Dine data, du er sjefen!

For å gjøre nettsiden vår så bra og nyttig som mulig, samler vi inn informasjon fra alle dere som besøker oss. Vi bruker denne informasjonen til å forbedre brukeropplevelsen og ved passende anledninger for reklame i sosiale medier.

Din informasjon er trygg hos oss. Mer informasjon om informasjonskapsler og behandling av dine personopplysninger, finner du under Vilkår for personvern og informasjonskapsler. Godtar du at vi henter inn statistikk og bruker informasjonskapsler?


Du kan alltid endre innstillingene dine ved å gå til innstillingene for informasjonskapsler nederst på siden.

Dine innstillinger for informasjonskapsler


Nødvendig for å kunne bevare nettsidens grunnleggende funksjoner, som å legge varer i handlekurven og betale for disse. De bidrar også til ivaretakelse av vår nettsides sikkerhet og drift i samsvar med gjeldende regler.

Disse informasjonskapslene gjør det mulig for oss å reklamere direkte til deg ved salg eller spesielle anledninger. Vi vil kun bruke denne funksjonen for å gi deg reklame i korte perioder eller ved salg. Ved å deaktivere disse informasjonskapslene kan det føre til at du ser annonser som ikke er like relevante for deg.

Frakt kr 89,- Fri frakt ved kjøp over 800,- Rask levering med Posten

Hjemmelaget gløggoppskrift i Wonderbag

Ingen rangeringer enda.

gløggoppskrift-wonderbag

Gløgg, mulled wine eller glühwein, kjært barn har mange navn. For mange er gløgg en selvskreven gjest i julen, og er forbundet med både fest og peiskos. Det finnes flere oppskrifter på gløgg, men dette er en av våre favoritter. 

Tradisjonelt sett er gløgg laget med alkohol, men man kan også bytte ut alkoholen med saft eller juice for en barnevennlig eller sjåførvennlig versjon. Gløgg inneholder som regel rødvin, søtning og krydder, men variasjonene i sammensetingen er store. Her kan du virkelig slippe fantasien fri og tilsette det du ønsker av smak.

Ingredienser

 • 2 dl vann
 • 1,5 dl økologisk sukker
 • 1 stang kanel
 • 1 stjerneanis
 • ¼ revet muskatnøtt
 • 1 hel vaniljestang
 • 1 økologisk appelsin (du skal jo bruke den med skall)
 • 10 nellikspiker
 • 1 flaske rødvin (kan byttes ut med f.eks. blåbær/solbær saft. Husk at du kan sløyfe litt annen søtning hvis du bruker søt saft)

Slik lager du julegløgg i Wonderbag

I en litt stor gryte blander du vann, sukker, stjerneanis, vaniljestang og kanelstangen. La blandingen få et lite oppkok og riv gjerne muskatnøtten direkte i gryta. Skru deretter ned varmen slik at det får småputre i 5 minutters tid.

Del appelsinen i to og bruk en sitruspresse eller en gaffel til å skvise ut saften og ha dette i den kokende blandingen. Bruk en tynn spiss kniv til å lage noen små hull i appelsinskallet som du kan dytte nellikspikerene inn i. Deretter legger du appelsinskallet (med nellikspiker) i det kokende vannet og tilsetter litt over halparten av rødvinsflasken. Gi det et oppkok og la gryta småputre i ca 5 minutter med lokk.

Plasser deretter hele gryta i Wonderbaggen (husk å ha et lite gryteunderlag eller kjøkkenhåndklede i bunn) og la det få godgjøre seg i 2-5 timer.

Wonderbag Naturlig Liv.jpg

Når du er ferdig og klar for å kose deg med et varmt glass julegløgg åpner du Wonderbaggen og tilsetter resten av rødvinen. Hvis du tilsetter mye vin etterpå kan det være lurt å varme opp gryta raskt før du serverer.

Serverer du gløggen i glass er det viktig å varme opp glassene på forhånd slik at glassene ikke sprekker når du har i den varme drikken.

gløgg-oppskrift-wonderbag

 • Preppetid: 10 minutter
 • Koketid: 15minutter
 • Tid i Wonderbag: 2-5 timer
 • Redusert tid på kokeplaten: 35 minutter

Når du lager rødvinsgløgg er det ikke nødvendig å bruke den dyreste rødvinen. Vi har brukt en av de billigste økologiske rødvinene fra Vinmonopolet (Villa Harmonia), som har litt restsødme og krydret smak. Den passet helt perfekt til gløgg!

Visste du at for hver eneste Wonderbag som kjøpes i Norge, doneres én til en trengende familie? Wonderbag er allerede i bruk i Syriske flyktningeleire der det er meget begrenset med rent drikkevann og brensel til oppvarming.

På videon nedenfor kan du se hvordan de donerte Wonderbaggene brukes i flyktningeleirene og hvordan de reduserer vann og gassforbruk, i tillegg til at det reduserer faren for brann og kullosforgiftning.

Likte du artikkelen vår? Legg igjen en ærlig stjernevurdering

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *