Dine data, du er sjefen!

For å gjøre nettsiden vår så bra og nyttig som mulig, samler vi inn informasjon fra alle dere som besøker oss. Vi bruker denne informasjonen til å forbedre brukeropplevelsen og ved passende anledninger for reklame i sosiale medier.

Din informasjon er trygg hos oss. Mer informasjon om informasjonskapsler og behandling av dine personopplysninger, finner du under Vilkår for personvern og informasjonskapsler. Godtar du at vi henter inn statistikk og bruker informasjonskapsler?


Du kan alltid endre innstillingene dine ved å gå til innstillingene for informasjonskapsler nederst på siden.

Dine innstillinger for informasjonskapsler


Nødvendig for å kunne bevare nettsidens grunnleggende funksjoner, som å legge varer i handlekurven og betale for disse. De bidrar også til ivaretakelse av vår nettsides sikkerhet og drift i samsvar med gjeldende regler.

Disse informasjonskapslene gjør det mulig for oss å reklamere direkte til deg ved salg eller spesielle anledninger. Vi vil kun bruke denne funksjonen for å gi deg reklame i korte perioder eller ved salg. Ved å deaktivere disse informasjonskapslene kan det føre til at du ser annonser som ikke er like relevante for deg.

Frakt kr 89,- Fri frakt ved kjøp over 800,- Rask levering med Posten

Gjesteblogger: Gry Hammer om sine Fra jord til bord spekepølser

Ingen rangeringer enda.

gry-hammerVi er stolte over å ha Gry sine spekepølser for salg i nettbutikken, for dette må uten tvil være ikke bare de beste – men også de mest næringsrike snabbene med den ærligste og beste ingredienslista man kan oppdrive i Norges land. Vi vet at pølsene allerede har fått en stor gruppe trofaste tilhengere og vi er klart blant de! Her kan du lese hva Gry skriver om sitt pølseeventyr og veien fra ide til produsent og til slutt forbruker.

Pølseeventyret mitt startet egentlig for 12 år siden, rett etter at jeg traff min mann. Første gang jeg var på synfaring hos min svigermor serverte hun sine hjemmelagde eksklusive spekepølser av elg og jeg ble frelst på flekken. Jeg fikk med meg en snabb da jeg dro derfra, men det viste seg at dette ikke døyvet sulten min på godsakene. Det er likedan enda, jeg kan aldri få nok av svigermors spekepølse, den er den beste jeg noen sinne har smakt. Jeg syntes det var vanskelig å finne bra spekemat som passet mine smaksløker og samtidig innfridde alle mine krav til ren mat som jeg mener bør være fri for nitritt, e-stoffer og syntetiske tarm av plastikk. Derfor begynte jeg å leke med tanken om å få produsert opp en god spekepølse selv. Men hvilken da? Jeg er ikke så glad i pølser som smaker utpreget sau, jeg er derimot veldig glad i røkte spekepølser, men blir alltid dårlig i magen av disse. Så hva gjorde jeg? Jo, ringte svigermor og fikk dispensasjon til å bruke hennes hemmelige oppskrift og kontaktet en liten pølseprodusent i Valdres som laget Viltmorren for meg.

Jeg hadde noen kriterier som måtte innfris for å kunne lage den. Han måtte bytte ut vanlig sirup med noe bedre og vi testet ut med økologisk lønnesirup som viste seg å være en knallsuksess. Til og med produsenten mener dette gjør pølsene bedre i smaken. Han ble overrasket over dette funnet. Men det er ikke god økonomi i å bytte ut vanlig sirup med lønnesirup da literprisen er sånn cirka 300 kroner i differanse. Jeg sto likevel på krava: uraffinert mineralsalt som ikke er tilsatt nitritt, naturlig tørking og melkesyregjæring uten startkultur- og jeg ville at skinnet skulle være av naturtarm. Vrang kunde? Ja vel! Men resultatet er blitt strålende, synes jeg.

Etter oppstarten i 2012 har jeg fått pølsemakeren min til å lage enda en pølse; Familiemorr. Denne har en helt annen smak enn de to andre. Den minner om den tradisjonelle valdrespølsa, søtere og rundere i smaken. Jeg ønsket at den skulle være en barnevennlig pølse, mild og med mye innmat som hjerte, lever og tunge for å få høyest mulig næringsinnhold. Den har blitt en bestselger her på Østlandet. Morsomt å se hvordan noen sverger til Viltmorr og andre til Stølsmorr. Noen kunder er blitt storbestillere av Familiemorren og kjøper i snitt 20 pølser i måneden hver. Jeg er overbevisst om at du kunne levd ene og alene på spekepølsene mine og fått i deg den næringen du trengte i form av kvalitetsprotein, fett, vitaminer og mineraler. Dette er melkesyregjæret kjøtt og innmat i sin beste og mest potente form som er bra for magen og gull for ganen. Jeg er faktisk rimelig stolt over spiskammeret mitt.

Kort fortalt kan jeg si at Viltmorren er en pølse rik på elgkjøtt og hjerte fra beitefôra fjellokse, fettet kommer fra de samme fjelloksene, slik at du får godt fett rikt på omega-3.
I Stølsmorren er elgkjøttet byttet ut med kjøtt fra beitefôra fjellokse, ellers samme ingrediensliste som i Viltmorren. Familiemorren inneholder sau/lam, innmat fra beitefôra fjellokse og rein. I tillegg til godt fett fra beitefora fjellokse.

Likte du artikkelen vår? Legg igjen en ærlig stjernevurdering

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *