Hjemmelaget gløggoppskrift i Wonderbag

gløggoppskrift-wonderbag

Gløgg, mulled wine eller glühwein, kjært barn har mange navn. For mange er gløgg en selvskreven gjest i julen, og er forbundet med både fest og peiskos. Det finnes flere oppskrifter på gløgg, men dette er en av våre favoritter. 

Tradisjonelt sett er gløgg laget med alkohol, men man kan også bytte ut alkoholen med saft eller juice for en barnevennlig eller sjåførvennlig versjon. Gløgg inneholder som regel rødvin, søtning og krydder, men variasjonene i sammensetingen er store. Her kan du virkelig slippe fantasien fri og tilsette det du ønsker av smak.

Ingredienser

 • 2 dl vann
 • 1,5 dl økologisk sukker
 • 1 stang kanel
 • 1 stjerneanis
 • ¼ revet muskatnøtt
 • 1 hel vaniljestang
 • 1 økologisk appelsin (du skal jo bruke den med skall)
 • 10 nellikspiker
 • 1 flaske rødvin (kan byttes ut med f.eks. blåbær/solbær saft. Husk at du kan sløyfe litt annen søtning hvis du bruker søt saft)

Slik lager du julegløgg i Wonderbag

I en litt stor gryte blander du vann, sukker, stjerneanis, vaniljestang og kanelstangen. La blandingen få et lite oppkok og riv gjerne muskatnøtten direkte i gryta. Skru deretter ned varmen slik at det får småputre i 5 minutters tid.

Del appelsinen i to og bruk en sitruspresse eller en gaffel til å skvise ut saften og ha dette i den kokende blandingen. Bruk en tynn spiss kniv til å lage noen små hull i appelsinskallet som du kan dytte nelikkspikerene inn i. Deretter legger du appelsinskallet i det kokende vannet og tilsetter litt over halparten av rødvinsflasken. Gi det et oppkok.

I en kjele, kombinere vann, sukker og kanelstang. Kok opp, reducenoise varmen, og la det småkoke i 5 minutter
Skjær appelsin i to, og presse saften inn i kokende vann. Skyv nellik til utsiden av appelsinskall, og legg skallet i kokende vann. Legg 2/3 av flaske vin og la gryta småputre i ca 5 minutter med lokk.

Plasser deretter hele gryta i Wonderbaggen (husk å ha et lite gryteunderlag eller kjøkkenhåndklede i bunn) og la det og godgjøre seg i 2-5 timer.

Wonderbag Naturlig Liv.jpg

Når du er ferdig og klar for å kose deg med et varmt glass julegløgg åpner du Wonderbaggen og tilsetter resten av rødvinen. Hvis du tilsetter mye vin etterpå kan det være lurt å varme opp gryta raskt før du serverer.

Serverer du gløggen i glass er det viktig å varme opp glassene på forhånd slik at glassene ikke sprekker når du har i den varme drikken.

gløgg-oppskrift-wonderbag

 • Preppetid: 10 minutter
 • Koketid: 15minutter
 • Tid i Wonderbag: 2-5 timer
 • Redusert tid på kokeplaten: 35 minutter

Når du lager rødvinsgløgg er det ikke nødvendig å bruke den dyreste rødvinen. Vi har brukt en av de billigste økologiske rødvinene fra Vinmonopolet (Villa Harmonia), som har litt restsødme og krydret smak. Den passet helt perfekt til gløgg!

Visste du at for hver eneste Wonderbag som kjøpes i Norge, doneres én til en trengende familie? Wonderbag er allerede i bruk i Syriske flyktningeleire der det er meget begrenset med rent drikkevann og brensel til oppvarming.

På videon nedenfor kan du se hvordan de donerte Wonderbaggene brukes i flyktningeleirene og hvordan de reduserer vann og gassforbruk, i tillegg til at det reduserer faren for brann og kullosforgiftning.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *