Dine data, du er sjefen!

For å gjøre nettsiden vår så bra og nyttig som mulig, samler vi inn informasjon fra alle dere som besøker oss. Vi bruker denne informasjonen til å forbedre brukeropplevelsen og ved passende anledninger for reklame i sosiale medier.

Din informasjon er trygg hos oss. Mer informasjon om informasjonskapsler og behandling av dine personopplysninger, finner du under Vilkår for personvern og informasjonskapsler. Godtar du at vi henter inn statistikk og bruker informasjonskapsler?


Du kan alltid endre innstillingene dine ved å gå til innstillingene for informasjonskapsler nederst på siden.

Dine innstillinger for informasjonskapsler


Nødvendig for å kunne bevare nettsidens grunnleggende funksjoner, som å legge varer i handlekurven og betale for disse. De bidrar også til ivaretakelse av vår nettsides sikkerhet og drift i samsvar med gjeldende regler.

Disse informasjonskapslene gjør det mulig for oss å reklamere direkte til deg ved salg eller spesielle anledninger. Vi vil kun bruke denne funksjonen for å gi deg reklame i korte perioder eller ved salg. Ved å deaktivere disse informasjonskapslene kan det føre til at du ser annonser som ikke er like relevante for deg.

Frakt kr 89,- Fri frakt ved kjøp over 800,- Rask levering med Posten

Gelatingodteri med bær og kombucha

 5/5 (1)

Gelegodteri med bær og kombucha

Flere og flere tar har begynt å lage deilig hjemmelaget smågodt med gelatin. Det beste er å få i seg næringstoffene gjennom måltidene, derfor er det fornuftig å gjemme det sunne inn i feks godteri eller desserter. Gelatingodteri med bær og kombucha er en fin måte å få i seg probiotiske bakterier, byggeklosser fra gelatinen og selvfølgelig det sunne i bærene.

bringebær smoothie med gelatin

 

Dette trenger du for å lage gelatingodteri med bær og kombucha:

Gelatinpulver er en rik kilde til aminosyrer, og inneholder faktisk så mye som 6-12 gram protein per spiseskje. Gelatin er ypperlig til å brukes i mat slik som gele, smoothie og sunt gelegodteri med bær som i denne oppskriften. Du kan også bruke gelatinpulver for å få bedre tekstur i rørte bær, hjemmelaget syltetøy eller hjemmelaget iskrem. Gelatin er ikke er fullverdig kilde til protein, nytes derfor best som dessert.

ingredienser til gelegodteri med bær og kombucha  bringebær honning og gelatin  bær smoothie

Slik gjør du:

Ha  litt av kombuchaen 1-2 dl i en liten gryte og tilsett gelatinen, og la det stå i 5 minutter slik at gelatinen får svellet mens du forbereder kombucha og bær blandingen.

Ha bærene og resten av kombuchaen i en mixer og kjør til bæreene er helt most. Deretter siler du blandingen gjennom en sil slik at frøene blir liggende igjen i silene. Sett bollen med bær og kombuchablandingen til side.

Når bær og kombuchablandingen er ferdiglaget kan du varme opp gryten med gelatin slik at gelatinen blir helt utsmeltet og utrørt i kombuchaen.
  bærsmoothie med kombucha  most bær i sil  Kombucha gelegodteri

Ha deretter litt av kombuchaen 1-2 dl i en liten kjele og tilsett gelatinen, og la det stå i 5 minutter slik at gelatinen får svellet. Tilsett gjerne litt uraffinert havsalt og kaldslynget honning eller lønnesirup hvis du vil ha litt mer mineraler og litt søtere. La blandingen få kjøle seg litt ned til feks 40 grader før du mixer gelatinblandingen med bærblandingen, og heller i  fine silikonformer eller en større glassform. La formene stå i kjøleskap i noen timer slik at gelatinen får stivnet til fine gelefigurer som du presser forsiktig ut av formene.

Gelatingodteri med bær er like godt i matpakken eller bursdager til de minste, som noe sunt du kan kose deg med i sofaen. Gelefigurene kan du fint oppbevare i noen dager i kjøleskap.

gelatingodteri med kombucha og bær

 

Foto: Sadie
Tekst: Kim

Likte du artikkelen vår? Legg igjen en ærlig stjernevurdering

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *