Dine data, du er sjefen!

For å gjøre nettsiden vår så bra og nyttig som mulig, samler vi inn informasjon fra alle dere som besøker oss. Vi bruker denne informasjonen til å forbedre brukeropplevelsen og ved passende anledninger for reklame i sosiale medier.

Din informasjon er trygg hos oss. Mer informasjon om informasjonskapsler og behandling av dine personopplysninger, finner du under Vilkår for personvern og informasjonskapsler. Godtar du at vi henter inn statistikk og bruker informasjonskapsler?


Du kan alltid endre innstillingene dine ved å gå til innstillingene for informasjonskapsler nederst på siden.

Dine innstillinger for informasjonskapsler


Nødvendig for å kunne bevare nettsidens grunnleggende funksjoner, som å legge varer i handlekurven og betale for disse. De bidrar også til ivaretakelse av vår nettsides sikkerhet og drift i samsvar med gjeldende regler.

Disse informasjonskapslene gjør det mulig for oss å reklamere direkte til deg ved salg eller spesielle anledninger. Vi vil kun bruke denne funksjonen for å gi deg reklame i korte perioder eller ved salg. Ved å deaktivere disse informasjonskapslene kan det føre til at du ser annonser som ikke er like relevante for deg.

Frakt kr 89,- Fri frakt ved kjøp over 800,- Rask levering med Posten

Grillet margbein av økologisk storfe

5/5 (3)

Grillet margbein av økologisk storfe

Grillet margbein går rett opp  på favorittlisten vår over comfort foods som alltid gjør både mage, kropp og sjel fantastisk godt. Etter å ha prøvd denne superenkle oppskriften på grillet margbein av økologisk storfe, er vi helt sikre på at du vil være enig med oss om at dette er mat du kan sitte og kose deg skikkelig med på kveldene. Og husk, det ER lov å kose seg litt!!

Grillet margbein oppskrift

Dette trenger du for å lage grillet margbein av økologisk storfe:

  • Økologisk margbein
  • 1 løk
  • Økologiske tørkede urter
  • Økologisk svart pepper
  • Uraffinert havsalt
  • bunt økologisk timian
  • fermentert chillisaus

 

Temperatur: 210 grader C
Steketid: 15-18 min

Slik lager du grillet margbein av økologisk storfe

margbein sagd på langs

Det første du må gjøre er å bestille økologiske margbein fra din lokale slakter. Hvis du bor på østlandet kan du abonnere på kjøttabonnementet til Duggurd slik at du får levert margbein fra økologisk storfe hjem på døra. Andre gode slakteforetninger i Oslo som kan hjelpe deg med slike margbein er Annis Pølsemakeri på mathallen eller Makwans Kjøttsenter i Herlsebsgate. Her har vi brukt margbein fra de fantastiske gressforede dyrene til 8 potter rømme.

margbein økologisk storfe

Be slakteforetningen om å hjelpe deg med å sage kraftbeina slik du ønsker dem. Over ser du kraftben som «kubber» øverst der margbeina er sagt på tvers og nederst er et ben sag til en «kano»  der margbeina sages på langs slik at det dannes en renne med marg i.

margbein sage av epifysen

Noen ganger kan du få kraftbein der epifysen, enden av knokkelen, ikke er sagd av. Da tar du bare fram en beinsag eller baufil og sager lett av denne delen. Husk å ta vare på denne biten for å koke kraft på senere.

margbein kanokuttet

Lager du grillet margbein av et kanokuttet-margbein og har litt tilbehør til, vil dette sannsynligvis holde som middag til en voksen person.

margbein økologisk biffkrydder

Legg margbeina i en ildfast form og strø litt krydder på, så er du sikker på et godt økologisk resultat. Deretter setter du kraftbena på midterste rille i en forvarmet ovn på 210 grader celcius.

grillet margbein økologisk storfe

Stek i 15-18 minutter, de økologiske margbeina er ferdig nå når det er gyldent og bobler rundt kantene. bruk gjerne grill de siste minuttene. La de ferdig grillede margbeina stå og kjøle seg ned litt på benken før du serverer de slik at ingen brenner seg.

grillet margbein økologisk ingredienser

Server med litt finkuttet økologisk løk, timian, salt og pepper. Bruk gjerne surdeigsbrød med upasterisert mykt smør rett fra ButterBell. Hvis du trenger litt sterk saus kan du ha litt fermentert chillisaus til også. Grillet margbein av økologisk storfe er enklest å spise med en liten teskje. Dette er noe både store og små syns er kjempe godt, men du kan også kose deg med dette alene i sofaen når barna har lagt seg.

 

Foto: Sadie
Tekst: Kim

Likte du artikkelen vår? Legg igjen en ærlig stjernevurdering

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *