilig lunsj. Lager du havregrøt i wonderbag, kan du bare rulle deg ut av sengen og stå opp til varm havregrøt til frokost.
Dersom du bruker «steel cut» havre istedenfor havregryn, er havren kuttet med kniver istedenfor å bli valset til havregryn som vi nok er mer vant med her hjemme. Med «steel cut» havre får du en grøt med litt mer tyggemotstand og som derfor trenger litt ekstra tid i wonderbaggen. Resultatet blir helt nydelig uansett om du bruker havregryn eller «steel cut» synes vi, så bruk det du har tilgjengelig!
Ingredienser du trenger:
- 2,5dl «steel cut» havre eller havregryn
- 1/4 ts salt
- 1 ss sirup eller honning
- 1/4 ts kanel
- en liten klype malt muskat
- 2,5 dl vann
- 2,5 dl melk
Topping: brunt sukker, kanel, smørøye, mandel/nøttesmør, honning, rosiner, blåbær, jordbær, bjørnebær, fersken, solsikkefrø
Slik lager du havregrøt i wonderbag:
Bland alle ingrediensene i en 3 liters kjele.
Kok opp og skru ned varmen til middels lav. La syde uten lokk i ca 5 min
Sett på lokk og sett kjelen i wonderbag. Legg gjerne et kjøkkenhåndkle og eller gryteunderlag i wonderbaggen så er du helt sikker på at du ikke får noe søl i wonderbaggen din. La gryten stå i wonderbagen i minst 2 timer (minst 1 time for vanlig havregryn) for at grøten skal bli ferdig.
Du kan også lage havregrøten om kvelden før du legger deg og la den stå i wonderbaggen i 8-10 timer. Da har du varm havregrøt klar til frokosten uten at du trenger å gjøre noe annet enn å åpne wonderbaggen.
Topp grøten med din favoritt-topping og nyt. Med så uendelig mange muligheter kan du variere grøten og alltid ha en ny smak til frokosten. Havre er rikt på fiber, vitaminer og karbohydrater, og gir både energi og lang metthetsfølelse.
Porsjoner: 4
Vanskelighetsgrad: Enkel
Forberedelsestid: 5-10 min
Tid på kokeplate: 5-10 min
Tid i wonderbag: 2 timer