Dine data, du er sjefen!

For å gjøre nettsiden vår så bra og nyttig som mulig, samler vi inn informasjon fra alle dere som besøker oss. Vi bruker denne informasjonen til å forbedre brukeropplevelsen og ved passende anledninger for reklame i sosiale medier.

Din informasjon er trygg hos oss. Mer informasjon om informasjonskapsler og behandling av dine personopplysninger, finner du under Vilkår for personvern og informasjonskapsler. Godtar du at vi henter inn statistikk og bruker informasjonskapsler?


Du kan alltid endre innstillingene dine ved å gå til innstillingene for informasjonskapsler nederst på siden.

Dine innstillinger for informasjonskapsler


Nødvendig for å kunne bevare nettsidens grunnleggende funksjoner, som å legge varer i handlekurven og betale for disse. De bidrar også til ivaretakelse av vår nettsides sikkerhet og drift i samsvar med gjeldende regler.

Disse informasjonskapslene gjør det mulig for oss å reklamere direkte til deg ved salg eller spesielle anledninger. Vi vil kun bruke denne funksjonen for å gi deg reklame i korte perioder eller ved salg. Ved å deaktivere disse informasjonskapslene kan det føre til at du ser annonser som ikke er like relevante for deg.

Frakt kr 89,- Fri frakt ved kjøp over 800,- Rask levering med Posten

Varm gløgg av eplesider

Ingen rangeringer enda.

gløgg med eplesider

Gløgg er en utrolig koselig juletradisjon som de aller fleste har et forhold til. Tradisjonelt sett er gløgg laget på rødvin, men her har vi laget en deilig frisk variant med syrlig eplesider.

Gløgg som vi kjenner i dag med oppvarmet rødvin og gode krydder stammer sannsynligvis fra 1400-tallet. På de tyske slottene langs Rhinen ble det oppdaget at det var veldig godt å varme opp rødvinen og blande med krydder. Den varme vinen, «glühwein», drakk de for å holde seg varme i de sure og kalde vintermånedene. Dette har utviklet seg til en fin juletradisjon både i Tyskland og videre oppover til oss i Norden.

For noen blir den tradisjonelle gløggen litt kraftig, så så vi har laget en frisk og leskende versjon med eplecider og litt mindre kraftige krydder. Vil du heller ha tradisjonell hjemmelaget gløgg finner du oppskriften vår her.

Dette trenger du til eplesidergløgg:

  • 2 liter eplesider (uten alkohol til barn)
  • 500 ml eplejuice
  • 6 kanelstenger
  • Skall av en halv økologisk appelsin
  • En økologisk appelsin
  • 10-14 nellikspiker
  • 3 stjerneanis
  • Tørr rom (sløyfes hvis det er til barn)

Slik lager du gløggen:

Varm eplesider og juice i en 4 liters gryte med lokk på. Bruk en spiss kniv til å lage hull i appelsinen til nellikspikere, ett til hver nellikspiker og ha hele appelsinen i gryta. Hiv i stjerneanis og la blandingen varme seg sakte opp til kokepunktet. La gryta få noen minutter, ca 5-10 minutter, på småkok med lokket på, slik at appelsinen blir gjennomvarm.

Plasser deretter gryta i wonderbag, legg et klede eller gryteunderlag i bunn slik at det ikke svir wonderbaggen, og snør godt igjen. La gryta stå i wonderbag i minst 2 timer før du åpner den slik at smakene får utviklet seg.

Server gløggen i varmesikre glass eller mugger. Tilsett gjerne rom eller cognac hvis du liker det litt ekstra varmt.

Pynt med kanelstang og en appelsinskive.

Likte du artikkelen vår? Legg igjen en ærlig stjernevurdering

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *