Dine data, du er sjefen!

For å gjøre nettsiden vår så bra og nyttig som mulig, samler vi inn informasjon fra alle dere som besøker oss. Vi bruker denne informasjonen til å forbedre brukeropplevelsen og ved passende anledninger for reklame i sosiale medier.

Din informasjon er trygg hos oss. Mer informasjon om informasjonskapsler og behandling av dine personopplysninger, finner du under Vilkår for personvern og informasjonskapsler. Godtar du at vi henter inn statistikk og bruker informasjonskapsler?


Du kan alltid endre innstillingene dine ved å gå til innstillingene for informasjonskapsler nederst på siden.

Dine innstillinger for informasjonskapsler


Nødvendig for å kunne bevare nettsidens grunnleggende funksjoner, som å legge varer i handlekurven og betale for disse. De bidrar også til ivaretakelse av vår nettsides sikkerhet og drift i samsvar med gjeldende regler.

Disse informasjonskapslene gjør det mulig for oss å reklamere direkte til deg ved salg eller spesielle anledninger. Vi vil kun bruke denne funksjonen for å gi deg reklame i korte perioder eller ved salg. Ved å deaktivere disse informasjonskapslene kan det føre til at du ser annonser som ikke er like relevante for deg.

Frakt kr 89,- Fri frakt ved kjøp over 800,- Rask levering med Posten

Gelatingodteri med Pepperkakesmak

Ingen rangeringer enda.

Det er mye som får oss i julestemning, tenning av juletre, julemarked, snø,  julesanger og ikke minst lukten av jul. Duften av nybakte pepperkaker gir oss ihvertfall skikkelig julestemning.

I julen er det nesten umulig å spise for mye av pepperkaker, men bare nesten. For å kunne kose seg ekstra mye med deilig pepperkakesmak har vi laget dette nydelige gelatingodteriet som er perfekt til å kose seg med helt uten å smule.

Ingredienser:

 • 3 ss økologisk gelatinpulver
 • 0,6 dl kaldt vann
 • 4 dl kokosmelk (1 boks)
 • 1 ss melasse eller honning
 • 1 ts vaniljekstrakt
 • 1 ts malt ingefær
 • 1 ts kanel (ceylon)
 • 1 stor klype revet muskatnøtt
 • ¼ ts malt nellik
 • 1 klype allehånde
 • 1 liten klype malt pepper
 • 4 ss lønnesirup eller annen søtning

Slik lager du julegodteriet:

Hell vannet i en stor bolle og strø gelatinpulveret over, og rør det raskt inn. Sett bollen til side slik at gelatinet får svelle.

Ha resten av ingrediensene i en gryte og varm opp på medium-svak varme i ca 4-5 minutter mens du rører godt. Deretter heller du den varme røren sakte over i bollen med vann og gelatin. Rør helt til all gelatinen er helt oppløst.

Finn fram noen fine silikonformer, gjerne noen du forbinder med jul, og øs forsiktig røren i formen med en spiseskje. La formene stå stabilti kjøleskapet over natten til gelatinen blir helt stiv og fast. Bruk gjerne en skjærefjøl under formene før du øser oppi røren. Da er det mye enklere å flytte de inn i kjøleskapet uten å søle for mye.,

Når de har stivnet helt, kan duklemme forsiktig ut gelatinfigurene. Fort deg og smak på en bit før du deler med de andre.

Gelatingodteriet kan oppbevares i en lufttett beholder, opp til en uke i kjøleskap. Men slapp av, dette godteriet spiser dere opp lenge før 🙂

Vi kan virkelig anbefale dette godteriet som tilbehør til koselige julefilmer som Tre nøtter til Askepott, Love Actually eller Miracle on 34th street. (Det fungerer også selvsagt kjempebra som snop til Die Hard filmene også).

Likte du artikkelen vår? Legg igjen en ærlig stjernevurdering

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *